تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۰
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۹۷۹۷۳
سرویس خبر : محیط زیست
معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با وزیر و معاونان وزارت صمت عنوان کرد:

باید بدون کمترین تردید از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت کنیم

می متالز - اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، بر ضرورت حمایت از فعالان بخش خصوصی به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا تاکید کرد.
باید بدون کمترین تردید از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت کنیم

به گزارش می متالز، فعالان بخش خصوصی با هدایت اتاق‌های بازرگانی، در سال گذشته با وجود شرایط سخت تحریم، رکود اقتصادی و تبعات ناشی از کرونا در ماه پایانی سال، تلاش زیادی برای بهبود شرایط اقتصاد، رونق تولید و توسعه صادرات غیرنفتی داشته‌اند. این در شرایطی است که بخش خصوصی همواره متحمل دشواری‌ها و زیان‌های فراوانی از روند سنگین بوروکراسی در کشور، اتخاذ تصمیم‌های ناگهانی و ابلاغ دستورالعمل‌های دفعتی و اجرای برخی سیاست‌های رانتی داشته است.

با این حال نهاد اتاق بازرگانی به عنوان نهاد مرجع بخش خصوصی، همواره در تمامی دوره‌ها، به‌ویژه شیوع کرونا، تجربیات و نظرات کارشناسی خود را در قالب پیشنهادهای کاربردی به دولت و سیاستگذار عرضه کرده و از انجام اقدامات حمایتی و کمک به مردم و نهادهای دولتی در قالب مسوولیت اجتماعی خود، دریغ نکرده است.

در همین راستا، معاون اول رئیس‌جمهور نیز در دیدار با وزیر و معاونان وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت با تقدیر از تلاش شبانه‌روزی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی و با اشاره به فعالیت قابل توجه بخش خصوصی در توسعه صادرات غیرنفتی کشور، عنوان کرد که فعالان بخش خصوصی، همان‌گونه که سرباز خط مقدم مقابله با تحریم بوده و هستند، امروز نیز سربازان خط اول مبارزه با کرونا هستند و بدون تردید باید از آنان حمایت کرد.

مهمترین نکات سخنان اسحاق جهانگیری را بخوانید:

بانک مرکزی مسوول تامین ارز کشور است و حتی درباره یک دلار نیز حساسیت وجود دارد و اگر کسی یک دلار گرفته باشد و کالا وارد نکرده باشد مرتکب خیانت ملی شده است و باید در پیشگاه دستگاه قضایی کشور پاسخگو باشد. مگر می‌توان در شرایط سخت ارزی کشور از یک دلار هم چشم‌پوشی کرد؟

در همه جای دنیا ابتدا باید کالا وارد کشور شود و سپس ارز آن پرداخت شود. علت آنکه ما نمی‌توانیم به این شیوه عمل کنیم،‌ وجود تحریم‌هاست. ما باید ابتدا ارز را حواله کنیم تا کالا وارد کشور شود که این خود آغاز خیلی از اتفاقات است.

حساسیت نسبت به تخلفات بالاست. قوه قضاییه در سال 97 از مقام معظم رهبری مجوزی خاص برای مقابله با فساد دریافت کرد که اگر تخلفی صورت گرفت بتواند با سرعت برخورد کند.

در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود که در ارز 4200 تومانی رانت نهفته است. امروز کسانی که طرفدار عدم ترویج رانت بوده‌اند نیز به این باور رسیده‌اند که برای کمک و حفاظت از مردم باید اقداماتی انجام داد. برای حفاظت از معیشت مردم، ارز 4200 تومانی تعیین شد تا اقلام ضروری و کالاهای اساسی مردم تامین شود. اینکه گفته می‌شود پرداخت ارز با قیمت 4200 تومان رانت است، این اقدام دولت در حقیقت برای حفاظت از معیشت مردم است و پرداخت ارز با این مبلغ تنها برای اقلام ضروری و برخی کالاهای اساسی است.

هدف اصلی دولت، دفاع و حمایت از زندگی مردم به خصوص اقشار ضعیف جامعه است. نمونه دیگر این‌گونه اقدامات دولت، خرید گندم از کشاورز به قیمت 2500 تومان است که پس از تبدیل به آرد به قیمت 665 تومان به نانوایی‌ها داده می‌شود که ممکن است هر کس بگوید این اقدام با عقل اقتصادی سازگار نیست اما هدف دولت این است که نان با قیمت مناسب به طبقات مختلف جامعه برسد.

مردم باید بدانند و خودمان نیز باید باور داشته باشیم که با فساد مخالف هستیم. فساد در هر جا و توسط هر کس که باشد باید با آن مبارزه کرد چرا که فساد مانند موریانه به جان انقلاب افتاده تا آن را از پا درآورد. امید مردم زمانی تبدیل به یاس می‌شود که می‌بینند زندگی‌شان در سختی است اما عده‌ای با فساد زندگی آن‌چنانی دارند.

مقابله با فساد در همه مدیران کشور به مساله اصلی تبدیل شود. مدیری که بداند فساد در زیرمجموعه‌اش رخ داده اما فوراً برخورد نکند، در حالت خوش‌بینانه مدیری بی‌عرضه و در حالت بدبینانه مدیری آلوده است.

رییس‌جمهور در راستای شفاف‌سازی و مقابله با فساد خواسته بود که اسامی دریافت‌کنندگان ارز 4200 تومانی در سامانه‌ای منتشر شود که مردم در جریان آن قرار گیرند. در موضوع تسهیلات 50 هزار میلیارد تومانی نیز در جلسه ستاد اقتصادی دولت موافقت شد که اسامی دریافت‌کنندگان این تسهیلات در سامانه اعلام شود تا مردم مطلع باشند که کدام واحدهای تولیدی از این امکان استفاده کرده‌اند.

کرونا و فعالیت مدام بخش خصوصی در حوزه تولید و توزیع

در کنار مشکلات و مسائل تلخ شیوع کرونا اتفاقات مهمی در کشور رخ داد که بخشی از این اتفاقات در حوزه مسوولیت وزارت صمت بود. یکی از وظایف و اقدامات وزارت صمت در مقطع شیوع کرونا را تامین نیازها و کالاهای اساسی است. در کشوری که درگیر جنگ اقتصادی با آمریکاست کارهای بزرگی در زمینه تامین نیازها و کالاهای اساسی جامعه انجام شد.

با وجود آنکه در ایران سرعت شیوع ویروس کرونا بالا بود، اما هیچ اتفاقی از جهت کمبود کالا نیفتاد و مردم احساس کمبود نداشتند. با وجود آنکه حجم تقاضا به شدت افزایش یافت اما کمترین کمبود و یا خالی شدن قفسه‌ها را شاهد نبودیم که این توفیقات مرهون تلاش‌های کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی و مدیریت خوب دست‌اندرکاران وزارت صمت بوده است.

در روزهای گذشته از یک واحد تولیدی ماسک بازدید کردم و هدفم از این بازدید قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته برای راه‌اندازی این واحد بود چرا که افرادی که با تولید سروکار دارند به خوبی می‌دانند که راه‌اندازی یک واحد تولیدی چه پیچیدگی‌ها، ‌چه مراحل و چه امکاناتی نیاز دارد تا بتوان یک فعالیت تولیدی را آغاز کرد.

افزایش چشمگیر ظرفیت تولید ماسک و مواد ضدعفونی در کشور افتخاری بزرگ است. امروز می‌توانیم با اطمینان به مردم بگوییم که نیازها به اقلام و کالاهای بهداشتی تامین شده و به خصوص در تامین کالاهای حفاظتی از کادر درمان دغدغه‌ای وجود ندارد و تامین اقلام مورد نیاز کادر درمان که سرمایه‌های این کشور هستند و خدمات ارزشمندی در این دوره برجای گذاشتند، جزو اولویت‌های دولت بوده است.

ما باید مسائل پیش روی صنعت، اقتصاد و دغدغه‌ها و نیازهای مردم را به خوبی بشناسیم و تجربیات جهانی برای مقابله با کرونا در همین مقطع کوتاه را نیز مدنظر قرار دهیم تا تحلیل درستی برای تصمیم‌گیری داشته باشیم و بتوانیم برای ضرورت‌ها و نیازهای مردم برنامه‌ریزی کنیم.

اقشاری که بیشترین آسیب‌پذیری را دارند در اولویت هستند و نیازمندان جامعه که حقوق آنها از طریق فعالیت روزمزد تامین می‌شود و حاشیه‌نشین‌ها جزو کسانی هستند که باید در سیاست‌های خود بیش از پیش برای آنها برنامه‌ریزی کنیم.

صیانت از شغل کارگران در واحدهای تولیدی را از مهمترین برنامه‌های دولت است. نباید درباره کرونا ساده‌اندیشی کنیم چرا که آنچه مشخص است این است که فعلا راهکاری قطعی و علمی برای از بین بردن آن وجود ندارد و باید منتظر تولید واکسن و دارویی برای درمان قطعی این بیماری باشیم.

ضرورت حمایت از بخش خصوصی

باید برای بخش‌های مختلف تولیدی و اقتصادی کشور که می‌خواهند فعالیت کنند تا نیازهای مردم را برطرف سازند، برنامه‌ریزی و نحوه فعالیت آنها را تعیین کنیم. باید بدون کمترین تردید از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت کنیم. واردکنندگان و صادرکنندگان که افسران و سربازان دوران تحریم بودند حالا نیز سربازان دوران کرونا هستند تا نیازهای مردم را تامین کنند.

صادرات 135 میلیون تن کالا در شرایط تحریم حرف ساده‌ای نیست. ما در سال 99 نیاز دو چندانی به درآمدهای حاصل از صادرات غیرنفتی داریم و این موضوعی جدی برای کشور است. باید موضوع صادرات غیرنفتی را به عنوان یک موضوع جدی و تعیی‌ کننده در دستورکار قرار دهیم و دولت نیز باید در حد توان حمایت‌های لازم را از این بخش انجام دهد.

باید موضوع رکود اقتصاد جهانی و نیز بیماری کرونا را جدی بگیریم و تا آنجا که لازم است واردات انجام داده و ذخایر کالاهای اساسی خود را افزایش دهیم. خوشبختانه واردکنندگانی در کشور داریم که سرمایه‌های کشور هستند و با اعتباری که در دنیا کسب کرده‌اند، می‌توانند بدون پرداخت ارز و با کسب مهلت برای تسویه، کالا وارد کشور کنند که این‌گونه افراد باید به طور جدی مورد حمایت قرار گیرند.

عناوین برگزیده