تاریخ: ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۷:۲۹
بازدید: ۱۴۶
کد خبر: ۵۰۰۸۱
سرویس خبر : انرژی

بی‌میلی بازرگانان چینی برای خرید نفت آمریکا

می متالز - در بحبوحه ابهامات پیرامون اختلاف تجاری پکن و واشنگتن، بازرگانان نفت خام چین از خرید نفت آمریکا فاصله گرفته‌اند و این وضعیت در یک ماه و نیم گذشته شدت گرفته است.
بی‌میلی بازرگانان چینی برای خرید نفت آمریکا

به گزارش می متالز، اواخر ژوئن با قول پکن برای خرید کالاهای آمریکایی به‌خصوص محصولات کشاورزی و انرژی همچون نفت خام و LNG مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین از سر گرفته شد؛ اما تا اوایل اوت، کاخ سفید تعرفه ۱۰ درصدی را روی کالاهای چینی وضع کرد و کاهش ارزش یوان اختلافات میان دو کشور را به عرصه جدیدی کشاند و ترس از جنگ ارزی را برانگیخت. پس از تماس تلفنی میان مذاکره‌کنندگان تجاری دو کشور، واشنگتن در اقدامی غیرمنتظره وضع تعرفه ۱۰ درصدی روی کالاهای چینی را به تأخیر انداخت.

تمامی این اتفاق‌ها در حالی روی داد که نفتکش سوفیا با پرچم یونان هنوز در سفر ۵۰ روزه خود از گالوستون آمریکا به بنادر شوییدانگ و یانگ پوی چین است که نشان می‌دهد تا چه حد مسائل تجاری و ژئوپلیتیکی در فاصله یک سفر ساده تغییر می‌کنند.

خریداران چینی در بحبوحه تمامی این تحولات، مطمئن نیستند که چین هنوز بر سر قول خود برای خرید کالاهای آمریکایی مانده است. یک بازرگان مقیم شانگهای به پلاتس گفت: مشتریانش در چین دیگر علاقه‌ای به محموله‌های تک نفت آمریکا ندارند و تنها نفت مربوط به قراردادهای تأمین بلندمدت را دریافت می‌کنند. آن‌ها نفت آمریکا را خریداری نخواهند کرد مگراینکه تعرفه‌های آمریکا برچیده شود و این کشور ادعای خود درباره دستکاری ارزی توسط چین را پس بگیرد.

بازرگانان غولهای نفتی دولتی چین هفته جاری اعلام کردند تا زمانی که ابهامات سیاسی برطرف نشود، به بشکه‌های نفت آمریکا دست نخواهند زد. یک معامله گر شرکت بازرگانی کالای مرکوریا با وجود این حقیقت که نفت آمریکا به دلیل بازدهی بالا و مسائل اقتصادی مناسب، جذاب مانده است، اظهارات مشابهی داشت.

بر اساس گزارش پلاتس، چین در حال حاضر روی واردات نفت آمریکا تعرفه‌ای وضع نکرده است اما آمار نشان می‌دهد صادرات نفت از آمریکا به چین سقوط کرده و تقاضا از سوی چین به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

شرکت دولتی یونی پک که بازوی بازرگانی شرکت پالایش نفت سینوپک است، قراردادهای بلندمدتی برای واردات ماهانه سه تا چهار محموله نفت آمریکا بر روی کشتی‌های VLCC دارد اما تحویل نفت به چین بسیار کمتر بوده و اکثر محموله‌ها در میانه راه در بازار جهانی فروخته می‌شوند.

به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن تعرفه‌ها، این شرکت ملی نفت ترجیح می‌دهد محموله‌های نفت آمریکا را به جای واردات به چین، به نقاط دیگری ارسال کند.

طبق آمار پلاتس، آمریکا در هفته منتهی به پنجم ژوییه ۴.۲۵ میلیون بشکه نفت خام، در هفته منتهی به ۱۹ ژوییه به میزان ۲.۷ میلیون بشکه و در هفته منتهی به دوم اوت و نهم اوت حدود ۵۵۰ هزار بشکه نفت خام به چین صادر کرد اما آمار مقصد کشتیها گمراه کننده است و احتمال بالایی وجود دارد که این محموله‌ها به نقطه دیگری ارسال شده باشند.

عناوین برگزیده