به گزارش می متالز، محمدرضا پورمحمدی در حاشیه بازدید از مجتمع مس آذربایجان (سونگون) در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به راه اندازی فاز سوم کنسانتره در این معدن، اظهار کرد: با ایجاد خط تولید کنسانتره، ظرفیت از ۳۰۰ هزار تن به ۴۵۰ هزار تن خواهد رسید که هم از نظر ارز آوری و هم از نظر ایجاد اشتغال بسیار تاثیر گذار است.
وی عنوان کرد: متاسفانه پتانسیلهای عمدهای از این معدن مورد غفلت واقع شده بود؛ به طوریکه کنسانتره به صورت خام استخراج میشد، اما اکنون به مراحل فراوری رسیده و در صنایع پایین دستی مستقر خواهد شد که اشتغال قابل توجهی را در پی دارد.
وی همچنین با اشاره به راه اندازی کارخانه تغلیظ مس سونگون، گفت: با راه اندازی این بخش، ۴۵۰ هزار تن کنسانتره ای که تولید می شود را میتوانیم به ۱۰۰ هزار تن مس محتوایی با ۲۵ درصد تغلیظ تبدیل کنیم که در واقع لازمه این امر افزایش تولید کنسانتره است.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: متاسفانه تجهیزات این کارخانه مورد غفلت واقع شده بود، ولی اکنون با تلاش های انجام یافته و حمایت های وزیر صنعت، ۸۰ درصد تجهیزات و حسابهای بانکی مس سونگون به استان انتقال یافته است که در رونق اقتصادی منطقه تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: تولید مس کاتدی به روش لیچینگ در اولویت قرار گرفته و کارهای اجرایی آن شروع شده است؛ به طوریکه ظرف ۱۸ ماه آینده سالانه سه هزار تن تولید خواهیم داشت و بعد از آن کارخانه ذوب راه اندازی خواهد شد که در صورت محقق این امر، مس مورد نیاز استان تامین میشود.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: شهرک تخصصی مس در این منطقه راه اندازی شده است، و اعلام می کنیم متقاضیان کارگاه و شرکت از الان در این شهرک مستقر شوند.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ هکتار از اراضی معدن مس سونگون جنگل کاری شده است، تصریح کرد: تمهیدات زیست محیطی در کارخانه مس سونگون لحاظ شده و به هیچ وجه به جنگل و منابع طبیعی آسیبی وارد نمیشود.