
به گزارش میمتالز، ابراهیم نجفی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نشست امروز سهشنبه (۳۰ اردیبهشتماه) کمیسیون متبوع خود، گفت: نخستین موضوع جلسه بررسی نحوه اجرای بند مربوط به تأمین قیر رایگان برای پروژههای عمرانی کشور بر اساس قانون بودجه سالانه بود. طبق این قانون، مقرر شده سالانه معادل ۲۰ هزار میلیارد تومان نفت خام به پالایشگاهها تحویل داده شود تا در ازای آن قیر مورد نیاز دستگاههای اجرایی جهت تکمیل پروژههای عمرانی تأمین گردد.
وی افزود: بر اساس گزارش ارادئه شده تاکنون حدود ۷۰ درصد از سهمیه سال ۱۴۰۳ تخصیص یافته و به دستگاههای اجرایی تحویل داده شده است. همچنین برای سهمیه سال ۱۴۰۴، تاکنون حدود ۳۰ درصد از معرفینامههای مربوطه به پالایشگاهها ارسال شدهاند. این روند توسط کمیسیون عمران بهصورت مداوم رصد و ارزیابی میشود تا منابع بهموقع در اختیار پروژهها قرار گیرد.
نجفی ادامه داد: دستور کار دوم جلسه امروز به بررسی عملکرد بانک پارسیان در اجرای قانون جهش تولید مسکن اختصاص یافت. طبق قانون، سهمیه این بانک برای پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن، ۳۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود، اما گزارشها نشان میدهد این بانک عملکرد مطلوبی نداشته و تنها درصد اندکی از این تعهد اجرایی شده است.
وی تأکید کرد: در همین راستا کمیسیون عمران از سازمان امور مالیاتی خواست با استناد به قانون جهش تولید مسکن، بانکهایی را که به تعهدات خود عمل نکردهاند مشمول جریمه مالیاتی کند و منابع حاصل از این جریمه به صندوق ملی مسکن واریز شود تا از این طریق بخشی از کمکاریهای شبکه بانکی در حوزه مسکن جبران گردد.
نایبرئیس کمیسیون عمران مجلس درباره دستورکار سوم این جلسه گفت: موضوع نوسازی ناوگان راهداری و تأمین ماشینآلات راهسازی بررسی شد. بر اساس قانون بودجه، در مواردی که مشابه داخلی برای ماشینآلات موجود نباشد، امکان ثبت سفارش و واردات فراهم شده است. تاکنون وزارت راه و شهرسازی با تخصیص مبالغی، نسبت به خرید ماشینآلات راهداری اقدام کرده و طبق گزارش ارائهشده، تا این تعدادی دشتگاهها نیز وارد کرده که گمرک در انتظار هماهنگی وزارت صمت برای آزادسازی هستند. همچنین گزارشهایی در این خصوص از سوی وزارت صمت، سازمان راهداری و مرکز پژوهشهای مجلس ارائه شد و سپس مقرر گردید بنده از طرف هیات رئیسه کمیسیون موضوع را پیگیری و نتیجه را به کمیسیون ارائه کنم.
در بخش پایانی جلسه، اعضای کمیسیون نشست مشترکی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بررسی وضعیت پوشش مخابراتی جادههای اصلی، مسیرهای روستایی و شبکه ریلی کشور برگزار شد. طبق گزارش سازمان راهداری، در حال حاضر حدود ۱۹۳۵ نقطه کور آنتندهی به طول حدود ۱۲ هزار کیلومتر در سطح کشور شناسایی شده که از این تعداد، ۷۷۹ مقطع در اولویت قرار دارند.
نجفی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه حملونقل ریلی، حدود ۲۴۰۰ کیلومتر از شبکه ریلی فاقد پوشش مخابراتی مناسب است. وزیر ارتباطات در این جلسه برنامههای مشخصی برای ارتقای پوشش این مناطق ارائه داد و مقرر شد در قالب یک جدول زمانبندی مشخص، روند رفع این نقاط کور پیگیری شود. همچنین نمایندگان عضو کمیسیون عمران نیز مشکلات مخابراتی حوزههای انتخابیه خود را مطرح کردند که وزیر ارتباطات و معاونان وی ضمن پاسخ به سوالات، قول همکاری و پیگیری برای رفع این چالشها را دادند.