به گزارش می متالز، شماره 67 چکیده آمارهای اقتصادی ایران مربوط به فصل پاییز 1398 توسط مرکز پژوهشهای اتاق ایران منتشر شد.
با توجه به نقش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در راستای ارائه خدمات به فعالان اقتصادی بخش خصوصی و همچنین با توجه به اهمیت دادههای آماری بهمنظور تحلیل روند تاریخی و وضعیت موجود و پیشبینی آینده و نیز امکان برنامهریزی صحیح اقتصادی، مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی اتاق ایران بر آن شد تا چکیده آمارهای اقتصادی را که متشکل از برخی آمارهای اقتصادی روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه کشور و برگرفته از منابع آماری معتبر همچون بانک مرکزی، مرکز آمار ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و ... است، بر اساس درجه اهمیت و استفاده آنها توسط فعالان بخش خصوصی و بهمنظور دسترسی سریع و راحت به این اطلاعات هرماه بر روی سایت اتاق ایران درج کند.
از مرداد 1392 تا شهریور 1397 این آمار بهصورت ماهانه تهیه شده است اما از مهر 1397 (شماره 63)، تهیه این آمار به دلیل بهروزرسانی منابع تولیدکننده آمار با فواصل طولانی، بهصورت فصلی ارائه میشود.
ازآنجاکه بهروزرسانی آمارهای بخش روزانه، ماهانه و فصلی مستمر است، این آمارها در هر شماره از گزارشهای «چکیده آمارهای اقتصادی» ارائه میشوند اما در خصوص آمارهای بخش سایر آمار (که غالباً آمارهای سالیانه هستند)، به دلیل آنکه فواصل انتشار آنها نامنظم و یا بهصورت موردی است، بهمنظور اجتناب از تکرار، صرفاً در زمان بهروزرسانی در گزارش قرار خواهند گرفت.
مرکز تحقیقات و بررسیهای اقتصادی اتاق ایران در گزارش مربوط به پاییز 1398، به بررسی قیمتهای جهانی طلا، نقره و نفت خام و همچنین قیمت ارز در بازار آزاد پرداخته و تغییرات حوزههای مختلف اعم از نرخ تورم در همه حوزهها، نرخ ارز آزاد و سکه بانک مرکزی، وضعیت بازرگانی خارجی کشور، در حوزههای صادرات و واردات و همچنین تراز بازرگانی و مبادلات تجاری ماهانه نیز بررسی شده است.
به دلیل تغییر آمارهای ارائه شده در بانک مرکزی، تغییراتی نیز در گزارش چکیده آمارهای اقتصادی شماره 66- تابستان 1398 اعمال شده که در صورت تداوم این موارد در شمارههای بعدی نیز به همین منوال منعکس میشود:
1- با توجه به آنکه شاخص قیمت مصرفکننده، تولیدکننده و کالاهای صادراتی در حال حاضر در سایت بانک مرکزی منتشر نمیشود و همچنین آمار حسابهای ملی سایت مزبور قدیمی شده است، این بخش از آمار متعلق به بانک مرکزی در گزارش فعلی حذف شده و صرفاً شاخصهای قیمتی و حسابهای ملی مرکز آمار ایران در گزارش ارائه شده است.
2- شاخص قیمت تولیدکننده و کالاهای صادراتی مرکز آمار بهصورت فصلی ارائه میشود لذا این دو شاخص به بخش آمارهای فصلی منتقل شده و شاخص قیمت کالاهای وارداتی نیز اضافه شده است.
3- نرخ تورم (درصد تغییر شاخص مصرفکننده) شهری به تفکیک گروههای شاخص کل برای کشور هم از شماره (65) اضافه شده است.
4- آمارهای روزانه طلا و نقره و نفت خام بهصورت جداول مجزا برای استفاده راحتتر درج شده است.
مرکز پژوهشهای اتاق ایران، برای ارتقای کمی و کیفی گزارشهای چکیده آمارهای اقتصادی، نظرات و پیشنهادهای خوانندگان را از طریق پست الکترونیکی به نشانی sh.forouhi@iccima.ir دریافت میکند.