تاریخ: ۰۴ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۹:۲۹
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۴۳۱۰۹
سرویس خبر : محیط زیست
مدیرکل محیط زیست استان یزد:

وجود تنها ۲ یوز آسیایی در یزد/ آغاز مطالعات تکثیر نیمه‌طبیعی یوز

می متالز - مدیرکل محیط زیست استان یزد از وجود تنها دو یوز آسیایی در یزد خبر داد و گفت: از آنجا که زادآوری این گونه بسیار پیچیده است، طرح تکثیر نیمه‌طبیعی یوز اجرا خواهد شد.
وجود تنها ۲ یوز آسیایی در یزد/ آغاز مطالعات تکثیر نیمه‌طبیعی یوز

به گزارش می متالز، نیره پورملائی امروز در نشست خبری خبرنگاران خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان یزد با اشاره به اینکه یوز آسیایی یکی از گونه‌های حساس و در معرض انقراض است، اظهار داشت: در حال حاضر در کل استان تنها دو یوز وجود دارد که هر دوی آنها نر و دارای سن بالا هستند.

وی با بیان اینکه یوز ماده برای زادآوری در منطقه وجود ندارد، افزود: از کارشناسان خارجی برای چاره‌اندیشی در این زمینه بهره گرفتیم و در نهایت قرار شد طرح تکثیر نیمه طبیعی را به مرحله اجرا درآوریم.

پورملائی با بیان اینکه این طرح اکنون در مرحله مطالعات است، عنوان کرد: کوه دره‌انجیر بهترین و مناسب‌ترین زیستگاه برای یوز است اما ممکن است طرح مطالعاتی به این نتیجه برسد که این یوزها را برای تکثیر به منطقه دیگری منتقل کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان یزد در مورد گونه در معرض خطر انقراض هوبره نیز بیان کرد: هوبره اکنون نسبت به قبل شرایط بهتری پیدا کرده و با توجه به اینکه امسال شاهد ترسالی بودیم، میزان تخمگذاری هوبره‌ها افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه این پرنده و شکار آن تخلفات بسیاری گزارش شده و منطقه قره تپه خاتم از مهمترین زیستگاه‌هایی است که در معرض آسیب شکارچیان قرار دارد که با مراقبت‌های بیشتر در صدد ساماندهی این موضوع هستیم.

پورملائی از شکار به عنوان راه‌های بهره‌برداری پایدار از گونه‌های جانوری یاد کرد و افزود: شکار در همه کشورها انجام می‌شود اما باید قانونمند شود و اگر این اتفاق بیفتد و شکارچیان را هدایت کنیم، می‌توانیم به پایدار کردن گونه‌ها کمک کنیم.

وی عنوان کرد: محیط زیست استان یزد طرح سرشماری پاییزه و زمستانه را اجرا کرده و اگر در یک دوره پنج یا ۱۰ ساله، شاهد افزایش گونه باشد، بر اساس دستورالعمل‌های خاص می‌توانیم برای شکار مجوز صادر کنیم.

مدیرکل محیط زیست استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد وضعیت معادن استان یزد اظهار داشت: یزد دومین استان معدنی کشور است بنابراین ممکن است واگذاری‌ها بیش از توان اکولوژیک منطقه باشد.

پورملائی یادآور شد: بر اساس قانون، معادنی که در حوزه مناطق چهارگانه محیط زیست قرار دارند، هرگونه مجوز بهره‌برداری باید با نظر و استعلام از سازمان محیط زیست باشد اما صدور مجوز در سایر عرصه‌ها بر عهده منابع طبیعی است و بهره‌برداری بدون هیچ‌گونه استعلامی از محیط زیست انجام می‌شود.

وی در مورد D۱۹ بیان کرد: این معدن یک معدن استراتژیک در پناهگاه حیات وحش دره‌انجیر و در حوزه مناطق چهارگانه محیط زیست است بنابراین طرح ارزیابی محیط زیستی مشمول آن می‌شود.

پورملائی با اشاره به تعاملی که بین محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت زیستگاهی این معدن، کارگروهی تشکیل و توافقاتی مطرح شد که در صورت پذیرش آن، باید بعد از مرحله اکتشاف مطالعات آن انجام شود.

وی در مورد معدن دره زرشک نیز عنوان کرد: از آنجا که این معدن در بالادست منابع ذخیره آب وجود دارد و امکان خطا در زمینه منابع آبی را نداریم، وزارت نیرو در این زمینه ورود کرده و مطالعات باید بر اساس موارد مدنظر وزارت نیرو انجام شود.

کوره‌های آجرپزی، صنایع آلاینده، تصفیه‌خانه فاضلاب، معادن متروکه و … از دیگر مباحثی بود که مدیرکل محیط زیست استان یزد در مورد آنها به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

عناوین برگزیده