به گزارش می متالز، حالا یک شرکت کانادایی از شناسایی یک کمربند کبالت-نقره در این کشور خبر داده که میتوان آن را فعالترین قلمروی اکتشافی کبالت در جهان معرفی کرد. با توسعه این منبع و رشد چشمگیر حجم کبالت استخراج شده در کانادا میتوان اطمینان حاصل کرد که زنجیره عرضه کبالت در جهان سالمتر از آنچه اکنون است، خواهد بود.
به گزارش روزگارمعدن به نقل از ماینینگ، شرکت کانادایی «متوریکریسورسِز» که در زمینه اکتشاف مواد معدنی با رویکرد کبالت و کانیهای پلیمتالیک فعالیت میکند، با امضای قراردادی الزامآور ۱۰۰ درصد مالکیت پروژهای به نام «لورنکبالت» را بهدست آورده است. این پروژه در ۹ کیلومتری شهر کوچک کوبالت در استان انتاریو در کانادا اجرا میشود.
متوریکریسورسِز در گزارشی که سال گذشته منتشر کرد، این پروژه را بیشتر شرح داد. در این گزارش آمده که در اختیار گرفتن مالکیت این پروژه، بخشی از راهکار موردنظر این شرکت برای رشد موقعیت سرزمینیاش در کمربند کبالت-نقره آنتاریو است.
در یک دوره زمانی ۶۰ ساله از این منطقه ۵۰ میلیون پوند (نزدیک به ۲۲ میلیون و ۶۸۰ کیلوگرم) کبالت و ۶۰۰ میلیون اونس (حدود ۱۷ میلیونگرم) نقره بهدست آمده است.
هماکنون زمینشناسان مشغول نقشهبرداری دقیق از سایت هستند و بر تکمیل برنامه نمونهبرداری تراشهسنگها تمرکز دارند. این برنامه شامل نمونهبرداری از شفتها و پیتهای تاریخی میشود.
تونی کورباک، مدیر بخش کبالت این شرکت است. او میگوید: در منطقه مربوط به پروژه، شفتها و پیتهای کبالت-نقرهای قرار دارند که هیچ گاه با فنون اکتشافی مدرن اکتشاف نشدهاند.
کورباک در یک نشست رسانهای در این باره گفت: منطقه لورن به عیار بالای کبالت آن معروف است. همچنین یک گزارش تاریخی مربوط به دهه ۱۹۳۰ میلادی (۱۳۰۹ خورشیدی) نشان داد که در عمق ۵۳ متری شفت معدن این منطقه، مقادیر زیادی کبالت و نقره وجود دارد، اگرچه میزان نقره به اندازه کبالت نیست و کانیهای کبالت فراوانتر و قابلمشاهده هستند.
او افزود: کمربند کبالت-انتاریو را میتوان فعالترین قلمروی اکتشافی کبالت روی زمین معرفی کرد. ما در ادامه بر اکتشاف منطقه و پس از آن بر حفاری متمرکز خواهیم شد.
اگر گفته کورباک عملی باشد و کمربند کوبالت-انتاریو به عنوان فعالترین قلمروی اکتشافی کبالت روی زمین اکتشاف و استخراج شود، در زنجیره تامین کبالت اتفاق تاثیرگذاری به شمار میآید.
این مسئله از آنجایی اهمیت دارد که اکنون بیشترین ذخایر کبالت در جمهوری دموکراتیک کنگو در افریقای مرکزی شناسایی شدهاند و حدود ۵۳ درصد کبالت جهان از این کشور استخراج میشود. پس از کنگو نیز چین و کانادا حدود ۵.۶ درصد تولید جهانی را در اختیار دارند.
جمهوری دموکراتیک کنگو، کشوری جنگزده و از نظر سیاسی بیثبات است و معادن آن نیز متاثر از این هرج و مرج و نابسامانی، بیشتر به طور غیرقانونی و با استثمار نیروی انسانی و بکارگیری کودکان استخراج میشوند. مجموع این اتفاقها میتواند برای بخش استخراج کبالت در کانادا یک مزیت به شمار آید، آن هم در شرایطی که استخراج کبالت در استانهای انتاریو، بریتیشکلمبیا و کانادای شمالی در ۲ سال گذشته افزایش داشته است و آنچه در این بین بر اهمیت این مزیت میافزاید چشماندازی است که برای مصرف کبالت در سالهای پیش رو ترسیم میشود. همچنین بنا بر گزارشی که بلومبرگ در این باره منتشر کرده، تقاضای جهانی کبالت تا سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹خورشیدی) ۴۷ برابر میزانی خواهد بود که در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶خورشیدی) وجود داشت. این افزایش تقاضا از جایی برمیآید که صنعت خودرو در آینده به شدت به این ماده معدنی وابستگی خواهد داشت چون بسیاری از شرکتهای برجسته خودروساز جهان به دنبال ساخت خودروهای برقی هستند تا از فشاری که در زمینه گرمایش زمین بر آنها وارد میآید، رهایی یابند. در واقع دولتها، این شرکتها را به دلیل استفاده از موتورهایی که با سوخت فسیلی کار میکنند، به افزایش کربن در جو متهم میکنند. در نتیجه، تقاضا برای باتریهای لیتیومیون و همچنین کبالت به عنوان ماده به نسبت کمیاب بالا میرود.
تصویر، نشاندهنده پروژه کبالت مِتوریک در انتاریو است. این پروژه، منطقهای به مساحت ۴.۹ کیلومتر مربع را دربرگرفته و دربردارنده مقادیر زیادی «نیپیسینگدایبِیس» (Nipissing Diabase) یعنی سنگ میزبانی است که کانیسازی کبالت و نقره در آنها انجام میشود.