به گزارش می متالز، به گفته کارشناسان، با جدی شدن حذف پراید و پژو ۴۰۵ از خط تولیدی سایپا و ایرانخودرو، پلتفرمهای آنها قابل استفاده در خودروهای دیگر است و تامین قطعات این پلتفرمها ادامه مییابد.
مطابق اعلام این دو خودروساز، رُهام در سایپا و پژو ۳۰۱ در ایران خودرو جایگزین خودروهای حذف شده میشوند و علاوه بر آن، به احتمال زیاد ایران خودرو با دو خودروی جدید و سایپا با عرضه هشت خودرو جدید در سهسال آینده ادامه کار خواهند داد.
«رضا رضایی»، عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان امروز در این زمینه اظهارکرد: اکنون قطعهسازان امیدوار به وصول پنج هزار میلیارد تومان نقدینگی وعده داده شده هستند.
در هفتههای گذشته شورای پول و اعتبار با پرداخت پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات به خودروسازان موافقت کرد و آن را به تصویب رسانید تا شرکتهای خودروساز از این اعتبار برای پرداخت بدهی خود به قطعهسازان استفاده کنند.
رضایی افزود: با امیدواری ایجاد شده، قطعهسازان نیز همه تلاش خود را برای پیشبرد برنامههای خودروسازان به انجام رساندهاند و اکنون تولیدات روزانه ایران خودرو و سایپا به بیش از چهار هزار دستگاه رسیده است.
وی ابراز امیدواری کرد این نقدینگی تا پیش از پایان هفته نخست اسنفدماه بهدست قطعه سازان برسد.
این مقام صنفی، مجموع مطالبات زنجیره تامین از خودروسازان را بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرد که بین هشت تا ۹ هزار میلیارد تومان آن معوق شده است.
وی تاکید کرد: با وجود تحریمها و جنگ اقتصادی علیه کشورمان، همچنین رشد متوسط ۱۰۰ درصدی نهادههای تولید، اما قطعهسازان همچنان امیدوار به عبور از شرایط سخت و حفظ تیراژ تولید هستند.
شاغلان مستقیم زنجیره تامین خودروسازی در ردههای یک، دو و سه از کل ۵۵۰ هزار نفر در سه موج بیکاری سال ۹۷، نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر تعدیل یا تعلیق شدهاند.
بخشی از نیروهای تعلیق شده با تزریق چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات در پایان سال ۹۷، به طور موقت به کار بازگشتند و برآورد شده با آغاز نهضت ساخت داخل قطعات خودرو، نزدیک به ۵۰ هزار نفر اشتغال از دست رفته تاکنون احیا شده باشد.
حدود هزار و ۲۰۰ قطعه ساز رسمی در کشور فعالند که تاکنون نزدیک به ۴۰۰ واحد آنها تعطیل یا نیمه تعطیل شدهاند.