به گزارش می متالز، هاشم امینی امروز چهارشنبه -۳۰ مردادماه- در آیین کلنگ زنی بزرگترین پروژه تاسیسات فاضلاب روستایی کشور در شهرستان فلاورجان، با اشاره به اینکه پروژههای فاضلاب در دهه ۱۳۶۰ جزو طرحهای لوکس و خاص تلقی می شد و دولت و حاکمیت کمتر به این مسئله توجه می کرد، اظهار کرد: پس از تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب در حوزه شهری کل کشور اتفاقات خوبی رخ داد اما در حوزه روستایی اتفاق خاصی در بخش فاضلاب شاهد نبودیم.
وی افزود: در دوسال گذشته با اعتبارات محدود بانک توسعه اسلامی اتفاقات خیلی کوچکی در برخی نقاط کشور در زمینه فاضلاب روستایی رخ داد اما تاکنون پروژه ای به بزرگی تاسیسات فاضلاب روستایی در شهرستان فلاورجان در کشور وجود نداشته است.
امینی با اشاره به پروژههای سرمایه گذاری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، گفت: با توجه به تبصره ماده ۱۹ تا حد امکان توانستیم از ظرفیت بخش خصوصی در احداث پروژهها استفاده کنیم تا بار هزینه از دوش دولت برداشته شود و خوشبختانه امروز در استان اصفهان ۱۲ پروژه سرمایه گذاری به روش بیع متقابل انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بیان اینکه حدود یکهزار و ۱۰۸ میلیارد تومان پروژه سرمایه گذاری در بخش خصوصی به روش بیع متقابل در حال انجام است، افزود: با شرکت فولاد مبارکه در زمینه تاسیسات فاضلاب شهرستان لنجان و مبارکه یک پروژه و با شرکت ذوب آهن نیز قراردادی به ارزش ۳۰۱ میلیارد تومان بسته شد که الحاقیه این قرارداد ۹۱ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای تاسیسات فاضلاب شهرستان فلاورجان است.
امینی ادامه داد: در یک مقطعی از زمان در جلسات کمیسیون امنیت غذایی و بهداشت استان مسئله ورود فاضلاب شهرها و روستاهای حاشیه زاینده رود به رودخانه را مطرح می کردند که مسائل بهداشتی و زیست محیطی برای مردم ایجاد کرده، ضمن اینکه در شرایط عادی در محیط زیست و محل زندگی مردم چاههای جذب فاضلاب سنتی گرفتاری هایی را برای مردم به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه عقد قرارداد غیرمتقابل با شرکت فولاد مبارکه و امروز با شرکت ذوب آهن سبب شد که بار پروژه های فاضلاب این شهرستانها از دوش دولت برداشته شود، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب از سال۱۳۷۳ تا ۱۳۹۲ از محل اعتبارات تملک و دارایی و سرمایه ای که دولت می داد ۷۰ کیلومتر در طول ۱۹ سال اجرا کرده بود ولی در پی عقد قرارداد با شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۳۹۳ تاسیسات فاضلاب شهرهای مبارکه را طی چهار سال در مساحت ۳۳۴ کیلومتر لوله گذاری کردیم و سرعت اجرای پروژه ۱۸ برابر شد درحالی که از منابع دولت نیز استفاده نکردیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد: به این ترتیب اتفاق بزرگی که درحال شکلگیری است اینکه شرکت فولاد مبارکه قرار نیست از رودخانه زاینده رود برداشتی داشته باشد، این شرکت آب خود را از پساب فاضلاب تامین کرده و آب مصرفی به بخش کشاورزی، شرب و صنعت منتقل می شود.
وی اضافه کرد: پروژه فولاد حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است و بار هزینه پروژه از دوش دولت برداشته شده است، در تاریخ ۱۴ فروردین ماه سال ۱۳۹۷ قرارداد احداث تاسیسات فاضلاب شهرهای ایمان شهر و فولاد شهر در فلاورجان نیز امضا شد و این پروژه تا پایان امسال در اشترجان به پایان می رسد.
امینی خاطرنشان کرد: اگر مردم و مسئولان محلی همکاری کنند اتفاق خوبی در حوزه بهداشت و سلامت مردم در این شهرستان رخ خواهد داد زیرا احداث تاسیسات فاضلاب از زیرساختهای سلامت جامعه است.