تاریخ: ۰۲ مهر ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۲:۳۸
بازدید: ۵۲۷
کد خبر: ۶۴۰۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

هیپ‌لیچینگ بی‌اچ‌پی بیلتون به بار نشست

می متالز - پس از چهار سال، پروژه هیپ‌لیچینگ معدن «المپیک دم» متعلق به شرکت معدنی بی‌اچ‌پی بیلتون اولین کاتد خود را تولید کرد.
هیپ‌لیچینگ بی‌اچ‌پی بیلتون به بار نشست

به گزارش می متالز، این خبر پس از آن اعلام شد که در ابتدای ماه جاری میلادی «ژاکی مک‌گیل» (Jacqui McGill)، مدیر مالی معدن المپیک دم بی‌اچ‌پی اعلام کرده بود به پروژه هیپ‌لیچینگ این معدن بسیار امیدوار است. پروژه هیپ‌لیچینگ المپیک دم، از اواسط سال 2013 میلادی آغاز و هدف آن افزایش دوبرابری تولید این معدن عنوان شد. این پروژه که اکنون از مرحله آزمایشگاهی خارج شده است و اولین تولید کاتد خود را آغاز کرده، امیدواری‌های زیادی را در میان مدیران بی‌اچ‌پی برانگیخته. 

مک‌گیل در این زمینه گفته است: «پروژه هیپ‌لیچینگ به‌قدری قدرتمند هست که بتواند هدف افزایش دوبرابری معدن را محقق کند. ما به رسیدن به تولید 450هزار تن در سال با این پروژه بسیار خوش‌بینیم.» مک‌گیل همچنین تاکید کرده این پروژه با انواع خاک از نقاط مختلف معدن المپیک دم و با درجه خلوص متفاوت جواب داده است.

بی‌اچ‌پی بیلتون پروژه معدن المپیک دم را پس از بالا رفتن قیمت مس در بازار فلزات در سال 2012 کلید زد. اما بهره‌برداری از این پروژه در سال‌های رکود، غیراقتصادی به نظر می‌رسید و نیاز بود تا هیپ‌لیچینگ سودآوری خودش را به اثبات برساند. پس از چهارسال آزمایش و در شرایطی که بازار مس به‌خاطر افزایش تقاضا رونق گرفته است، بهره‌برداری از پروژه المپیک دم، ارزش افزوده بسیار بالایی برای بی‌اچ‌بیلتون به‌همراه خواهد داشت. این در حالی است که هزینه‌های سرمایه‌گذاری در پروژه هیپ‌لیچینگ 20درصد کمتر از هزینه‌های سرمایه‌گذاری بر سایر روش‌های فرآوری فلزات است. از سوی دیگر، هزینه‌های عملیاتی هیپ‌لیچینگ هم در مقایسه با سایر اشکال فرآوری پایین‌تر است. 

هیپ‌لیچینگ یک روش هیدرومتالورژی کانسنگ‌هاست. در این روش کانسنگ‌های معدنی پس از استخراج از معدن تحت عملیات خردایش و آگلومراسیون قرار گرفته و با انجام عملیات انحلال (لیچینگ) روی آن، محلول حاوی عنصر معدنی حاصل می‫شود. طی فرآیند لیچینگ، کانسنگ حاوی کانی‌های عناصر (مانند مس) قابل حل توسط یک عامل شیمیایی (مانند اسید سولفوریک)، با قرار گرفتن در مجاورت محلول آبی حاوی این عامل در شرایط شیمیایی و فیزیکی مناسب، دچار انحلال می‌شود و عناصر مورد نظر در اثر این انحلال به صورت یون درمی‌آیند و از آن جدا می‌شوند. در روش لیچینگ توده‌ای یا هیپ‌لیچینگ،کانسنگ به‌صورت توده‌ای در محلی انباشته شده و محلول حاوی عامل شیمیایی از بالا روی آن ریخته می‫شود تا در اثر جریان ثقل از میان خلل و فرج موجود در توده کانسنگ عبور و کانی مورد نظر را حل کند.

منبع: عصر مس
عناوین برگزیده