تاریخ: ۲۲ تير ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۰۳
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۴۴۶۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دبیر کل کانون کارگزاران مطرح کرد:

اصلاح قوانین، نیاز صنعت کارگزاری

می متالز - دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه بازار سرمایه شرایط خوبی را تجربه می کند، عنوان کرد: افزایش قیمت دلار فروش شرکت های صادارت محور را افزایش داد و از طرفی محدودیت های وارداتی به افزایش فروش شرکت های داخلی منجر شد و به رغم تحریم ها و فشار ها، فروش ناشران بورسی به ویژه صادرات محور ها هنوز محدود نشده است.
اصلاح قوانین، نیاز صنعت کارگزاری

به گزارش می متالز، سید روح الله میرصانعی، دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار ضمن بیان مطلب فوق گفت: با وجود فضای تحریم، شرکت ها توانسته اند راه هایی پیدا کنند که محصولات خودشان را بفروشند و گزارش های دریافتی نشان می دهد فروش شرکت ها خوب است و اگر شرایط تغییر نکند روند مثبت بازار ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: تحریم ها تا کنون اثر محسوسی بر عملکرد شرکت ها نداشته و فعلاً آثار مثبت افزایش نرخ دلار در صورت های مالی ناشران قابل مشاهده است.

 

چالش های صنعت کارگزاری از گذشته ما را همراهی می کند

دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه صنعت کارگزاری از ابتدای سال ۹۸ تاکنون چالش جدیدی را تجربه نکرده، گفت: چالش ها و ریسک های فعلی صنعت کارگزاری از گذشته ما را همراهی می کند و در ۴ ماه ابتدایی سال ریسک جدیدی متوجه صنعت نبود.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که مدیران صنعت کارگزاری با آن رو به رو هستند حجم و نوع مقررات است برخی مقررات در شرایط و زمان خاصی مصوب شده و اکنون وضعیت تغییر کرده است. با توجه به حجم و نوع مقررات همیشه این احتمال وجود دارد که برخی از مقررات خواسته یا ناخواسته از سوی کارگزاران رعایت نشود! در این شرایط می توان هر کارگزاری را متخلف کرد! اصلاح  قوانین گذشته که در شرایط خاصی تعیین شده می تواند فرآیند کار را برای صنعت کارگزاری تسهیل کند. البته طی دو سال گذشته اقدامات گسترده ای از سوی نهاد ناظر انجام شد با این حال ما همچنان به اصلاح قوانین نیاز داریم.

میرصانعی با اشاره به اینکه چالش بعدی پیش روی صنعت کارگزاری بحث ریسک های اعتباری است، افزود: هنوز برخی از شرکت های کارگزاری با ریسک های ناشی از اعتبارات روبرو هستند. البته این مشکل تا حدود زیادی حل شده است.

وی با بیان اینکه مشکل سوم، ریسک های خارج از بازار است، ادامه داد: مشکل عوارض کسب و پیشه هنوز حل نشده است. البته تعاملاتی با شورای شهر انجام شده و امیدواریم در بازنگری ضریب عوارض کسب و کار کارگزاران و سایر نهادهای مالی تعدیلاتی  صورت گیرد.

میرصانعی مالیات بر ارزش افزوده داد و ستد اعتبارات را مشکل بعدی صنعت کارگزاری دانست و گفت: کارگزاران در سال های گذشته از اعتباراتی که در اختیار مشتریان قرار داده بودند مالیات بر ارزش افزوده نگرفته اند اما ممیزین مالیاتی، برای این سال ها مالیات تعیین کرده اند. اخیراً ممیزین مالیاتی ارقام نجومی مالیاتی به کارگزاران اعلام کرده اند که حتی چند برابر سرمایه کارگزاری ها است! این موضوع تبعات زیادی برای صنعت دارد و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. اعتبارات پرداخت شده، به نوعی بخشی از خدمات معاملات و تسویه اوراق بهادار است و بنابراین مشمول مالیات ارزش افزوده نیست.

دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار افزود: با مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی جلساتی داشتیم اما متاسفانه این مسئله را راحت قبول نمی کنند و بخشنامه ای با موضوع معافیت مالیاتی ارزش افزوده اعتبارات صادر نکردند. با این حال امیدواریم مسیولان مالیاتی این موضوع را بپذیرند و از سوی دیگر مجلس که در حال اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده است با عبارات بدون ابهام و روشن مشکلات را حل کند.

روح الله میرصانعی در پایان تاکید کرد: دو سال پیش فرآیند جدیدی با هدف اصلاح قوانین آغاز شد و بسیاری از دستور العمل ها و رویه ها تغییر کرد و این روند ادامه دارد. من تصور می کنم از ابتدای سال تا کنون بیشترین فعالیت برای اصلاح مقررات انجام شده است.

عناوین برگزیده