به گزارش می متالز، خداداد غریبپور در جلسه شورای معاونان ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: این سازمان با جدیت کار اکتشافات را انجام میدهد و تلاش مجموعه این است که پهنه اکتشاف نشدهای در کشور وجود نداشته باشد.
وی افزود: برای اجرای اکتشافات ۴۰۰ هزار کیلومتری، کمیتههای اجرایی فعال شده و برنامهریزی منظمی بین ایمیدرو، شرکت ملی صنایع مس و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی صورت گرفته است. غریبپور تاکید کرد: خوشبختانه روند فعلی عملیات اکتشافی، رضایتبخش است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تعهدات ایمیدرو مبنی بر افتتاح ۳.۵ میلیارد دلار طرح معدن و صنایع معدنی تا پایان امسال، محقق میشود، اظهارکرد: تاکنون یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار طرح از جمله آلومینیوم جاجرم، احیای مستقیم بافت، اسید سولفوریک و غیره افتتاح شده است.
وی ادامه داد: از جمله طرحهای قابل افتتاح، طرح تولید آلومینیوم جنوب (سالکو)، گندله گهرزمین، ذوب خاتونآباد، انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق و کنسانتره سنگ آهن فولاد مبارکه است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: کمیته پایش طرحها در این سازمان، به طور منظم برگزار و ماهانه ۸۰ مورد پایش طرحها را انجام میدهد.
غریبپور با بیان اینکه طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس مسیر خود را پیدا کرده است، اذعان داشت: صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، شورای هماهنگی و خانه معدن (به عنوان بازوی اجرایی) در این طرح همکاری میکنند.
وی افزود: سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی از ۱۱۰ میلیارد تومان به ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته و در حال طی مراحل قانونی است.
غریبپور اضافه کرد: مقدمات افزایش مجدد سرمایه این صندوق به ۵۰۰ میلیارد تومان به زودی آغاز میشود که با این روند، حجم کار صندوق چند برابر میشود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه یکی از اولویتهای ما در کنار مسئولیتهای اجتماعی، توجه به ایمنی، بهداشت و محیطزیست معادن است، گفت: حوزه یاد شده در شرکتهای تابعه ایمیدرو، حیاتی بوده و ضروری است تا مسئولان این بخش، با برنامهریزی، مدیریت مستمر، آموزش و انتخاب افراد متخصص، آسیبها را به حداقل ممکن کاهش دهند.
وی افزود: به زودی کمیته ایمنی معادن را تشکیل میدهیم تا برای کاهش حوادث معادن واگذار شده، برنامههای لازم تدوین شود.
غریبپور گفت: طرح اسیدسولفوریک مس سرچشمه با ۱۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری، یک طرح کاملا زیستمحیطی بوده که اخیرا توسط رئیسجمهوری در کرمان افتتاح شد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره واگذاری امور بهداشت، ایمنی و محیطزیست معادن به شرکتهای متخصص، اظهارکرد: با توجه به تجربههایی که در معادن سیرجان بهدست آمده، امور فوق در معادن قابل واگذاری، به شرکتهای متخصص سپرده خواهد شد.
غریبپور یادآور شد: این اقدام مانع توسعه تشکیلات میشود و در عین حال پیمانکاران متخصص جذب این بخش خواهند شد.
وی افزود: مدیریتهای ایمیدرو برای افزایش امتیاز عملکرد متوسط واحدهای تابعه در این حوزه از ۱۵ درصد فعلی به ۳۰ درصد، حمایتهای لازم را به عمل میآورند.
غریبپور خاطرنشان کرد: بخش معدن و صنایع معدنی، به رغم تحریمهای بینالمللی، پیشران تولید و صادرات بوده است.
امیر ولدخانی، مدیر ایمنی بهداشت، محیطزیست و انرژی ایمیدرو نیز در این جلسه با بیان اینکه سامانه آماری اچاسایای (HSEE) ایمیدرو در سال ۸۲ راهاندازی شد، گفت: این سامانه، تنها سامانه فعال در این حوزه است که تاکنون در آن، کارهای بزرگی انجام شده است.
وی افزود: در سامانه ایمنی، بهداشت، محیطزیست و انرژی، کارهای اولیه آمارگیری را انجام میدهیم و براساس این اطلاعات و سیاستگذاری، برنامهها را پیش میبریم.
ولدخانی تصریح کرد: طبق برنامه ممیزی عملکرد اچاسایای ایمیدرو طی سال ۹۷، حدود ۷.۲۲ درصد واحدها خوب، ۴۶.۳۴ درصد واحدها متوسط، ۳۹ درصد واحدهای ضعیف و ۷.۳۲ درصد واحدها خیلی ضعیف بودهاند.
وی ادامه داد: بررسی واحدها از نظر اچاسایای طی ۳ سال گذشته، نشان میدهد که در سطح متوسط، رشد بسیار مطلوبی داشتیم. این حاکی از بهبود عملکرد اچاسایای در ساختار سازمانی و مدیریت این مجموعه بوده است.
مدیر ایمنی بهداشت، محیطزیست و انرژی ایمیدرو خاطرنشان کرد: در بخش ضعیف و خیلی ضعیف نیز بهبود داشته ایم؛ به این معنا که از ضعیف به متوسط رشد کردهایم.
وی ادامه داد: هدفگذاری افزایش سالانه ۱۵ درصد رشد امتیاز عملکرد متوسط داشتهایم که در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۲۰۵ امتیاز داشتیم که رشد بالاتر از ۱۵ درصد اتفاق افتاده است.
ولدخانی گفت: مدارک تحصیلی کارکنان اچاسایای در شرکتهای تابعه، حدود ۵۴ درصد کارشناسی و بالاتر و بقیه زیر کارشناسی بودهاند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو در نشست دیگری ضمن اعلام اینکه این سازمان در طرح احیاء معادن کوچک، اهتمام به تسهیل امور برای بخش خصوصی دارد، گفت: در طرح فوق ۱۱۵۴ معدن در قالب ۱۱۵ پروژه برای تامین زیرساخت مورد توجه است.
به گزارش ایمیدرو، خداداد غریبپور که در نشست «اتاق فکر معدن» سخن میگفت، افزود: در بخش اقدامات ساختاری احیا معادن کوچک مقیاس با کمک شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، رفع موانع و مشکلات اداری، تامین مالی، ایجاد و توسعه بازار محصولات معدنی و امور حقوقی و مشاورهای مورد توجه است.
وی با اشاره به مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی در این طرح گفت: تاکنون ۱۴ تفاهمنامه سرمایه گذاری، ۷ تفاهمنامه پژوهشی و آموزشی، ۵ تفاهمنامه تامین مالی و ۲ تفاهمنامه مرتبط با استارتآپها به منظور توسعه معادن کوچک به امضا رسیده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اقدامات اجرایی در طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس عنوان کرد: تاکنون ۴۴۹۶ معدن غیرفعال شناسایی شده که از این تعداد ۱۰۷۶ معدن در قالب ۲۱۵ پروژه مورد بررسی قرار گرفت.
غریبپور ادامه داد: در این طرح اقدام کلینیکی بر روی ۲۵۰ معدن در قالب ۷۲ پروژه انجام شد که از این تعداد احیای ۴۲ معدن در قالب ۲۸ پروژه آغاز شده است.
در ادامه این نشست، مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ضمن اشاره به فعالیت جدی این مجموعه در حوزه زیرساخت بر ادامه روند توسعه با درنظرگیری حفظ توان مجموعه و منافع سهامداران تاکید کرد.
عزیزاله عصاری افزود: با دانش، توان و تجربه بالایی که در هلدینگ وجود دارد شاهد موفقیتهای خوبی در این مجموعه بودهایم.
وی همچنین به ضرورت تعیین تکلیف نرخ تسعیر ارز (وامهای دریافتی از صندوق توسعه و بانک ها) اشاره کرد و افزود: اگر تسعیر ارز برای تولیدکنندگان بر اساس نرخ روز محاسبه شود، شرکتها متضرر میشوند و این موضوع با سیاست کلی کشور در سال رونق تولید تناسبی نخواهد داشت.
مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن و فلزات، تأمین مالی را بهعنوان یکی از اصلیترین مشکلات موجود در صنعت برشمرد و افزود: برای جذب نقدینگی مورد نیاز تولید، یکی از بهترین راهکارها این است که مرکزی معتبر به صورت تخصصی نسبت به رتبهبندی شرکتها اقدام کند. این که بانکها در اعطای تسهیلات و اعتبارات شرکتهای بزرگ، معتبر و صاحبنام را در کنار مجموعههای نامعتبر و کم توان به یک چشم نگاه کنند و قواعد و محدودیتهای جاری برای هر دو گروه یکسان باشد، منطقی نیست.
عصاری همچنین برای تامین برق مورد نیاز صنایع طی تابستان سال آینده توضیحاتی ارائه کرد.
مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در مورد پیامدهای افزایش نرخ تعرفه صادرات مواد معدنی گفت: این افزایش تعرفهها اگر چه تا حدی مشکلات تأمین مواد اولیه فولادیها را در داخل برطرف کرده با این حال بازارهای صادراتی این محصولات را به ویژه در مورد سنگهای کمعیار کشور دچار مشکل کرده است.
او گفت: به طور طبیعی وقتی صادرات دچار کاهش یا وقفه میشود، خریداران ثابت ما سراغ تأمینکنندههای دیگر میروند و حتی با تجدیدنظرهای بعدی در نرخ تعرفهها، بازگرداندن بازارها به وضع سابق به سادگی مقدور نخواهد بود.
چنان که مشاهده میکنیم کشور هند خط صادرات سنگ آهن خود را به مقصد چین گسترش داده و دولت هند باوجود اینکه سختگیریهایی که در قوانین گمرکی و تعرفههای خود دارد، لااقل در صادرات سنگهای با عیار پایینتر همکاری لازم را با صادرکنندگان خود در پیش گرفته است.