تاریخ: ۱۷ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۶۶
کد خبر: ۳۷۸۹۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یادداشتی از مجید شجاعی، مدیر راهبردی شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج؛

درس‌هایی از جنگ اخیر در بازارها؛ چرا صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیروز میدان بودند؟

درس‌هایی از جنگ اخیر در بازارها؛ چرا صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیروز میدان بودند؟
‌می‌متالز - مجید شجاعی، کارشناس بازار سرمایه و مدیر راهبردی شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج، در یادداشتی آموخته‌های بازار مالی بعد از جنگ اخیر را بررسی کرد و به این پرسش پاسخ داد که چرا در این دوران اقبال به صندوق‌های سرمایه‌گذاری افزایش پیدا کرد.

به گزارش می‌متالز، متن کامل یادداشت مجید شجاعی، کارشناس بازار سرمایه و مدیر راهبردی شرکت مشاروه سرمایه‌گذاری ترنج، به شرح زیر است:

در نوسانات اخیر بازار‌های مالی، شاهد یک تمایز روشن میان عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری (به‌ویژه صندوق‌های طلا و درآمد ثابت) با پلتفرم‌های معاملات طلا و کریپتو بودیم. در حالی‌ که بسیاری از فعالان در بازار‌های رمزارز و اپ‌های معاملات طلا با مشکل نقدشوندگی مواجه شدند، صندوق‌های سرمایه‌گذاری عملکردی با ثبات از خود نشان دادند.

علت این تفاوت، در ساختار حرفه‌ای و مدیریت‌شده صندوق‌ها نهفته است. این نهاد‌ها دارای ارکان مشخصی، چون بازارگردان، متولی و مدیر سرمایه‌گذاری هستند که همگی به پایداری و نقدشوندگی صندوق کمک می‌کنند. هم چنین حضور طیف متنوعی از سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی به‌ویژه بازیگران حقوقی حرفه‌ای باعث می‌شود که حتی در شرایط فشار فروش، بازار از تعادل خارج نشود و نقدشوندگی حفظ شود.

در نقطه مقابل، در پلتفرم‌های معامله طلا یا رمزارز، غالب کاربران خرد هستند. به محض بروز شرایط بحرانی، همه به صف فروش می‌روند و خریدار حرفه‌ای یا نهادی برای برقراری تعادل وجود ندارد. نتیجه آن، قفل شدن بازار و گم‌شدن قیمت منصفانه است، این اتفاق‌ها بار دیگر ضعف ساختاری بازار‌های غیررسمی یا بدون نهاد سازی مالی را یادآوری کرد.

از سوی دیگر، بازار سرمایه نیازمند برخی اقدامات مانند: تعریف ابزار‌های مدرن مبتنی بر دارایی‌های دیجیتال، توکنایز کردن دارایی‌ها، اطلاع‌رسانی و آموزش به عموم است تا به فراگیری بیشتری در میان سرمایه‌گذاران حقیقی و عموم دست پیدا کند.

در مجموع، تحولات اخیر بار دیگر اهمیت نهادسازی، شفافیت و حضور بازیگران حرفه‌ای در بازار‌های مالی را اثبات کرد. تجربه نشان داد که در زمان بحران، تنها بازار‌هایی با زیرساخت‌های قوی و مدیریت حرفه‌ای می‌توانند از سرمایه‌گذاران خود محافظت کرده و ثبات نسبی را حفظ کنند. بنابراین، توسعه بازار سرمایه در گرو تقویت نهاد‌های مالی، طراحی ابزار‌های نوین و ترویج فرهنگ سرمایه‌گذاری آگاهانه است؛ مسیری که می‌تواند اقتصاد را در برابر شوک‌های آینده مقاوم‌تر کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده