تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۱۹:۱۲
بازدید: ۷۳
کد خبر: ۳۷۷۱۳۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

۱۴۰۳، ضعیف‌ترین سال صندوق ضمانت صادرات بود

۱۴۰۳، ضعیف‌ترین سال صندوق ضمانت صادرات بود
‌می‌متالز - مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با اشاره به برنامه صندوق برای حمایت از سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: صندوق ضمانت صادرات آمادگی دارد در صورت تأیید وزارت نیرو مبنی بر اینکه برق تولیدی در ساعات غیرپیک قابلیت صادرات دارد، پشتیبانی انجام دهد.

به گزارش می‌متالز، افشار فتح‌اللهی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با اشاره به عملکرد این نهاد در سال ۱۴۰۳، این سال را یکی از ضعیف‌ترین سال‌های صندوق عنوان کرد.

وی با انتقاد از وضعیت صدور بیمه‌نامه‌ها، تصریح کرد: علی‌رغم وجود انواع بیمه‌نامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت، عملکرد در حوزه بیمه‌نامه‌های کوتاه‌مدت برای صادرات کالا رضایت‌بخش نبود و بازگشت ارز صادراتی در برخی موارد با مشکل مواجه شد.

فتح‌اللهی همچنین درباره ضمانت‌نامه‌های صندوق گفت: این ضمانت‌نامه‌ها با هدف تسهیل تامین مالی صادرکنندگان صادر می‌شود؛ چه از طریق سیستم بانکی، چه بازار سرمایه یا سایر روش‌ها. با این حال، به‌کارگیری مؤثر این ابزار‌ها نیز طی سال گذشته ناکارآمد بود. صادرکنندگان برای تأمین کالا از تولیدکننده به نقدینگی نیاز دارند و صندوق موظف است در این مسیر ضمانت‌نامه ارائه کند، اما در عمل کاستی‌هایی وجود داشته است.

وی از برنامه جدید صندوق در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: امسال تمرکز بر حمایت از سرمایه‌گذاری در تولید صادرات‌گراست. در این راستا، توافقی سه‌جانبه بین وزارت صمت، صندوق ضمانت صادرات و بانک صنعت و معدن انجام شده تا با اولویت‌گذاری وزارت صمت، بانک تأمین مالی را انجام دهد و صندوق، پوشش بیمه‌ای لازم را برای اخذ تسهیلات فراهم کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات، همچنین از آمادگی این نهاد برای حمایت از سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاران به دلیل نبود وثایق لازم برای اخذ تسهیلات بانکی با مانع مواجه‌اند. صندوق برای حل این مشکل، آمادگی صدور ضمانت‌نامه به جای وثایق سنگین را دارد، مشروط بر آن‌که وزارت نیرو تأیید کند برق تولیدی در ساعات غیرپیک قابل صادرات است.

فتح‌الهی با تأکید بر اینکه صندوق محدودیت بودجه‌ای ندارد، افزود: توان پوشش صندوق تا سقف ۱۰ برابر سرمایه آن است که معادل ۲ تا ۳ میلیارد دلار خواهد بود. اما تاکنون از این ظرفیت استفاده مؤثری نشده است.

وی افزود: چند بانک عامل برای تأمین مالی پروژه‌های تجدیدپذیر مشخص شده‌اند، اما مشکل اصلی همچنان در تأمین وثایق باقی‌مانده و انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر، وزارت نیرو و مجلس هنوز موفق به حل این گره نشده‌اند.

مدیرعامل صندوق گفت: با وجود اینکه عمده استفاده‌کنندگان از خدمات صندوق، صادرکنندگان بزرگ هستند، صادرکنندگان خرد نیز در برخی حوزه‌ها مانند صنایع غذایی، میوه و سبزیجات از خدمات صندوق بهره‌مند شده‌اند. البته این خدمات هنوز به شکل گسترده فراگیر نشده و نیازمند توسعه و تسهیل دسترسی بیشتر است.

فتح‌اللهی، سرمایه ثبتی صندوق را ۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای افزایش سرمایه صندوق، مقدماتی را در شورای اقتصادی دولت و کارگروه شورای عالی صادرات انجام داده‌ایم تا به بودجه سال آینده برسد، زیرا نیاز ما یک میلیارد دلار سرمایه است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین