تاریخ: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۵:۲۵
بازدید: ۳۵۳
کد خبر: ۶۸۴۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چه اتفاقی برای طرح ارز دیجیتال چین می افتد؟

می‌متالز - با استفاده از یک سیستم پرداخت دیجیتال دولت چین می تواند پرداخت های نقدی را ردیابی کند و جلوی پولشویی، قمار های غیرقانونی و تروریسم مالی را بگیرد.
چه اتفاقی برای طرح ارز دیجیتال چین می افتد؟

به گزارش می‌متالز به نقل از فایننشال تایمز، طی 5 سال گذشته بانک مرکزی چین در حال تحقیق در مورد ارزهای دیجیتال بوده تا بتواند در زمینه پرداخت های غیر نقدی از سایر دنیا پیشی بگیرد.

 ولی هنوز اتفاق چندانی در مورد این ارز دیجیتال حکومتی که در نوع خود اولین است، نیفتاده بنابراین سوالاتی در مورد تاثیر آن بر شهروندان، بانک ها و کسب و کارها به وجود می آید.

 ماه گذشته پس از تایید بلاک چین توسط رئیس جمهور شی جین پینگ و بالا رفتن سهام و هشدار مارک زوکربرگ، موسس فیسبوک به کنگره آمریکا در مورد در حاشیه قرار گرفتن دلار آمریکا با تلاش های پکن برای دیجیتالی شدن، سردرگمی و ابهام در مورد این ارز دیجیتال پیشنهادی افزایش یافت.

  از 2014 بانک مرکزی چین بر روی پروژه ای با عنوان ارز دیجیتال/ پرداخت الکترونیکی کار می کند.

 جزئیات کمی منتشر شده است. یی گنگ، مدیرعامل بانک مرکزی چین گفت این طرح مربوط می شود به استفاده از ارز دیجیتال به عنوان جایگزینی برای بخشی از ساختار پولی چین و پول نقد در گردش. قرار است در آینده مردم چین به جای استفاده از اسکناس  ، از معاملات دیجیتال بهره ببرند.

وی گفت ارز دیجیتال جدید قرار نیست جایگزین سایر بخش های ذخایر پولی مثل حساب های پس انداز بانک ها و حساب هایی شود که در اختیار نرم افزار های پرداختی مثل وی چت و علی پی قرار دارد.

بانک مرکزی چین اضافه کرد که هیچ جدول زمانی برای آغاز به کار این ارز دیجیتال وجود ندارد ولی چین اولین کشوری است که این تحقیقات را آغاز کرده است.

چرا بانک مرکزی چین یک ارز دیجیتال میخواهد؟

 با استفاده از یک سیستم پرداخت دیجیتال دولت می تواند پرداخت های نقدی را ردیابی کند و جلوی پولشویی، قمار های غیرقانونی و تروریسم مالی را بگیرد.

 علاوه بر جایگزین شدن پول نقد، در بلند مدت می توان از این ارز دیجیتال برای بهبود کارآمدی تبادلات در سرتاسر سیستم مالی استفاده کرد. اگر کشورهای بیشتری از ارز های دیجیتال استفاده کنند، وابستگی چین به موسسات مالی آمریکا کاهش می یابد و آسیب پذیری آن در برابر تحریم ها کم می شود.

منتقدان ادعا می کنند جایگزینی پول نقد با یک ارز دیجیتال قابل ردیابی، حریم خصوصی افراد را تهدید می کند چون به بانک مرکزی و سایر بانکها امکان مشاهده مبادلات مالی افراد را میدهد.

سرپرست تحقیقات ارز دیجیتال بانک مرکزی قول داده  تبادلات مالی افراد بدون نام انجام شود و تعادلی بین حریم خصوصی و کاهش مبادلات غیر قانونی برقرار شود. ولی این دو هدف در تضاد با هم هستند و بانک هیچ  توضیحی در مورد نحوه ایجاد این تعادل نداده است.

بانک مرکزی چین فناوری پشت این ارز مجازی را مشخص نکرده است ولی با توجه به سخنرانی جدید رئیس جمهور در مورد اهمیت بلاک چین، حدس می زنند از هردو استفاده شده باشد.

بر سر خود مفهوم بلاک چین بحث بسیاری وجود دارد ولی بلاک چین اساسا یک پایگاه اطلاعاتی غیر متمرکز در سراسر شبکه های کامپیوتری است که تمام معاملات در آن به صورت علنی انجام می‌شود و هیچ کاربری اجازه تغییر حسابهای سایرین را ندارد.

 ارز مجازی معمولا به ارزهای دیجیتالی اطلاق می شود که با  فناوری بلاک چین اجرا می شوند و تحت کنترل هیچ نهاد مرکزی نیستند مثل بیت کوین. بنابراین ارز‌دیجیتال بانک مرکزی چین احتمالاً ارز مجازی هم نیست.

تفاوتهای مهمی بین پروژه ارز دیجیتال چین و ارز مجازی لیبرای فیس بوک وجود دارد. لیبرا با پشتوانه ارز های جهانی مثل دلار و یورو عمل می کند ولی ارز دیجیتال چین کاملاً تحت حمایت یوان قرار دارد.

هدف فیسبوک استفاده از لیبرا در سراسر جهان است ولی ارز دیجیتال چین تحت کنترل یوان قرار دارد که فعالیت آن را در خارج از کشور را محدود می کند.

اگر مردم بتوانند معاملات الکترونیکی خود را مستقیماً در بانک مرکزی انجام دهند می‌توانند نقش واسطه هایی مثل بانک های خرده فروشی را از بین ببرند.  این مسئله به سیستم مالی موجود آسیب می رساند و بانک مرکزی نمی‌خواهد این ارز دیجیتال تهدیدی برای سیستم بانکداری خرده فروشی باشد.

عناوین برگزیده