تاریخ: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۳:۱۸
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۶۹۹۶۱
سرویس خبر : انرژی

توانایی صادرات پنج میلیارد دلار تجهیزات صنعت نفت

می متالز - رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت از توانایی ساخت تجهیزات با کیفیت مشابه تولیدی اروپا در ایران خبر داد و گفت: می‌توانیم سالانه پنج میلیارد دلار تجهیزات صنعت نفت صادر کنیم.
توانایی صادرات پنج میلیارد دلار تجهیزات صنعت نفت

به گزارش می متالز، سیروس تالاری گفت: ‌انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران از اوایل دهه ۷۰ مانند صدها صنعتگر دیگر وارد ساخت‌وساز نیازمندی‌های نفت و گاز و پتروشیمی در کشور شد. این انجمن با ۷۰ عضو تشکیل و به مرور زمان طی دهه ۸۰ و ۹۰، با ورود انجمن به عرصه ساخت‌و‌ساز تعداد اعضا به ۷۰۰ نفر رسیده است.

 وی افزود: در انجمن ۱۰ گروه کالایی وجود دارد که مجموعه نیازمندی‌های نفت و گاز و پتروشیمی کشور را تشکیل می‌دهد.رئیس هیات‌مدیره انجمن استصنا گفت: در دهه ۷۰ شرکت‌ها جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری گرفتند و جزو تامین‌کنندگان وزارت نفت شدند، در دهه ۸۰ اما با یک چالش بزرگ‌تری مواجه شدند، قیمت نفت در سطح جهانی افزایش یافت و کشور منابع خوبی را که از محل فروش نفت به دست آورد به واردات اختصاص داد.و دروازه واردات به خصوص در پروژه‌ها باز شد، به‌گونه‌ای که تقریبا پروژه‌هایی که در دهه ۸۰ شکل گرفتند، متشکل از سازندگان داخلی نبوده و نقش داخلی‌ها بسیار کمرنگ شد. در دهه ۸۰ با مشکلی تقریبا سهمگین‌تر از مشکل تفکری و فرهنگی دهه ۷۰ روبه‌رو شدیم که مبارزه کردن با آن کار راحتی نبود، زیرا کسی به حرف ما گوش نمی‌داد. تالاری اظهار کرد: در دهه جاری، دو تحریم بر ما اعمال شد که شاید علیه هیچ کشوری در تاریخ اعمال نشده است؛ در این زمان صنعتگران با چالش‌های زیادی روبه‌رو شدند که توان آنها را بسیار کم کرده است.تالاری افزود: در شرایطی که در سال ۱۳۹۰، حتی یک شرکت دانش‌بنیان وجود نداشت، امروز بیش از ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد و دانش، فناوری و تکنولوژی تمام این شرکت‌ها بومی است. اکنون به سطحی از توانمندی رسیده‌ایم که می‌توانیم به راحتی ۸۰ تا ۸۵ درصد از نیازهای ملی را در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در حوزه تجهیزات، کالا، خدمات و مواد تامین کنیم و این دستاورد بسیار بزرگی است که امروز به تحقق پیوسته است.وی ادامه داد: تجربه مبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای خارجی طی سال‌های گذشته نشان داده که کشورهای خارجی هیچ‌گاه حاضر به انتقال کامل فناوری‌های اساسی به‌ویژه در بخش نفت و پتروشیمی به ایران نیستند؛ بنابراین ضروری است که دستگاه‌های دولتی به‌دنبال استفاده از توانایی‌های داخلی برای رسیدن به این فناوری‌ها باشند.وی گفت: درحال‌حاضر بیش از ۱۰ نامه اعضا روی میز من است که اشاره دارند این تجهیزاتی که وارد کشور می‌شوند، بیش از ۳۰ سال است که در داخل کشور تولید می‌شود.تالاری گفت: برای اینکه بتوانیم دستاوردها را در مسیر توسعه پایدار قرار دهیم نیاز به هماهنگی در حوزه اقتصاد کلان داریم، امیدواریم فرآیندی داشته باشیم که در بلندمدت ظرفیت ما به درجه‌ای از اعتبار برسد که هیچ قدرتی نتواند ما را نادیده بگیرد.تالاری گفت: پنج میلیارد دلار ظرفیت صادراتی داریم که دولت باید روی صادرات محصولات صنعتی همان‌گونه که کشورهای دنیا عمل می‌کنند، سرمایه‌گذاری کند. وی ادامه داد: ما نیازمند تشکیل نهاد ستادی هستیم که از حداکثر ظرفیت داخل استفاده کنیم.

عناوین برگزیده