به گزارش می متالز به نقل از بلومبرگ، تصمیم دونالد ترامپ برای افزایش جنگ تجاری آسمان تجارت جهانی را تیره و تار می کند.
نزاع تجاری بین چین و آمریکا طی این هفته هم ادامه خواهد داشت. اقتصاددانها در تلاشند بفهمند ۱۰ درصد عوارض اضافی بر ۳۰۰ میلیارد دلار واردات چینی چه تاثیری بر رشد اقتصاد جهان می گذارد.
اقتصاددان ها تخمین می زنند عوارض فعلی باعث ۰.۲ درصد کاهش رشد ناخالص داخلی چین در سال جاری و ۰.۴ درصد در ۲۰۲۱ می شود چون قیمت ها افزایش می یابند. به گفته تام اورلیک، اقتصاددان ارشد،عوارض اضافی آمریکا و پاسخ چین به آن این رقم را تا ۰.۶ درصد بالا خواهد برد.
اورلیک گفت: اگر جنگ تجاری تمام عیار همچنان به تجارت و اطمینان بازار ضربه بزند، تخمین میزنیم فدرال رزرو تا پایان سال نرخ بهره را ۷۵ واحد دیگر پایین بیاورد و بانک پیپل چین هم مجبور شود همین کار را انجام دهد.
بازارهای جهان نه تنها تحت تاثیر جنگ تجاری قرار دارند بلکه گزارش دستمزد های پرداختی هفته گذشته و تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره هم بر آن تاثیر می گذارند. شاخص روز دوشنبه برای خدمات مشخص می کند که آیا این بخش تحت تاثیر کندی تولیدکارخانه ای قرار گرفته است یا نه.
اطلاعات اقتصادی منطقه یورو همچنان ناامیدکننده است و و تاکید می کند که سیاست گذاران آن باید هر چه زودتر اقدامی در این باره انجام دهند. در این هفته اطلاعات تولید صنعتی آلمان به مشخص شدن شرایط اقتصاد در این منطقه در پایان سه ماهه دوم سال جاری کمک می کند. برخلاف بیشتر کشورهای منطقه یورو، بزرگترین اقتصاد اروپا هنوز مشخص نکرده طی ۳ ماهه دوم سال چه اتفاقی برای رشد اقتصادی آن افتاده ولی احتمالا رکود داشته است.
در انگلستان ، اقتصاددان ها پیش بینی می کنند اقتصاد در سه ماهه دوم سال کوچک شده ولی طی فصل آینده رونق خواهد یافت. رومانی و صربستان هم نرخ بهره شان را اعلام کرده اند ولی انتظار نمی رود تغییری کرده باشند.
در ترکیه، اعلام نرخ تورم در روز دوشنبه کمک میکند مشخص شود بانک مرکزی این کشور چقدر نرخ بهره را کاهش داده است. این بانک در بیست و پنجم جولای ۴۲۵ واحد نرخ بهره را پایین آورد. رشد اقتصاد روسیه احتمالا در سه ماهه دوم سال ۰.۸ است. اقتصاددان ها پیش بینی می کنند رکود اقتصادی این کشور در سال جاری بسیار مختصر باشد و در ۲۰۲۰ با عادت کردن مشتریان به قیمت های بالاتر و رونق مالی ایجاد شده توسط محرک های اقتصادی، اقتصاد این کشور دوباره تقویت شود.
پس از کاهش ۵۰ واحدی نرخ بهره در برزیل در سی و یکم جولای، سرمایه گذاران به دنبال سیاست های تسهیل پولی توسط بانک مرکزی این کشور هستند. در مکزیک، اقتصاددان ها انتظار دارند تورم ماه جولای در روز پنجشنبه اعلام شود و حاکی از کاهش نرخ بهره در ماههای آینده باشد.