تاریخ: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ ، ساعت ۱۳:۰۳
بازدید: ۴۹۱
کد خبر: ۹۲۳۳۸
سرویس خبر : انرژی
طبق تفاهمنامه ای که ایمیدرو با بخش خصوصی امضا کرد؛

ایران صاحب نخستین کارخانه تولید سیلیکون متال می شود

می متالز - ایران صاحب نخستین کارخانه تولید سیلیکون متال می شود. بر اساس تفاهمنامه ای که امروز بین دکتر غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو و کنسرسیومی از بخش خصوصی به امضا رسید، تنها کارخانه تولید این ماده در ایران راه اندازی خواهد شد.
ایران صاحب نخستین کارخانه تولید سیلیکون متال می شود

به گزارش می متالز، ایران با تولید فلز سیلیسیم، می تواند علاوه بر استفاده آن در صنعت آلومینیوم وارد زنجیره تولید ویفرهای مغناطیسی و صفحات خورشیدی شده و ضمن اشتغال زائی فراوان، از خروج ارز جلوگیری نموده و بسترهای جدید برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد نماید. میزان تقریبی سرمایه گذاری این طرح به 8600 میلیارد ریال برآورد شده و پیش بینی می شود در مدت 2 سال، اجرای آن به اتمام برسد.

مطالعات ارزیابی اقتصادی این محصول با هدف تامین نیاز داخل، در سال 1396 توسط مدیریت صنایع معدنی ایمیدرو صورت پذیرفت. پس از آن طی فراخوانی در سال 1398 مشارکت "قیر هرمز پارس و قیر هرمز پردیس پارس" به عنوان برنده سرمایه گذاری مشخص شدند. در نهایت در روز 26 اسفند ماه 98 تفاهم نامه اجرای این طرح بین دکتر غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو و کنسرسیوم مذکور به امضاء رسید.

 

مصارف؛ از صنایع آلومینیوم تا تولید انرژی خورشیدی

مصرف فعلی سیلیکون متال در صنعت آلومینیوم کشور حدود 5 هزار تن در بخش آلومینیوم کشور است که در صورت افزایش تولید آلومینیوم تا 800 هزار تن در افق توسعه صنعتی کشور، کل 10 هزار تن سیلیکون متال تولیدی به مصرف این صنعت خواهد رسید. سیلیکون متال (98.5 تا 99.5 درصد سیلیس) در صنعت ریخته گری آلومینیوم (با نسبت 10 درصد در ریخته گری و 4 درصد در نورد) و صنایع شیمیایی مانند پولیش، چسب و رنگ و لوازم آرایشی و پروتز ها کاربرد دارد و 11 درصد سیلیکون متال در ساخت نیمه رساناها به کار می رود. به ازای تولید هر تن سیلیکون متال 350 تا 500کیلو میکروسیلیکا (88 تا 94 درصد اکسید سیلیسیم) تولید می شود که مصارف آن در بتن و سیمان،پلیمرها و دیرگدازها است.

در حال حاضر تولید کنندگان سیلیکون متال به ترتیب چین (50 درصد تولید جهانی)، آمریکا، نروژ، فرانسه و برزیل هستند. منطقه خاور میانه در شرایط فعلی 100 هزار تن مصرف سیلیکون متال دارد که نخستین کارخانه با ظرفیت 33 هزار تن به نام سیما نزدیک بندر خلیفه امارات قرار دارد فاز دوم این کارخانه ظرفیت را به 66 هزار تن افزایش خواهد داد.

 

زنجیره تولید پنل خورشیدی

یکی از مصارف سیلیکون متال تولید پنل خورشیدی است که اکنون در کشور، هفت واحد صنعتی در زنجیره های نهایی تولید پنل خورشیدی (از ویفر و سلول خورشیدی) فعالیت دارند و سهم فعلی برق خورشیدی از سبد انرژی کشور حدود 6 هزارم درصد است. ایران با قرار گرفتن در کمربند خورشیدی، دارا بودن مناطق کویری و نیز برخورداری از 300 روز آفتابی در سال جزو بهترین کشورهای جهان در زمینه قابلیت های انرژی خورشیدی به شمار می آید.

در لایحه برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور ساخت 26 هزار مگاوات نیروگاه جدید برنامه ریزی شده است که 16هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیکل ترکیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراکنده (DG) و تولید همزمان برق و حرارت (CHP) و پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیربادی و فوتوولتائیک (خورشیدی) تامین خواهد شد. با بهره برداری از این واحد راه برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در کشور هموار خواهد شد. از این رو انتظار می رود توسعه این بخش طی سال های آتی چشم انداز مثبتی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی به همراه داشته باشد.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده
احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی توسط گهرزمین و ۳۵۰ مگاواتی توسط گل‌گهر/ امروز راهی جز حرکت به سوی بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد/ مدیران صنعت فولاد در سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیر‌ها پیشگام و پیشران باشند
رئیس‌جمهور در دیدار با مدیرعامل شرکت گهرزمین و جمعی از مدیران فولادی مصوب کرد؛

احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی توسط گهرزمین و ۳۵۰ مگاواتی توسط گل‌گهر/ امروز راهی جز حرکت به سوی بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر وجود ندارد/ مدیران صنعت فولاد در سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیر‌ها پیشگام و پیشران باشند