به گزارش می متالز، خرداد ۹۳ در سفر هیات دولت یازدهم به لرستان و با حضور علی ربیعی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پروژه فاز۴ کارخانه سیمان دورود کلنگزنی شد و قرار بود ۳۶ماه این فاز به بهرهبرداری برسد.
علی ربیعی در مراسم کلنگزنی گفته بود: «زمان بهرهبرداری این فاز را طوری مشخص کنید که بنده وزیر باشم تا دوباره برای بهرهبرداری به اینجا سفر کنم و پیشبینی ما تکمیل این فاز در مدت 3 سال است» ولی وی بعد از چند سال استیضاح شد و پروژه حتی آغاز بهکار نکرد.
در زمان کلنگزنی اعلام شد که راهاندازی این فاز به ۳۲۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با بهرهبرداری از آن ۳۵۰فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد میشود. قرار بود، بانکهای رفاه، توسعه تعاون و صندوق توسعه «منابع ارزی» را تامین کنند و سیمان فارس و خوزستان سرمایهگذاری فاز4 را انجام دهند اما هیچکدام تاکنون عملیاتی نشده است.
در این مدت بارها وعده آغاز بهکار پروژه از زبان مسئولان ملی و استانی شنیده شد اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداد و همچنان فاز۴ سیمان دورود فقط روی کاغذ «پروژه» بود و این شرایط نارضایتی مسوولان استانی و شهرستان و مردم دورود را به دنبال داشت.
شرایط به گونهای پیش رفت که این پروژه در مراسمی دوباره اسفند۹۷ با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلنگزنی و بلافاصله تجهیز کارگاه شد.
در این فاز سیمان خاکستری با ظرفیت یکمیلیون و ۷۳۲هزار و ۵۰۰تن در سال تولید میشود و مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی(شرکت شستا) و وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم کلنگزنی دوباره این فاز گفت: با توجه به اینکه سیمان موضوعی راهبری و زیربنایی در توسعه به شمار میآید باید تلاش کنیم تا تولیدات این محصول را افزایش دهیم.
محمد شریعتمداری با تاکید بر تکمیل فاز۴ سیمان دورود بهعنوان یک مطالبه مردمی افزود: در اجرای این فاز علاوهبر اهداف اقتصادی، اهداف اجتماعی نیز پیگیری میشود.
وی یادآور شد: شهر دورود با اسم سیمان همزاد است؛ مردم در این منطقه با وجود سختیها و مشکلات زیست محیطی سیمان اما همچنان به این صنعت و کارخانه احساس خوبی دارند.
شریعتمداری اضافه کرد: مبالغ موردنیاز تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی تامین شده و تسهیلات مورد نیاز به بانک رفاه داده شده و باید به سرمایهگذار منتقل کند.
این صحبتها درحالی مطرح شده که استاندار لرستان میگوید مشکلاتی بین بانک رفاه، شستا و وزارت کار درباره این پروژه وجود دارد.
سید موسی خادمی استاندار لرستان در اینباره با بیان اینکه کارخانه سیمان نماد صنعتی لرستان است، گفت: باید با تمام وجود مشکلات این پروژه را رفع کنیم، چون دیگر نمیتوانیم بیش از این شاهد وقفه در ساخت فاز۴ سیمان دورود باشیم. وی از روند کند پیشرفت پروژه اظهار نارضایتی کرد و افزود: شرکت شستا یکی از زیرمجموعههای قوی خود را مسئول ساخت این پروژه کند. خادمی با اشاره به اینکه به ظاهر مشکلاتی بین بانک رفاه، شستا و وزارت کار برای اجرای این پروژه وجود دارد، اظهار امیدواری کرد که با پیگیریهای وزیر این مشکلات حل شوند. استاندار تاکید کرد: فاز۴ کارخانه سیمان دورود از مدتها قبل باید جایگزین میشد، چون صنایع فرسوده اگر بهروز نشوند صرفه اقتصادی ندارند.
صحبتهای استاندار درحالی عنوان شده که عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مدعی شده پروژه روند خوبی دارد و درحالحاضر مشکل آنچنانی پیشروی خود نمیبیند.
در اینباره مجید کیانپور، نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: فاز۴ این کارخانه که سالهای سال تولیدات باکیفیتی داشته یکی از مطالبات به حق مردم بوده و برای اجرایی شدن آن تلاشهای زیادی انجام شده است. وی با اشاره به اینکه پروژه اسفند۹۷ برای چندمینبار کلنگزنی شد، اضافه کرد: خوشبختانه پروژه فعال است و روند اجرایی خوبی دارد و امیدواریم در راه ساخت مشکلی نباشد تا در زمان مناسب به بهرهبرداری برسد.
کیانپور با بیان اینکه پروژه درحالحاضر فعال است، ادامه داد: خوشبختانه شستا به طور جدی پای کار است.
عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه حدود دو دهه قرار بوده فاز4 سیمان دورود اجرایی شود و چندینبار کلنگزنی شده اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداد، اضافه کرد: امیدواریم بعد از این دیگر شاهد کلنگزنی فاز۴ سیمان دورود نباشیم و اینبار تا زمان تکمیل مشکلی نداشته باشد.
نجاتی، مدیر پروژه و عضو هیأت مدیره کارخانه سیمان دورود درباره آخرین وضعیت این پروژه گفت: تمام مجوزهای لازم را دریافت کردهایم و اجرای پروژه درحالحاضر مانعی ندارد. وی اضافه کرد: برخی ماشینآلات اصلی را از شرکتهای هلدینگ داخلی تأمین کردهایم. نجاتی با بیان اینکه شستا عزم بالایی برای اجرای این پروژه دارد، افزود: ما به حمایت بانک عامل و مسئولان برای تسریع در روند کار نیاز داریم. نزدیک به یکسال از کلنگزنی مجدد فاز ۴ میگذرد و همگان منتظرند که این بار روند ساخت وقفه نداشته باشد و مثل دفعات قبلی وعده «دود» نکند.