به گزارش می متالز، شورای معادن خراسانجنوبی شامگاه یکشنبه با حضور رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمینشناسی، نماینده مردم طبس، فردوس و بشرویه در مجلس شورای اسلامی، استاندار خراسانجنوبی و جمعی از مسؤولان کشوری و استانی برگزار شد.
داوود شهرکی رئیس سازمان صمت خراسانجنوبی نرخ بیکاری در استان خراسانجنوبی را 12 درصد اعلام و با بیان اینکه این مهم با اشتغال ناقصی که وجود دارد به بالای 20 درصد نیز میرسد، گفت: در حال حاضر بالغ بر ۹ شهرک و ۱۲ ناحیه صنعتی در استان فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه خراسانجنوبی از نظر تعداد معادن فعال رتبه چهارم، از نظر ذخیره قطعی رتبه هفتم و از نظر اشتغال رتبه چهارم کشور را دارا است، تصریح کرد: 49 ماده معدنی در استان شناسایی و ذخایر قطعی کشفشده سه هزار و 700 میلیون تن است.
شهرکی از صدور 56 هزار کارت مبادلات مرزی در استان خبر داد و عنوان کرد: در زمینه اجرای طرحهای زغال ظرفیت بالغ بر دو میلیون تن را هدفگذاری کرده و رسیدن به اکتشافات و استخراج به پنج میلیون تن ظرف افق چند ساله را در دستور کار داریم.
نازنین بدری مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با توجه به جامعه صنعتی امروز و مشکلات امروز در بحث زندگی شهری میل و گرایش افراد به سمت نوعی از گردشگری طبیعتمحور زیاد شده است.
وی ژئوتوریسم را گونهای از گردشگری طبیعتمحور دانست که هدف آن شناسایی پدیدهها است، تبیین کرد: ژئوپارکها ابتکاری نوین و بدعتی نو در زمینه گردشگری طبیعتمحور هستند که سایتها و پارکهای ارزشمند زمینشناسی را شامل میشود.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور هدف اصلی ژئوپارکها را توانمند کردن مردم محلی از نظر اقتصادی و احیای فرهنگ و سنت دانست و تصریح کرد: در سطح جهان 138 ژئوپارک وجود دارد که در شکور ایران تنها یک ژئوپارک تحت عنوان ژئوپارک قشم وجود دارد.
بدری با اشاره به اینکه تمام اهداف و برنامههای ژئوپارکها با آمایش سرزمینی همخوانی دارد، تبیین کرد: 30 منطقه اولویتدار ژئوپارک شناسایی و مطالعات تفصیلی آن انجام تا به مرحله محدودهیابی وارد شوند.
وی با بیان اینکه در خراسانجنوبی مناطق نمونه گردشگری وجود دارد که میتوان بهعنوان همیار ژئوپارک مطرح کرد، بیان داشت: ژئوپارک طبس در مرحله تعیین محدوده دقیق است و مابقی نقاط استان باید مستندسازی شود تا گزارشات در اختیار سرمایهگذار بخش خصوصی قرار گیرد.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با تبیین اینکه ژئوپارکها در دنیا بهعنوان برند مقصد گردشگری هستند، اعلام کرد: ژئوپارک طبس ثبت ملی شده و ثبت جهانی آن نیز در دست اقدام است.
حسن رمضانی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسانجنوبی با بیان اینکه این استان در بحث آثار طبیعی طی دو سال متوالی رتبه نخست را در سطح کشور داشته، گفت: در برخی موارد مانند دقاکبرآباد و کال جنی طبس اقدام به تأمین زیرساختها کردهایم لذا میراث فرهنگی این آمادگی را دارد تا اطلاعات و مستندسازیهای انجام شده را جهت پیشبرد بیشتر امور در اختیار سازمان زمینشناسی قرار دهد.
وی با اعلام اینکه دو بنای تاریخی خراسانجنوبی را بهعنوان ژئوتوریسم معرفی کردهایم، بیان داشت: خانه بی بی مرادی (موزه دیرینهشناسی و فسیل) و بخشی از سردرب باغ گلشن طبس را به ظرفیت زمینشناسی اختصاص دادیم.
علی اسماعیلی مدیر کل ژئومتیکس سازمان زمینشناسی کشور گفت: در سطح خراسانجنوبی حدود 110 هزار کیلومتر خطی داده تولید شده که مجموع آن 170 آنومالی است.
وی با تأکید بر اینکه باید به دادههای ژئوفیزیک هوایی بهعنوان سرمایه ملی نگاه کنیم، متذکر شد: باید از این دادهها استفاده شود تا منجر به نتیجه شود و بتوان از آن بهرهبرداری کرد چرا که برای تولید این دادهها به 100 میلیارد تومان اعتبار و مدت زمان دو تا سه سال نیاز است.
مدیر کل ژئومتیکس سازمان زمینشناسی کشور با بیان اینکه این دادهها بهعنوان سرمایه و در اختیار بخشهای مختلف قرار میگیرد، مطرح کرد: آمادگی داریم این اطلاعات را تا جایی که محدودیت امنیتی نداشته باشد را در اختیار دانشگاهها و بخشهای خصوصی و دولتی قرار دهیم.
استاندار خراسانجنوبی نیز در این جلسه با بیان اینکه در بحث ژئوفیزیک هوایی کار بزرگی در استان انجام شد بهطوری که 300 میلیارد ریال اعتبار بر روی این پروژه صرف شده، افزد: در بحث ایجاد موزه فسیل استان مساعدتی صورت گیرد.
وی خواستار توسعه ژئوتوریسم طبس و فردوس و استفاده از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی و دانشگاهها در زمینه مطالعات و تکمیل اکتشافات شد و بیان داشت: همچنین خواستار مساعدت سازمان زمینشناسی در تدوین سند جامع آب استان با توجه به مطالعات انجام شده هستیم.
محمدرضا امیرحسنخانی نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس با اشاره به سخنان رئیس سازمان زمینشناسی در خصوص انجام مطالعات آبهای کارستی، گفت: در هر جلسهای که برگزار شد اعلام کردید مطالعات انجام و این استان دارای ظرفیت بسیار خوبی است اما هنوز آبی ندیدهایم!
وی با بیان اینکه جهت ایجاد ظرفیتهای جدید مدیران استان آماده پشتیبانی هستند، مطرح کرد: اگر بخواهیم وابسته به بودجه و اعتبارات دولتی باشیم به جایی نخواهیم رسید و باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس خواستار همکاری و مساعدت سازمان با شرکتهای معدنی فعال شد و افزود: از سرمایهگذارانی که تمایل دارند در استان سرمایهگذاری کنند استقبال و نباید همه سرمایهگذاریها را به ایمیدرو بدهید!
امیر حسنخانی با اعلام اینکه پیرامون آبهای ژرف مشکلاتی بین وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود دارد که هنوز به جایی نرسیدند، بیان داشت: دو میلیارد تومان در خصوص مطالعات آبهای ژرف اختصاص یافت ولی تاکنون هیچ مبلغی از این اعتبار تخصیص نیافته است.
به گزارش فارس؛ در پایان این جلسه سه ساعته چکو چانهزنی برای اختصاص اعتبار جهت اجرای برنامههای زمینشناسی در خراسانجنوبی شروع شد، هر چند رئیس سازمان زمینشناسی بهدنبال اخذ اعتبار از استان بود اما با مقاومت استاندار خراسانجنوبی روبرو شد و معتمدیان اعلام کرد کمکهای استان معنوی است.
در پایان مقر گردید؛ برای پنج برنامه سازمان زمینشناسی در خراسانجنوبی از اعتبارات ملی استفاده و پیشبینی شده 10 میلیارد تومان هزینه در برداشته داشته باشد و چنانچه مازاد این اعتبار مورد نیاز بود استانداری خراسانجنوبی همکاری خواهد کرد.