
به گزارش میمتالز، سیدفرید موسوی به چالشهای خصوصیسازی اشاره کرد و گفت: مباحثی در رابطه با چالشهای خصوصیسازی مطرح و به درستی هم بیان میشود؛ البته شبکه بانکی هم درگیر همین چالشها بوده؛ بنابراین اینکه در بعضی اوقات اظهاراتی مطرح میشود مبنی بر اینکه ارادهای برای واگذاریها وجود ندارد صحیح است، اما صریحا اعلام میکنم بخشی از آن مربوط به قوانین و آئین نامه مبهم در این رابطه خواهد بود. این موضوع نیز باید بیان شود که چتر حمایتی خاصی برای واگذاریها وجود ندارد، ناگفته نماند که قانون در خصوص واگذاریها وجود دارد، اما در نحوه واگذاریها مثل قیمتگذاری، اهلیت افراد و ... خط و ربط دقیقی وجود ندارد و علامتهای سوال زیادی در این باره مطرح میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: خصوصیسازی به اصلاح قانون و چتر حمایتی نیاز دارد تا زمانی که این موضوع اتفاق نیفتد، خصوصیسازیها دچار مشکل خواهند بود؛ البته از طرفی دیگر هم ضعف بخش خصوصی نمایانگر است، زیرا بخش خصوصی ما توانمند و توسعه یافته نبوده و نحیف نگه داشته شده و وقتی میخواهیم واگذاریها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، جز خصولتیها هیچ کس دیگری توانمندی در اختیار گرفتن آنها را ندارند.
این نماینده مردم در مجلس اظهار کرد: به هر حال یک شرکتی از بخش دولتی به خصولتی واگذار و شاید وضع هم بدتر شده، چون نظارت کافی اتفاق نیفتاده؛ لذا معتقدم باید چالشهای خصوصی سازی احصاء و متناسب با آن چالشها خلاء قانونی را برطرف کنیم و این نیز وظیفه مجلس است؛ البته به دولت هم گفتیم نیاز است تا لایحهای تحت عنوان اصلاح قانون خصوصیسازی و تکمیل این قانون ارائه دهند.
موسوی عنوان کرد: حدود ۲۰ سال است که واگذاریها را تجربه کردهایم و قطعا مسائل و مشکلات در این رابطه شناسایی شده، ولی فعلا ارادهای مبنی بر رفع چالشها دیده نمیشود و اگر میخواهیم خصوصیسازی به ریل اصلی بازگردد و به آن اهداف حاصل از خصوصیسازی دست پیدا کنیم، حتما بدون اصلاح قانون و رفع موانع میسر نخواهد بود و وظیفه دولت بوده که لایحهای در این رابطه ارائه بدهد.
منبع: خبرگزاری تسنیم