تاریخ: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۱۸
بازدید: ۶۳۱
کد خبر: ۲۰۲۸۳۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس خانه معدن خراسان رضوی:

تهاتر بهترین راهکار برای تامین ماشین آلات معدنی است

‌می‌متالز - رئیس خانه معدن استان خراسان رضوی گفت: اگر قرار است از معادن که به حق بهترین جایگزین نفت است استفاده کنیم، باید در سال ۱۴۰۰ جهت تامین ماشین‌آلات معدنی راه کار‌های اجرایی داشته باشیم. به زودی ماشین آلات‌معدنی در گمرک تعیین تکلیف و ترخیص می‌شود.

به گزارش می‌متالز، غلامرضا نازپرور در خصوص فرسودگی ماشین آلات معدنی و مشکلات در این حوزه اظهار کرد: در معادن کوچک و متوسط که توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شوند عمر متوسط ماشین‌‎آلات معدنی بالای ۲۰ سال است. اما در معادن بزرگ و دولتی که توسط ایمیدرو سرمایه‌گذاری و تغذیه شده است وضعیت خیلی بهتر است، ولی خیلی از خرید‌های اخیر آن‌ها هم در گمرک انبار شده است. طبق صحبت­های آقای مهندس جعفری ریاست ایمیدرو قرار است بزودی ماشین آلات‌معدنی در گمرک تعیین تکلیف و ترخیص شود.

وی افزود: تنها تولید کننده اصلی ماشین معادنلات در حوزه ممعادن شرکت هپکو است که هنوز در این حوزه فعالیت خاصی نداشته و تولید آن هم بسیار محدود و فقط در چند کلاس خاص است که جوابگوی نیاز داخل نیست. چند شرکت هم مونتاژکار ماشین‌آلات ساخت چین نیز در این حوزه فعال هستند که این شرکت‌ها نیز در ورود قطعات اصلی مشکل دارند و نمی­توانند نیاز کشور را تامین نمایند.

رئیس خانه معدن استان خراسان رضوی بیان کرد: به نظر بنده اگر قرار است از معادن که به حق بهترین جایگزین نفت است استفاده کنیم، باید در سال ۱۴۰۰ جهت تامین ماشین آلات معدنی راه کار‌های اجرایی داشته باشیم. در حال حاضر ماشین‌آلات معدنی بشدت فرسوده و تامین قطعات با توجه به همین شرایط تحریم موجود به سختی انجام و در مقیاسی نیست که جوابگوی نیاز داخل باشد. از طرفی افزایش افسار گسیخته قیمت ارز باعث شده تامین قطعات نیز به سختی و بسیار گران تمام شود.

وی ادامه داد: برای بهبود شرایط در این زمینه یکی از بهترین راهکار‌ها تهاتر است. در حال حاضر خیلی از معادن و صنایع معدنی ما علیرغم شرایط سخت اقتصادی، دارای صادرات هستند. بهتر است دولت اجازه ورود بدون عوارض گمرکی جهت ماشین آلات تا ۵ سال ساخت را در قبال صادرات و با توجه به تعداد و بزرگی معادن مشخص بدهد. خیلی از بهره‌برداران ما این تقاضا را دارند و عده‌ای هم منابع ارزی خارجی دارند و می‌توانند از آن منابع این ماشین‌آلات را خریداری و وارد نمایند، ولی متاسفانه برای این روش هم دولتمردان اجازه ورود و ترخیص نمی‌دهند.

نازپرور با اشاره به اینکه «تسهیلات کمک خوبی برای تامین ماشین آلات معدنی است، اما راه کار اصلی نیست»، گفت: راه کار اصلی همان دو روشی است که در بالا پیشنهاد شد. اقتصاد مقاومتی هم یعنی جایگزین کردن روش­ها برای تامین حداقل لوازم موجود نه اینکه به بهره بردار گفته شود با دست و با ماشین آلات فرسوده که استهلاک بالا دارد و هزینه تمام شده استخراج را بشدت افزایش می‌دهد تحت هر شرایطی کار کند و اگر کار صورت نگیرد از او سلب صلاحیت می‌شود.

وی عنوان کرد: از این مساله غافل نشویم که معادن مواد اولیه بیش از ۹۰ درصد کارخانجات است که تولیدات مورد نیاز بشر را انجام می­دهند. طبق آمار موجود هر انسان از زمانی که به دنیا می‌آید تا زمانی که از دنیا می­رود حدودا به ۲/۳ میلیون پوند به کانی­ها، فلزات و مواد نفتی نیاز دارد. اینجاست که ارزش معادن مشخص می­گردد.

رئیس خانه معدن استان خراسان رضوی درمورد فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه تصریح کرد: در این زمینه من از شرکت­های دانش بنیان فعالیت خاصی را مشاهده نکرده‌ام. اگر واقعا این شرکت­ها به تنهایی در این زمینه رافع مشکلات بودند وضعیت خودرو سازی ما این نبود. از طرفی، چون این ماشین‌آلات مقیاس بزرگی دارند باید شرکت­های توانمندی وارد این طراحی و تولید بشوند حال آنکه در مقیاس کوچکتر هم نظیر ماشین‌های سواری هم توانایی چندانی نداشته­اند. تا بستر توسط دولت فراهم نگردد و حمایت جدی نشود و کار به معنای واقعی به بخش خصوصی واگذار نشود اتفاق خاصی نخواهد افتاد و در این زمینه باید از تشکل­های صنفی مشورت و کمک گرفته شود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده