تاریخ: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ ، ساعت ۰۹:۱۰
بازدید: ۲۳۷
کد خبر: ۷۴۶۳۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اجرای ۳۱ طرح معدنی با سرمایه‌ گذاری ۵/۴ میلیارد دلار

می متالز - بر اساس برنامه‌ ریزی امسال سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، برای اجرای ۳۱ طرح در قالب بخش معدن و صنایع معدنی ۴ میلیارد و ۵۵۰ میلیون دلار سرمایه‌ گذاری انجام می شود که اشتغال مستقیم بیش از ۱۱ و ۳۴۰ نفر وغیر مستقیم ۷۰ هزار و ۲۶۵ نفر را به دنبال دارد.
اجرای ۳۱ طرح معدنی با سرمایه‌ گذاری ۵/۴ میلیارد دلار

به گزارش می متالز، بر اساس جداول آماری ایمیدرو، آلومینیوم جنوب (سالکو) در فاز یک با هدف تولید ۳۰۰ هزار تن شمش، اسلب و بیلت آلومینیوم با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و اشتغال یک‌هزار و ۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۶ هزار نفر به عنوان یکی از طرح های مهم در این ارتباط محسوب می شود.

همچنین فاز یک آلومینیوم جاجرم با هدف ۴۰ هزار تن شمش آلومینیوم با سرمایه گذاری ۱۳۱ میلیون دلار و اشتغال ۶۰۰ نفر مستقیم و تعداد یکهزار و ۸۰۰ نفر غیر مستقیم به بهره برداری رسید.

فولاد استانی بافت (کرمان) واحد احیاء با هدف تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و سرمایه گذاری ۱۳۴ میلیون دلار، اشتغال ۲۳۰ نفر مستقیم و غیر مستقیم ۸۰۰ نفر از جمله این طرح هاست.

دولت یازدهم از نیمه دوم ۱۳۹۲ فعال سازی هفت طرح فولاد استانی که از سال ۱۳۸۵ بدلیل مشکلات مالی متوقف مانده بود را کلید زد و تاکنون اغلب این طرح ها در بخش احیاء فعال شده اند و فولاد سازی هم انتظار می‌رود تا پایان کار دولت دوازدهم به اتمام برسد.

فولاد نی ریز(فارس)، قائنات(خراسان جنوبی)، شادگان(خوزستان)، سبزوار(خراسان رضوی)، میانه (آذربایجان شرقی)، سفید دشت(چهارمحال و بختیاری) و بافت (کرمان) هر یک با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن که قابلیت تا یک میلیون تن را هم دارند، به عنوان هفت طرح فولاد استانی محسوب می شوند.

فولاد استانی سفید دشت (چهارمحال و بختیاری) با هدف احداث واحد فولاد سازی تولید ۸۰۰ هزار تن اسلب با سرمایه گذاری ۱۸۰ میلیون دلار و اشتغال ۷۰۰ نفر مستقیم و سه هزار نفر غیر مستقیم در شمار این طرح‌ها است. فولاد استانی قائنات(خراسان جنوبی) واحد احیاء تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با سرمایه گذاری ۱۱۹ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر و غیر مستقیم یک هزار نفر دربرنامه است و فولاد سازی زرند (فولاد زرند ایرانیان- میدکو) با تولید ۷ر۱ میلیون تن شمش فولادی سالانه و سرمایه گذاری ۷۶۰ میلیون دلار و اشتغال ۴ هزار و ۵۰۰ نفر مستقیم و ۴۵ هزار نفر غیر مستقیم از دیگر طرح های امسال به حساب می آید.

احداث کارخانه کنسانتره فولاد مبارکه (سنگان) هم تولید ۵ میلیون تن کنسانتره آهن با سرمایه گذاری ۲۶۵ میلیون دلار و اشتغال مستقیم یک‌ هزار نفر و غیر مستقیم سه هزار نفر را فراهم می کند.

همچنین احداث کارخانه ذوب و فولاد سازی (خط یک) گل گهرو واحد اکسیژن (جهان فولاد) با ظرفیت ۲ر۱ میلیون تن با سرمایه گذاری ۲۳۰ میلیون دلاری و اشتغال ۷۵۰ نفر و غیر مستقیم ۲ هزار و ۲۵۰ نفر از دیگر برنامه های امسال است.

احداث کارخانه آهن اسفنجی خط ۲ طرح کوثر هم مربوط به توسعه آهن و فولاد گل گهر با تولید ۲ میلیون تن آهن اسفنجی با سرمایه گذاری ۱۱۶ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۲۲۰ نفر و غیر مستقیم ۸۸۰ نفر برنامه‌ریزی شده است.

در عین حال، ساخت کارخانه گندله سازی (گهر زمین) با ظرفیت ۵ میلیون تن و سرمایه گذاری ۱۰۶ میلیون دلار، اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۲ هزار نفر را به دنبال دارد.

همچنین انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور (قطعه اول) با هدف تامین چهار متر مکعب برثانیه با سرمایه گذاری ۲۹۵ میلیون دلاری اشتغال مستقیم ۲۰ نفر و غیر مستقیم ۸۰ نفر را به دنبال دارد.

احداث واحد بخار شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان (گهر انرژی) برای تولید ۱۶۰ مگاوات برق با سرمایه گذاری ۱۵۲ میلیون دلار، اشتغال ۳۰ نفر مستقیم و ۶۰۰ نفر غیر مستقیم را فراهم کرد.

واحد گندله توسعه ملی (سنگان) برای تولید ۵/۲ میلیون تن گندله با سرمایه گذاری ۱۹۰ میلیون دلار اشتغال مستقیم ۲۰۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰۰ نفر را فراهم می‌سازد. طرح توسعه ذوب خاتون آباد، ملی مس (کرمان) با هدف توسعه ذوب و دستیابی به ظرفیت ۱۲۰ هزار تن مس آند حاصل از کنسانتره در سال، احداث انبار کنسانتره به ظرفیت ۶۰ هزار تن، احداث کارخانه اکسیژن به ظرفیت ۴۴۰ تن در روز ۱۴۲ میلیون دلار اشتغال ۲۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰ نفر را فراهم می سازد.

طرح احداث کارخانجات اسید کرمان، اسید سولفوریک خاتون آباد (ملی مس)، احداث کارخانه اسید سولفوریک به ظرفیت ۶۰۰ هزار تن با سرمایه گذاری ۱۰۵ میلیون دلار و اشتغال ۷۵ نفر و غیر مستقیم ۲۵۰ نفر را به دنبال دارد که این مجموعه بخشی از طرح های امسال است.

سال گذشته آمار سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نشان داد که در دوره ۹۷، ۱۳۹۲ تعداد ۶۶ طرح مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی با رقم بیش از ۶ میلیارد دلار سرمایه‌ گذاری به بهره‌برداری رسید.

همچنین برپایه جداول آماری ایمیدرو ،پارسال طرح‌های مزبور موجب اشتغال مستقیم ۱۰ هزار نفر و غیر مستقیم ۴۳ هزار نفر شد.

ایمیدرو برای اجرا و بهره برداری از ۱۹ طرح بالغ بر ۲ میلیارد و ۱۰میلیون دلار اختصاص داد که از نظر تعدادی بیش از ۳۵ درصد طرح ها مربوط به بخش گندله سنگ آهن و فولادسازی بود که از آن جمله فولاد استانی سبزوار (یکی از هفت طرح فولادی) واحد احیاء با هدف تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی با اختصاص ۱۲۵ میلیون دلار سرمایه گذاری، اشتغال ۸۰۰ نفر به شکل مستقیم و سه هزار نفر غیر مستقیم بود که به بهره برداری رسید.

گندله سازی مجتمع فولاد خراسان هم برای تولید ۵/۲ میلیون تن گندله سنگ آهن با سرمایه گذاری ۱۲۵ میلیون دلار و اشتغال ۲۰۰ نفر مستقیم و یک‌هزار نفر غیر مستقیم افتتاح شد.

همچنین توسعه فولاد سازی و نورد پیوسته مجتمع فولاد سبا (فولاد مبارکه) با هدف تولید سالانه ۸۵۰ هزار تن ورق فولادی گرم نوردیده (کلاف نورد گرم، ورق فولادی و ورق عاج دار) با سرمایه گذاری ۲۴۱ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر و غیر مستقیم یک‌ هزار نفر در مدار تولید قرار گرفت.

از سوی دیگر، احداث کارخانه احیاء مستقیم طرح ثامن چادرملو با هدف تولید یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی با سرمایه گذاری ۲۶۶ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۲ هزار نفر افتتاح شد.

فولاد سازی بردسیر(فولادسیرجان ایرانیان، میدکو) با ظرفیت یک میلیون تن فولاد با سرمایه گذاری ۲۷۸ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۸۰ نفر و غیر مستقیم ۲۲۰ نفر از دیگر واحدهای تکمیل شده پارسال بود.

گندله سنگ آهن سیرجان (فولاد سیرجان ایرانیان، میدکو) هم با ظرفیت ۵ر۲ میلیون تن گندله سنگ آهن و با صرف سرمایه گذاری ۱۹۴ میلیون دلار، اشتغال مستقیم ۶۰ نفر و غیر مستقیم ۶۰۰ نفر به بهره برداری رسید.

همچنین گندله سنگ آهن بوتیا (فولاد بوتیا ایرانیان، میدکو) با ظرفیت ۵ر۲ میلیون تن تولید گندله سنگ آهن در سال و حجم سرمایه گذاری ۱۹۴ میلیون دلار و اشتغال ۴۵ نفر مستقیم و ۲۵۰ نفر غیر مستقیم راه اندازی شد.

در بخش مس و مجموعه های وابسته هم تولید کاتد مس (بابک مس ایرانیان، میدکو) با ظرفیت ۵۰ هزارتن مس کاتد در سال با سرمایه گذاری ۳۳۳ میلیون دلار اشتغال مستقیم ۵۲ نفر تکمیل و راه اندازی شد.

طرح احداث کارخانه اسید سولفوریک سرچشمه (ملی مس) با هدف احداث کارخانه اسید سولفوریک به ظرفیت ۶۱۰ هزار تن و سرمایه گذاری ۱۳۵ میلیون دلار و اشتغال مستقیم یک‌هزار و ۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۶ هزار نفر از دیگر طرح های مربوطه بود.

از سوی دیگر، کارخانه کنسانتره سرب نخلک با هدف تولید ۲۰۰ تن در ماه کنسانتره ۵۵ درصدی با استفاده از ورودی خاک سرب با عیار ۳-۶ درصدی که قابلیت افزایش ظرفیت تا ۶۰۰ تن را دارد، با سرمایه گذاری یک میلیون دلار، اشتغال مستقیم ۷۵۰ نفر و غیر مستقیم ۲ هزار و ۲۵۰ نفر افتتاح شد.

طرح سولفوره معدن انگوران با هدف انجام عملیات تکمیل، آماده سازی، تجهیز و استخراج و تحویل سالانه ۱۲۰ هزار تن کانسنگ استخراجی از بخش زیر زمین معدن سرب و روی انگوران با سرمایه گذاری ۴ میلیون دلار و اشتغال مستقیم ۱۱۰ نفر و غیر مستقیم ۳۰۰ نفر اکنون در مدار قرار دارد. طرح تکمیلی و بهینه سازی آلومینای ایران هم با هدف افزایش بهره وری خطوط تولید با ۳ میلیون دلار سرمایه گذاری و اشتغال مستقیم ۸۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰۰ نفر به بهره برداری رسید.

علاوه براین، دیگر طرح ها در زمینه ساخت نیروگاه برای فولاد سازی، سیل بند و گازرسانی به منطقه ویژه اقتصادی لامرد (فارس)، احداث راه دسترسی به معادن شمال شهرستان خوی، احداث راه اصلی برای معادن باریت مریوان از جمله دیگر طرح های به بهره برداری رسیده در سال گذشته بود.

عناوین برگزیده