تاریخ: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۶:۴۱
بازدید: ۴۷۱
کد خبر: ۹۱۹۰۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
خودباوری مهم ترین اصل در رسیدن به خودکفایی

تجلی خودباوری در تعمیر و نگهداری کمپرسورهای فرآیند «احیا» در فولاد خراسان

می متالز - کارکنان پرتلاش فولاد خراسان، موفق شدند برای نخستین بار، کمپرسورهای فرآیند احیا مستقیم این کارخانه را در داخل شرکت تعمیر کنند. کارکنان «کارگاه تعمیرات احیا» با تعمیر این کمپرسورهای پروسس، موفق شدند مصرف روزانه روغن این تجهیز را تا 95 درصد کاهش دهند.
تجلی خودباوری در تعمیر و نگهداری کمپرسورهای فرآیند «احیا» در فولاد خراسان

به گزارش می متالز، به گفته فرشید فضیلتی، مدیر احیا مستقیم «فولاد خراسان»، کمپرسورهای پروسس در واحد احیا مستقیم شرکت که از نوع (GQ) و ساخت شرکت AERZEN آلمان بوده، تجهیزاتی کلیدی و حساس با وزنی در حدود 33 تن است. وظیفه این تجهیز مهم، جابجایی، تراکم و تامین 90 تا 105هزار «نرمال مترمکعب در ساعت» گاز پروسِس در فرآیند احیا مستقیم است. این کمپرسورها با ظرفیت‌های متفاوت خود، نقش مهمی در راندمان تولید واحدهای احیا ایفا می‌کنند و آماده به کار بودن آن ها از حساسیت و ضرورت بالایی برخوردار است.
به گفته رییس واحد نگهدای و تعمیرات (نت) احیا مستقیم، با توجه به کارکرد نزدیک به 10 ساله تجهیزات نصب شده در فولاد خراسان، کمپرسورها به تدریج بر اثر ارتباط قطعات داخلی با گاز و بروز خوردگی و سایش قطعات، دچار افزایش نشتی داخلی روغن شده و راندمان آن ها کاهش یافته بود.
امیریحیی طرزی می افزاید: پایین آمدن ظرفیت و توان جابجایی گاز، توان و میزان تولید واحد «احیا مستقیم» را کاهش می‌دهد؛ از این رو و با توجه به توقف مقطعی تولید که ناشی از قطعی گاز و مشکل تامین آن در روزهای اوج سرما بود، از این فرصت نهایت استفاده به عمل آمد و برای رفع مشکل نشتی خارج از استاندارد کمپرسور 51 واحد شماره2 احیا، برنامه ریزی دقیقی جهت تعویض «مکانیکال سیل»های کمپرسور که فرایندی حساس و ویژه است صورت گرفت. مکانیکال سیل های تعویض شده ساخت یک شرکت داخلی است که به صورت آزمایشی روی کمپرسور با موفقیت نصب شد.
 
امیر کرخی، سرپرست واحد کارگاه تعمیرات احیاء مستقیم، در این باره اظهار داشت: تعمیرات کمپرسور با همت پرسنل سخت کوش کارگاه تعمیرات، در 4 روز کاری به صورت دو شیفت در قالب 48 نفر روز انجام شد. یکی از مراحل کار، ایجاد شرایطی و آماده سازی کارگاه برای تعمیرات این گونه کمپرسورها با ابعاد و وزن بالا، از جمله زیر سازی لازم جهت انتقال کمپرسور سنگین وزن به داخل کارگاه بود که با برنامه ریزی انجام شده قبل از توقف خط تولید، انجام شد. از دیگر اقدامات انجام شده فیلر زدن لوب های کمپرسور و بدنه، دمونتاژ چرخدنده ها، بیرینگ ها و مکانیکال سیل ها، تعویض مکانیکال سیل ها و اورینگها ، مونتاژ بیرینگ ها و چرخدنده ها و تنظیم تایمینگ و بکلش چرخدنده ها می توان اشاره کرد.
به گفته کرخی، نشتی روغن قبل از تعمیرات کمپرسور تا 36 لیتر در روز بود که بعد از تعمیر به 1.5 لیتر در روز کاهش پیدا کرده است. وی فضای کم کارگاه، ارتفاع کم درِ ورودی کارگاه و نبود جرثقیل با تناژ بالا را از مشکلانی عنوان نمود که سرعت تعمیر کمپرسور را تحت تاثیر قرار داده و بایست اصلاحات لازم در اسرع وقت اعمال شود.
رییس نت احیا مستقیم با قدردانی از همه همکاران دخیل در تعمیر و راه اندازی این کمپرسور، دانش به وجود آمده و کسب تجربه تعمیر این گونه کمپرسورها را در داخل شرکت ارزشمند ارزیابی کرد.
گفتنی است فولاد خراسان دارای دو واحد احیا مستقیم با ظرفیت مجموع تولید سالانه 1.6 میلیون تن است که در سال 1388 به بهره برداری رسید.

منبع: می متالز
عناوین برگزیده