تاریخ: ۰۴ دی ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۳۲
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۷۵۹۲۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پوند در کمترین سطح سه هفته اخیر

می متالز - احتمال خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا باعث ریزش ارز انگلیسی شد. به گزارش «ایسنا» به نقل از رویترز، در معاملات روز سه‌شنبه بازارهای ارز، پوند بار دیگر تحت تاثیر وقایع برگزیت قرار گرفت و به کمترین سطح خود در طول سه هفته اخیر رسید.
پوند در کمترین سطح سه هفته اخیر

به گزارش می متالز، پوند که پیش از این نیز حدود ۲درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده بود دیروز بار دیگر ۶/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و به ۲۹۴۲/ ۱ دلار رسید تا بیش از پیش از کانال ۳۲/ ۱ دلاری که در ابتدای هفته گذشته به آن دست یافته بود فاصله گیرد. البته در ساعات انتهایی روز پوند کمی تقویت شد و به ۲۹۵/ ۱ رسید.

ارزش پوند پس از آن با ریزش متوالی مواجه شده است که برخی از خبرگزاری‌ها و نشریه‌های انگلیسی به نقل از منابع آگاه از دولت گزارش داده‌اند که بوریس جانسون، نخست‌وزیر و رهبر حزب محافظه‌کار به دنبال پیروزی قاطع خود در برابر حزب کارگر می‌خواهد موضع سرسختانه‌تری در قبال اتحادیه اروپا اتخاذ کند و این مساله باعث نگرانی از احتمال خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا شده است. پیش‌تر مجلس انگلیس با اکثریت آرا به خروج از اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه سال آینده ( ۳۷ روز دیگر) رای داده بود. پیش از آن دولت سه مرتبه با مخالفت مجلس در کسب رای موافق با توافق خروج مواجه شده بود. از سوی دیگر مارک کارنی، رئیس بانک مرکزی انگلیس نیز پست خود را ترک کرده و آن را به یکی از معاونان سابق خود سپرده است. کارنی یکی از مخالفان سرسخت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود و رفتنش از بانک مرکزی نگرانی معامله‌گران نسبت به احتمال خروج بدون توافق یا همراه با دوره گذار طولانی را بیشتر کرده است. استفان گالو، استراتژیست ارزی در موسسه «بی‌ام‌او مارکتس» گفت: مسیر صعودی هفته گذشته با اخبار جدید کاملا معکوس شده است و معامله‌گران کاملا نسبت به نتایج مذاکرات با اتحادیه اروپا نگرانند. در برابر سایر ارزهای مهم جهانی نرخ برابری هر پوند معادل ۱۶۷۲/ ۱ یورو، ۷۰۲۷/ ۱ دلار کانادا، ۲۷۱۳/ ۱ فرانک سوئیس و ۵۸۵۸/ ۱۴۱ ین ژاپن اعلام شد.

 

جنگ تجاری چه بر سر اقتصاد آمریکا آورد؟

زیان جنگ تجاری با چین برای اقتصاد آمریکا احتمالا بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.

دو اقتصاد بزرگ جهان اکنون هفده ماه است که درگیر یک جنگ تجاری فراگیر شده‌اند که از آن به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش رشد اقتصاد جهان و ریزش بازارهای بورسی نام برده می‌شود. هر چند که طرفین تا حد زیادی در مسیر کاهش تنش‌ها قرار گرفته‌اند و استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از احتمال امضای فاز نخست توافق تجاری تا پایان ماه آینده میلادی خبر می‌دهند اما مسیری طولانی تا پایان اختلافات باقی مانده است.

بررسی‌های صورت‌گرفته توسط بلومبرگ نشان می‌دهد که تنها در سال جاری میلادی اقتصاد آمریکا در نتیجه جنگ تجاری با چین ۱۳۴ میلیارد دلار خسارت دیده است و این خسارت احتمالا تا پایان سال آینده به ۳۱۶ میلیارد دلار خواهد رسید که معادل ۳/ ۰ درصد تا ۷/ ۰ درصد کل تولید ناخالص داخلی آمریکا خواهد بود. در فاز نخست توافق تجاری قرار است دو طرف از برنامه قبلی خود برای افزایش بیشتر تعرفه‌های وارداتی روی محصولات یکدیگر خودداری کنند و چین نیز میزان خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را افزایش دهد. دولت آمریکا نیز متعهد شده است تا تعرفه روی واردات کالاهایی به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار از چین را از ۱۵ درصد فعلی به ۵/ ۷درصد کاهش دهد. با این حال هنوز ۲۵۰ میلیارد دلار از محصولات وارداتی چینی مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهند بود.

یان شفردسون، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه «پانتئون مکرو اکونومیکس» گفت: با وجود رسیدن به فاز نخست توافق، هنوز بسیاری از تعرفه‌ها به قوت خود باقی هستند و این مساله روی رشد بخش خرده‌فروشی، واردات و مصرف تاثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین انتظار نداریم فاز نخست خیلی چیزی را عوض کند. به گفته انجمن «تجارت آزاد آمریکا» در حال حاضر ۸۳ درصد واردات آمریکا از چین مشمول تعرفه اضافی است و طبق گفته آنها، این تعرفه‌ها می‌تواند هزینه اضافی ۸۳۱ دلاری را به هر شهروند آمریکایی تحمیل کند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین