تاریخ: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۹:۴۴
بازدید: ۳۷۷
کد خبر: ۷۳۵۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
یزدی زاده:

بورس کالا تنها مکان مطمئن برای کشف قیمت واقعی فولاد است

می متالز - مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران معتقد است بورس کالا تنها مکان مطمئن برای کشف قیمت واقعی فولاد است و از قیمت سازی جلوگیری می کند.
بورس کالا تنها مکان مطمئن برای کشف قیمت واقعی فولاد است

به گزارش می متالز، مهترین برنامه شرکت ملی فولاد در سال جاری راه اندازی طرح های استانی فولاد است.منصور یزدی زاده معتقد است صنعت فولاد کشور دو سال زودتر از برنامه به ظرفیت ۵۵ میلیون تن می رسد اما تامین زیر ساخت چالش اصلی است.
گفت و گو با منصور یزدی زاده مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران در ادامه می آید:

 

بورس کالا تا چه اندازه در روند قیمت گذاری محصولات فولادی شفاف عمل می کند؟

با توجه به اینکه بورس کالا شرایط لازم از نظر قوانین و مقررات، بازار داخلی و خارجی را فراهم کرده و امکان ایجاد فضای رقابت را برای خریدار فراهم میکند، از این رو بورس کالا بدون دخالت در قیمت گذاری، فقط و فقط نظارت بر جریان کشف قیمت کرده و از هرگونه قیمت سازی جلوگیری میکند. باید گفت در حال حاضر بورس کالا تنها جایی است که اطمینان خاطر را برای مدیران شرکتهای تولیدی و همچنین خریدارانی که علاقه مند کار در فضای سالم و شفاف میباشند را فراهم کرده است و تجربه ۱۰ ساله بورس کالا گویای همین موضوع است.

 

لطفا در مورد مهمترین برنامه های شرکت ملی فولاد در سال جاری بگویید؟ چه طرحهایی راه اندازی می شود.

مهمترین برنامه سال جاری ملی فولاد ایران، پس از راه اندازی رسمی طرح آهن اسفنجی با روش ایرانی در مهرماه جاری در میانه، راه اندازی رسمی دست کم سه طرح آهن اسفنجی در شادگان، نیریز و سبزوار است. بدیهی است که تسریع در اجرای پروژه های فولادسازی طرحها از محل فاینانس چین با اصلاح و بهبود فرآیندهای انجام کار نیز از اولویتهای کار در سال جاری خواهد بود که امیدواریم با حمایتهایی که از سوی ایمیدرو داریم، بتوانیم توفیق لازم را داشته باشیم.

 

آیا در دوره مدیریت جنابعالی شرح وظایف شرکت گسترش خواهد یافت؟

وظایف شرکت ملی فولاد در قالب انتظاراتی که از سوی وزارت صنعت ،معدن و تجارت به ایمیدرو ابلاغ شده است، وسعت خواهد یافت که با تدوین برنامه ها و استراتژیها در این چارچوب، در حال اصلاح فرآیندها و بدنبال آن تهیه ساختار سازمانی منطبق با این برنامه ها میباشیم.

 

قیمت فولاد را در سال جاری میلادی چگونه ارزیابی می کنید؟

متاسفانه قیمت فولاد طی چند سال گذشته متاثر از قیمتهای جهانی همتراز با سایر کالاها و تورم کشور رشد نداشته است که این باعث فشار بسیار زیاد اقتصادی به واحدهای تولیدکننده شد و برخی شرکتها دچار زیان هم شدند؛ همچنین نرخ بهره برداری هم از میانگین جهانی پایین تر رفت. خوشبختانه با بهبود تجارت جهانی فولاد و رشد منطقی، تا حد زیادی از شرایط سخت تولیدکنندگان کاسته شده است.

 

آیا به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید؟حلقه مفقوده کجاست؟

۵۵ میلیون تن ظرفیت سازی فولاد است؛ که با پایش طرح جامع از سوی ملی فولاد و برگزاری نشستهای مختلف با تولیدکنندگان و وزارت متبوع پیش بینی میشود در حوزه فولاد، ان شاءالله تا سال ١۴٠٢ یعنی دو سال زودتر از چشم انداز در تولید فولاد خام ظرفیت سازی انجام شود؛ ولی خب مشابه همین کار در حوزه های زیرساخت مثل راه اعم از جاده و ریل و همچنین حوزه انرژی نیز بایستی همین عزم و اراده باشد تا بصورت متوازن پیش برویم.

عناوین برگزیده