تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۵۹
بازدید: ۴۱۵
کد خبر: ۹۷۶۶۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

رشد 5 درصدی تولید فولاد خام طی سال 98/ فاصله 8 میلیون تنی تولید و ظرفیت

می متالز - طی سال 98 تولید فولاد خام شرکت های بزرگ فولادی کشور با رشد 5 درصدی نسبت به تولید سال 97 به 20 میلیون و 226 هزار و 881 تن رسید. با این وجود، فاصله قابل توجهی بین ظرفیت ایجاد شده برای تولید فولاد خام و میزان تولید فعلی وجود دارد.
رشد 5 درصدی تولید فولاد خام طی سال 98/ فاصله 8 میلیون تنی تولید و ظرفیت

به گزارش می متالز، طی سال 98 تولید فولاد خام شرکت های بزرگ فولادی کشور به 20 میلیون و 226 هزار و 881 تن رسید که نسبت به تولید فولاد خام در سال 97 معادل 907 هزار و 919 تن افزایش داشته است. طی سال 97 تولید فولاد خام توسط این شرکتها به 19 میلیون و 318 هزار و 962 تن رسیده بود.

شرکت های آهن و فولاد ارفع، ذوب آهن اصفهان، سنگ آهن چادرملو، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، شرکت ملی فولاد ایران، شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، فولاد بناب، فولاد خوزستان، فولاد کاوه جنوب و فولاد مبارکه طی سال 98 معادل 20 میلیون و 226 هزار و 881 تن فولاد خام تولید کردند.

در این مدت 5 میلیون و 68 هزار و 21 تن بلوم توسط این واحدهای فولادی به تولید رسید و میزان تولید بیلت و اسلب نیز به ترتیب 4 میلیون و 841 هزار و 647 تن و 10 میلیون و 317 هزار و 213 تن بوده است.

تولید فولاد خام شرکت های بزرگ فولادی کشور طی اسفند ماه نیز به یک میلیون و 652 هزار و 133 تن رسید که شامل بلوم، بیلت و اسلب بوده است.

تولید فولاد خام شرکت های بزرگ فولادی کشور طی سال گذشته به 20 میلیون و 226 هزار تن رسید و البته علاوه بر این شرکتها، مقداری فولاد خام نیز توسط بخش خصوصی تولید می شود.

 

مجموع تولید فولاد خام به 27 میلیون تن رسید

در این خصوص سید رضا شهرستانی، عضو هیأت مدیره انجمن فولاد گفت: تولید فولاد خام کشور با احتساب تولید کارخانه های دولتی و خصوصی طی سال 98 به بیش از 27 میلیون تن رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد در کشور حدود 35 میلیون تن است، اظهار داشت: برای فعال شدن ظرفیت خالی در صنعت فولاد باید جلوی خام فروشی مواد اولیه به ویژه سنگ آهن گرفته شود تا کارخانه های فولادی کشور بتوانند با تأمین به موقع ماده اولیه نسبت به تولید اقدام کنند.

شهرستانی تصریح کرد: در این جهت کمک کردن به تکمیل ظرفیت های موجود تولید فولاد خام نیز نقش مهمی دارد.

در این مورد جعفر سرقینی، معاون سابق وزیر صنعت در امور معادن سال گذشته گفته بود: طبق برنامه ریزی انجام شده، تولید فولاد کشور طی سال 98 به 28 میلیون تن می رسد.

 

پیش بینی ظرفیت 38 میلیونی تولید فولاد خام

همچنین خداداد غریب پور، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی نیز اواخر سال گذشته گفته بود: طی سال جاری تولید فولاد خام به بیش از 28 میلیون تن خواهد رسید.

غریب پور با اشاره به اینکه طی سال 98 ظرفیت فولاد کشور به 38 میلیون تن خواهد رسید، گفته بود: طی این مدت تولید فولاد خام به بیش از 28 میلیون تن خواهد رسید.

وی با بیان اینکه این آمار حاکی از آن است که ما در بازار دنیا، مسیر درستی را انتخاب کرده ایم، گفته بود: در حوزه فولاد باید به سراغ محصولات با ارزش بالا برویم.

به گفته وی، در صنعت فولاد مدیریت مصرف انرژی و بهره وری قابل کنترل است.

رضا رحمانی، وزیر صمت نیز سال گذشته با بیان اینکه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ایجاد زنجیره متوازن فلزات اساسی در سطح کشور برنامه‌ریزی کاملی انجام شده و در حال پیگیری جدی است، گفته بود: توان ما در حوزه فولاد در سطح کشور کامل شده و می توانیم از مرحله مهندسی، اجرا، ساخت و بهره برداری، تمام مراحل مورد نیاز را در داخل کشور تامین کنیم.

وزیر صنعت با یادآوری اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ظرفیت تولید در زنجیره فولاد بوده است، گفته بود: هم اکنون این ظرفیت ۲۳۰ میلیون تن را رد کرده و بیش از 100 برابر شده است.

به گفته وی، با این وجود، زنجیره تولید محصولات فولادی در برخی جاها متوازن نبوده است و به همین دلیل دو سال است که بر متوازن کردن این زنجیره تأکید داریم.

به این ترتیب مشاهده می شود که بین ظرفیت ایجاد شده برای تولید فولاد خام و میزان محقق شده تولید، فاصله قابل توجهی وجود دارد که از بین بردن آن نیازمند برنامه ریزی جدی و توجه مدیران مربوطه به اجرای دقیق برنامه ها است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین