تاریخ: ۰۵ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۵۱
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۸۵۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد:

لزوم اجرای مصوبه وزارت صمت برای تعیین نرخ شمش فولاد در بورس کالا

می متالز - سی و هفتمین جلسه هم اندیشی نوردکاران شنبه هفته جاری در حالی در انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با حضور واحدهای نوردی برگزار شد که طی این جلسه مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین قیمت شمش در بورس کالا موسوم به مصوبه ۸۹ درصد مورد تاکید حاضرین در این جلسه قرار گرفت. مصوبه ای که براساس آن و طبق دستور وزارت صنعت، معدن و تجارت قیمت پایه فروش شمش در بورس کالای ایران باید معادل با ۸۹ درصد میانگین قیمت هفتگی فروش نقدی میلگرد تولیدی کارخانجات فوق شامل کلاف ۸ الی ۱۶.۵ و شاخه آجدار ۸ الی ۳۲ در بورس کالای ایران تعیین شود.
لزوم اجرای مصوبه وزارت صمت برای تعیین نرخ شمش فولاد در بورس کالا

به گزارش می متالز، طی این جلسه هم اندیشی عمده موضوعاتی که تولیدکنندگان فولاد ایران و نوردکاران به آن اشاره کردند حرکت از سمت صادرات محصولات میانی به محصولات نهایی فولاد و همینطور بررسی روند بازارهای داخلی و بین المللی تقاضا بود.
طی این جلسه، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره سی و هفتمین جلسه نوردکاران که شنبه هفته جاری در محل این انجمن برگزار شد، گفت: بعد از بررسی بازار صحبت های زیادی درخصوص روند قیمت ها و افزایش نرخ هایی که در بازار بین المللی اتفاق افتاده است، صورت گرفت.
احمد خوروش پیگیری اجرای مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین قیمت شمش در بورس کالا موسوم به مصوبه ۸۹ درصد را از موضوعات اصلی جلسه نوردکاران و هیات مدیره انجمن برشمرد و گفت: متاسفانه این مصوبه که زمان و کار کارشناسی زیادی از وزارتخانه و انجمن را صرف خود کرد، اصلا اجرایی نشده و درخواست نوردکاران اقدام جدی انجمن برای اجرای کامل این مصوبه است تا بخش نورد هم بتواند با ظرفیت بهینه تولید و برای صادرات برنامه ریزی کند.
عضو هیات مدیره انجمن فولاد به ستاد فولاد ایجاد شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اشاره کرد و گفت: این ستاد می تواند متولی بخش صنعت فولاد کشور را مشخص نماید و در همین راستا قرار است مشکلات رسته های مختلف به هیئت مدیره انجمن منتقل و از طریق هیئت مدیره در این ستاد مطرح گردد.
وی افزود: حاضرین در جلسه بر روند رو به رشد قیمت ها تاکید داشتند چراکه معتقدند تقاضای واقعی در بازار جهانی تا حدودی شکل گرفته هرچند که تقاضای داخلی به اندازه کافی نیست تا بتواند تمام تولیدات داخلی محصولات نهایی را جذب نماید.
خوروش اظهار داشت: موضوع دیگری که در زمینه آن بحث شد، کاستی هایی است که همچنان در صادرات محصولات نهایی به چشم می خورد. به عبارت دیگر به واسطه قیمت های تمام شده بالای واحدهای نوردی، قدرت رقابت با رقبای خارجی در حوزه نورد را نداریم.
وی تاکید کرد: صادرات محوری یکی از موضوعاتی است که نوردکاران کشور بر روی آن تمرکز کرده اند و در حال تامین مقدمات آن هستند و حتی شاهد هستیم که با توجه به افزایش قیمت دلار، صادرات محصولات فولادی نسبت به گذشته کمی بهبود داشته است. به هر حال ایران پتانسیل و ظرفیت صادرات محصولات میانی را داراست؛ اما امیدواریم این صادرات به محصولات نهایی منتقل شود و تا ظرفیت های اشتغال بیشتری در کشور ایجاد گردد.
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان اضافه کرد: در این نشست در خصوص مشکلات ناشی از شمش های بی کیفیت صحبت شد و نوردکاران بر اجرای سریع تر استاندارد شمش و نظام رتبه بندی واحدها تاکید کردند تا در آینده شاهد نتایج مثبتی در این زمینه باشیم.
عضو هیات مدیره انجمن فولاد درباره کاهش تعرفه های فولاد نیز اظهار داشت: حاضرین در جلسه انجمن دیدگاه مثبتی نسبت به این تعدیل تعرفه ها داشتند؛ چراکه این تصمیم مسیر را برای صادرات محصولات نهایی هموار می کند و هرچه صادرات محصولات نهایی توسعه پیدا کند، قطعا اشتغال بیشتری در کشور ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: این تعدیل تعرفه ها، راهگشای صادرات محصولات نهایی از کشور خواهد بود کما اینکه در سایر کشورها هم همین رویه حاکم است. اکنون که نرخ ارز و قیمت های جهانی به وضعیت مناسب تری رسیده این تعدیل مطلوب تر به نظر می رسد.
عضو هیات مدیره انجمن فولاد عنوان کرد: مشاهده می شود که هنوز هم واحدهای نوردی با کمتر از نصف ظرفیت خود کار می کنند و با توجه به مشکلاتی که در بخش نورد وجود دارد درخواست شد تا جلسه مشترکی در هفته آینده بین نوردکاران و اعضای هیات مدیره انجمن برگزار گردد.

منبع: می متالز
عناوین برگزیده