به گزارش می متالز، وزیر راه و شهرسازی گفت: تعدادی از شرکتهای ایرانی در سوریه چه قبل از جنگ داخلی و چه بعدازآن با مشکلات حقوقی و قراردادی مواجه شده بودند که بیشتر این شرکتها مسائلشان حل شده و امیدواریم با توجه به شکلگیری رابطه بانکی و تمهیدی که ما اتخاذ کردیم تا بانکهای سوریه ضمانتنامههای بانکی ایران را قبول کنند دیگر دلیلی بر عدم حضور شرکتها نباشد.
محمد اسلامی در خصوص آخرین تحولات مربوط به حضور ایران در بازسازی سوریه گفت: ما بهعنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و سوریه تمهیدات را با محوریت بخش خصوصی در نظر گرفتهایم. اتاق بازرگانی مشترک تشکیل شده و این اتاق مشترک ساختمانی را در دمشق خریداری کرده و مستقر شده است. اولین نمایشگاه تخصصی که در دمشق برگزار شد نیز با حضور فعال شرکتهای ایرانی همراه بود.
وی ادامه داد: شرکتهای ما مذاکرات مفصلی را انجام دادهاند و خود ما نیز با وزرای مربوطه چه در تهران و چه در دمشق چند دور مذاکره داشتیم. زمینهها برای حضور شرکتهای عمرانی در سوریه فراهم است؛ امیدواریم مذاکرات خودشان نیز جواب دهد تا بتوانند خیلی قویتر و سریعتر از گذشته در پروژههای عمرانی سوریه حضور داشته باشند.
وی افزود: البته تعدادی از شرکتهای ما در سوریه چه قبل از جنگ داخلی و چه بعدازآن با مشکلات حقوقی و قراردادی مواجه شده بودند و پیگیری آنها در روال روانی وجود نداشت که اکثر این شرکتها مسائلشان حل شده و امیدواریم با توجه به شکلگیری رابطه بانکی و تمهیدی که ما اتخاذ کردیم تا بانکهای سوریه ضمانتنامههای بانکی ایران را قبول کنند دیگر دلیلی بر عدم حضور شرکتها نباشد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکتها با توجه به خصوصی بودن به منابع مالی نیاز دارند که در درون خودشان تأمین میشود و بحثهای عمرانی را هم خود دولت سوریه فراهم میکند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا تقسیم جغرافیایی برای حضور ایران وجود دارد یا خیر، گفت: تاکنون تقسیمی صورت نگرفته و حوزه فعالیت ما بستگی به تصمیم دولت سوریه دارد.