تاریخ: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۲۳:۰۰
بازدید: ۳۸۷
کد خبر: ۸۱۱۷
سرویس خبر : آهن و فولاد
تولائیان اعلام کرد:

شرط اصلی فولاد مبارکه برای خرید از شرکت‌های خارجی

می متالز - معاون خرید شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: فولاد مبارکه در جهت حمایت از تولید داخلی، شرکت‌های خارجی را وادار می‌کند در ایران حضور یافته و محصول تولید کنند. در چنین شرایطی فولاد مبارکه با امضای قرارداد طولانی مدت با این شرکت‌ها خرید خود را از طریق آنها انجام می‌دهد.
شرط اصلی فولاد مبارکه برای خرید از شرکت‌های خارجی

به گزارش می متالز، تولائیان معاون خرید شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت‌وگویی انجام داده که به شرح زیر است:



فولاد مبارکه به چه صورت از شرکت‌های خارجی خرید می‌کند؟

ما برای حمایت از تولید داخلی از شرکت‌های خارجی که به ایران می‌آیند، خرید می‌کنیم. شرکت‌هایی که در نمایشگاه می‌خواهند صرفا جنس خود را بفروشند به کار ما نمی‌آیند. خیلی از شرکت‌های ایرانی مشابه این کالاها را تولید می‌کنند. ما می‌توانیم در این زمینه به شرکت‌های خارجی کمک کنیم اما این در صورتی است که لایسنس و رویالتی را به ایران آورده و با شرکت‌های مشابه ایرانی همکاری داشته و تفاهم‌نامه امضا کنند. در این صورت فولاد مبارکه حاضر است به عنوان حمایت داخلی و برای ایجاد اشتغال که در بحث استراتژی‌های کلان شرکت قرار دارد، با این شرکت‌های خارجی قراردادهای طولانی مدت به مدت 3، 5 و یا 10 ساله امضا کرده و خرید خود را از طریق آنها انجام دهد.



آیا این همان کاری است که دانیلی در اشتهارد انجام می‌دهد؟

دانیلی به ایران آمده و محصول تولید می‌کند. حال با توجه به ایجاد اشتغال در کشور، اگر محصول آن از نظر کیفی قابل رقابت با محصول داخلی بوده و در انحصار باشد با آن کار خواهیم کرد، زیرا ما به صورت انحصاری کار می‌کنیم. ما تعهد می‌دهیم اگر تولیدی در کشور انجام شد، خرید خارج از کشور آن محصول را به هر شکلی که باشد، متوقف کنیم. این کار یک مشوق برای سرمایه‌گذاری و تولید در داخل است. به عنوان مثال در نمایشگاه ایران متافو شرکتی فعال در زمینه نسوز به غرفه ما مراجعه کرد که در ایتالیا نسوز می‌فروخت. این شرکت بیان کرد، نسوز را در ایران با همین کیفیت محصول ایتالیا تولید می‌کند و ما می‌توانیم از آن خرید کنیم. ما در پاسخ او گفتیم به شرط تولید در ایران از آن خرید خواهیم کرد. او گفت با یک شرکت نسوزکار ایرانی وارد مذاکره شده و کالا را به آن می‌فروشد. بنده این شرکت را به 2 شرکت نسوزکار ایرانی معرفی کرده تا آن دانش فنی را به شرکت ایرانی آورده و تولید خود را انجام دهد. در صورتی که بتواند در این تولید طبق گفته خود کیفیت نسوز را 20 درصد بهبود دهد، ما به صورت انحصاری از این شرکت خرید کرده و خرید خارج از کشور را متوقف می‌کنیم.



در عقد قرارداد با شرکت‌های خارجی برای خرید چطور عمل می‌کنید؟

ما در تمامی قراردادهای توسعه‌ای شرکت‌های خارجی را مکلف کرده که حداکثر تولید داخلی را داشته باشند. من حتی در زمینه کالاهایی که به هیچ‌وجه در ایران تولید نمی‌شوند یا دانش آن در ایران وجود ندارد، مانند کالاهای بسیار سنگین همچون hevi industry که تولید نمی‌شوند، شرکت‌های خارجی را مکلف کرده تا حداقل بیش از 50 درصد تولیدات در داخل ایران ساخته شود. به همین دلیل شرکت‌های اس ام اس دماگ، دانیلی و شرکت‌های بزرگ مانند تنوا به ایران آمده و مواد خام و یا کالاهای اساسی را از خارج وارد می‌کنند اما عمده ساخت در ایران انجام می شود. چه دلیلی باعث شده که شرکت‌های بزرگ اروپایی مجبور به سرمایه‌گذاری در ایران شده و کارخانه احداث کنند؟ دلیل آن این است که ما اعلام کرده‌ایم اگر تولید، داخل ایران نباشد از آنها خرید نخواهیم کرد. این موضوع را در تمام قراردادهای خود تکلیف کرده‌ایم. بنابراین آنها مجبور شدند یا خودشان به ایران آمده و سرمایه‌گذاری کنند و یا اینکه از شرکت‌های داخلی خرید کرده و یا با آنها جوینت شده و محصول تولید کنند. به این ترتیب دانش فنی نیز بطور اتوماتیک به کشور انتقال پیدا می‌کند. فولاد مبارکه در بخش تولید لوله‌های ریفرمر، پودر قالب و برخی مقاطع نسوزکاری که تا به امروز از خارج از کشور وارد می‌شد، و همچنین در بخش غلطک‌ها و انواع تکنولوژی‌های مشابه آن و دیگر کالاها، شرکت‌های خارجی را وادار کرده به ایران بیایند و سرمایه‌گذاری مستقیم داشته باشند. بطوریکه به نام آنها با 51 درصد سهام شرکت ثبت شده است و یا اینکه مشارکت با حدود 27 درصد صورت گرفته و تولید خود را در ایران انجام دهند. با 2 شرکت اروپایی-ایتالیایی توافق کرده تا 2 کالا را در صورتی که در ایران تولید کنند از آنها خریداری کنیم. فلاماستیک (نسوزی که روی کابل‌های الکترونیکی زده می‌شود تا آتش نگیرند) که تا به حال خرید از خارج انجام می‌گرفت جزو این 2 محصول است. به شرکت‌های خارجی اعلام کرده‌ایم اگر به ایران بیایند، خرید انحصاری از آنها خواهیم داشت. شرکت‌ها نیز قول داده اند ظرف 3 ماه آینده کارگاه را ایجاد کنند زیرا این کار تنها انتقال دانش فنی است. در زمینه پودر قالب نیز اخیرا شرکتی با مشارکت فولاد مبارکه ثبت شده که شرکت خارجی با 26 درصد سهام، این محصول را در کشور تولید کند. همچنین در بخش لوله‌های ریفورمر نیز یک شرکت فرانسوی با 51 درصد سهام در ایران شرکتی را ایجاد و تولید را انجام می‌دهد. تولید رسمی این محصول از هفته گذشته و تولید آزمایشی آن از سال گذشته آغاز شده است. این لوله‌ها در احیای مستقیم استفاده می‌شود. فولاد مبارکه نیز با شرط تولید تحت لایسنس خرید از این شرکت را انجام می‌دهد.



آیا کوره 7 پاتیلی راه‌اندازی شده است؟

بله، این پروژه بسیار مهم بود. در حال حاضر ظرفیت فولاد به 7.2 میلیون تن در سال رسیده است. همچنین در 2 روز گذشته 120 ذوب داده و رکورد تولید فولاد روزانه شکسته شد. فولاد مبارکه با همه توان با 10.5 میلیون تن پتانسیل در بازار تولید می‌کند. در کل هلدینگ نیز اولین باری است که تولید 10.5 میلیون تن انجام می‌شود. خوشبختانه فولاد صبا در ماه‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده و ظرفیت 750 هزار تن آن در حال رسیدن به 1.5 میلیون تن است. در حال حاضر ظرفیت به 1.5 میلیون تن رسیده اما یک فرایند زمانی دارد که باید طی شود. هرمزگان نیز به صورت تمام ظرفیت در حال تولید است. این شرکت در سال جدید از مرز تولید بهینه گذر و به مرز سوددهی رسیده است. فولاد مبارکه نیز با حداکثر توان در حال تولید است. اگر بتوانیم بحث‌های داخلی را انجام دهیم با تشویق و ترغیب و یا اجبار، شرکت‌های خارجی به ایران آمده و تولیدات خود را در ایران انجام دهند. این موضوع جزو اصولی‌ترین سیاست‌های فولاد مبارکه در 2 سال گذشته بوده که تمام شرکت‌های خارجی که قرار بود با ما کار کنند را وادار کرده به ایران بیایند و تولید خود را در اینجا انجام داده و اشتغال ایجاد کنند. به این ترتیب امینت تولید و اشتغال فراهم می‌شود.



این همان موضوعی است که گفتند ایران پس از برجام دروازه واردات نخواهد بود؟

دقیقا همین است. ما گفتیم از آنها خرید نمی‌کنیم مگر آنکه به ایران آمده و سرمایه‌گذاری کرده و در اینجا تولید خود را انجام دهند. مهم‌تر از آن این است که دانش و مدیریت خود را به ایران بیاورند. اگر مدیریت را به ایران بیاورند بسیار موثر خواهد بود.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی

عناوین برگزیده