به گزارش می متالز، با اشاره به آغاز مطالعات بهرهبرداری و پیجویی از معدن آلبلاغ اسفراین، اظهار داشت: در جلسهای با حضور مسوولان استان در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مقرر شده است که مطالعات لازم برای اکتشاف بر اساس ماده 32 قانون معادن و بحث اکتشاف در معدن آلبلاغ انجام شود.
وی افزود: مباحثی درباره امنیت معدنکاران و افرادی که برای اکتشاف به آلبلاغ میروند مطرح شده که باید نیروی انتظامی و محیطبانان محیط زیست این امنیت را فراهم کنند. قرار شده است شرکت ایمیدرو برای مدت 10 روز فعالیتهای مطالعاتی را انجام دهد.
معاون صنایع و معادن سازمان صمت خراسان شمالی٬ در معرفی منابع معدنی معدن آلبلاغ٬ گفت: معدن آلبلاغ دارای کانسارهای سرب و روی است که به دلیل ساختار رگهای بودن کانسارها مواد با عیار بالایی هستند. در ابتدا تعداد افراد کمی به صورت غیرمجاز این مواد را برداشت کردند. به مرور خریداران به صحنه آمدند و متاسفانه افرادی که به صورت غیرمجاز بهرهبرداری میکنند زیاد شد.
رضازاده تصریح کرد: منطقه آلبلاغ منطقه حفاظت شده زیست محیطی بود و باید مجوزهای لازم اکتشاف و بهرهبرداری از محیط زیست اخذ میشد که این کار انجام شده است. در حال حاضر نیز مطالعات برای مشخص شدن توجیه اقتصادی و میزان ذخیره کانسارهای سرب و روی در منطقه توسط ایمیدرو انجام میشود.
بهره برداریهای غیر مجاز و غیر اصولی از منابع معدنی آلبلاغ که در ماههای گذشته با حضور افراد سودجو در منطقه حفاظت شده ساریگل اسفراین افزایش یافته٬ باعث کشته شدن سه نفر و ایجاد خساراتی به محیط زیست منطقه شده است.