تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۵
بازدید: ۲۲۳
کد خبر: ۱۰۵۳۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
قیمت دلار و یورو در بازار امروز پنجشنبه یکم خردادماه ۹۹

واکنش همتی به در بازار ارز

می‌متالز - بازار ارز در حالی اولین روز خردادماه را پشت سر می‌گذارد که در این هفته، شاهد روند صعودی قیمت دلار بود. هرچند همتی معتقد است یک سری از منابع ارزی آزاد می‌شود و این آزاد شدن می‌تواند تاثیر بگذارد.
واکنش همتی به در بازار ارز

به گزارش می‌متالز؛ در معاملات امروز (پنجشنبه یکم خردادماه ۹۹) بازار ارز، شاهد ثبات قیمت گذاری در صرافی‌های بانکی هستیم. این در حالی است که در طول این هفته، نرخ فروش دلار در این صرافی ها، حدود ۴۵۰ تومان رشد داشت.

حال بر اساس جدیدترین قیمت‌ها از بازار، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی به نرخ ۱۷۲۰۰ تومان از مردم خریداری می‌شود و به قیمت ۱۷۳۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می‌شود که نسبت به روز قبل، تغییری نداشته است.

همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، هم اکنون به قیمت ۱۸۷۰۰ تومان از مردم خریداری می‌شود و بدون تغییر نرخ نسبت به روز چهارشنبه، به قیمت ۱۸۸۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می‌شود.

نرخ دلار در بازار آزا

در معاملات حاشیه بازار و همچنین معاملات پشت خطی ارز، در حال حاضر هر اسکناس دلار آمریکا در محدوده ۱۷۶۸۰ تا ۱۷۷۰۰ تومان قیمت گذاری شده است. همچنین یورو دیگر ارز پرطرفدار بازار، به رقم ۱۹۲۰۰ تومان و هر درهم امارات نیز به نرخ ۴۹۱۰ تومان رسیده است.

واکنش همتی به گرانی دلار در بازار ارز

همتی چهارشنبه شب درباره راهکارهای بانک مرکزی برای ثبات در بازار ارز، گفت: شرایطی که اسفند ماه اتفاق افتاد اول تحریم بود و ما در فشار حداکثری هستیم و اینکه تلاش می شود مشکل اقتصادی ایجاد شود و دومین اتفاق نیز کرونا و سومین نیز سقوط قیمت نفت بوده است.

وی افزود: این امر باعث شد که اختلالاتی ایجاد شود، البته ما از نظر اسکناس مشکلی نداریم و آن چیزی که در بازار اثر گذاشته حواله است و البته بعد از دو ماهی که مشکلات کرونا بوده است، صادر کنندگان نیاز به حواله دارند.

همتی با بیان اینکه، ۲۰  میلیارد دلار ارز هنوز از سال ۹۸ توسط صادر کنندگان بازنگشته است و البته آنها چهار ماه فرصت برای بازگشت داشته‌اند، ادامه داد: پیش بینی می‌شود هفته آینده عرضه ارز سال ۹۸ توسط صادر کنندگان اتفاق بیفتد و امیدواریم که این اتفاق بیفتد.

رییس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: نرخ ارز باید به گونه ای باشد که برای وارد کننده و تولید کننده صرفه داشته باشد.
وی تصریح کرد: نمی خواهیم در نرخ دخالت کنیم و نوسانات بازار طبیعی نیست و به خاطر شرایط خاص کشور است و مردم سختی‌های زیادی برای استقلال کشیدند و هزینه داده‌اند.

همتی با اشاره به اینکه من افتخار می‌کنم مسئول بانک مرکزی کشوری هستم که در دو سال گذشته با بدترین فشارها مقاومت کرده و مردم نیز مقاومت کردند، افزود: مردم سختی‌های زیادی دیدند ولی بالاخره استقلال هزینه دارد و من اطمینان دارم در آینده نزدیک نتایج آن را خواهیم دید.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نرخ های فعلی ارز طبیعی نیست، افزود: نرخ های قبل از اسفندماه، نرخ هایی بود که اقتصاد کشور با آن می چرخید، یک مقدار شایعات و جوسازی و اینکه امسال تورم ۵۰ تا ۶۰ درصد خواهیم داشت باعث شد که بازارها تشدید شود، ولی من اطمینان دارم که قابل مدیریت است و تعادل را در بازار ارز برقرار خواهیم کرد و نشانه‌های آن نیز ثابت شده و حتما تعدیل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت عرضه در سامانه نیما در فروردین ماه خوب نبود ولی امروز گزارشی که همکاران من دادند چیزی حدود ۲.۸ میلیارد دلار در دو ماه اخیر عرضه داشتیم برای وارد کنندگان که ۱.۸ میلیارد دلار آن در نیما اتفاق افتاد و حدود یک میلیارد دلار نیز واردات در مقابل صادرات بود که از صادرکننده ها به صورت مستقیم گرفته بودند.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این رقم برای این دو ماه است که کاملا صادرات در تمام کشورهای همسایه نیز مختل شده بود. روند فعلی اصلاح خواهد شد و ما در طول روزهای آینده شاهد بهتر شدن شرایط خواهیم بود.

همتی در ادامه درباره پیش بینی ها درخصوص تورم نیز گفت: پیش بینی‌های بانک مرکزی با شرایط فعلی یعنی با نفت ۳۰ دلاری و صادراتی که داریم، پیش بینی ما این است که تورم نباید بیشتر از ۲۴ درصد شود و ما بر روی ۲۲ درصد هدف گذاری می کنیم. خوشبختانه امسال ما با ابزار بازار باز اقداماتی را خواهیم داشت. به زودی اوراق خزانه توسط دولت منتشر خواهد شد و بانک مرکزی به عنوان بازارگردان اقدام خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه من مطمئن هستم نقدینگی امسال بسیار کمتر از سال قبل خواهد بود، افزود: تورم و نقدینگی را کنترل خواهیم کرد. من فکر می کنم انتظارات تورمی به سرعت کاهش پیدا خواهد کرد و تعادل در بازار ارز و سایر بازارها ایجاد می شود. کار سخت است ولی مدیریت خواهیم کرد.

رییس کل بانک مرکزی در پایان گفت: من نه می دانم و نه به کسی چیزی درباره نرخ ارز می گویم و من همیشه گفته ام نرخ ارز باید نرخ طبیعی بازار باشد. شما هر جا می خواهید سرمایه گذاری کنید ولی در ارز سرمایه گذاری نکنید. می خواهید بخرید باید ریسک آن را نیز بپذیرید. در حال حاضر ارتباطات ما با کشورها در حال بهبود است و یک سری از منابع ما آزاد می شود و این آزاد شدن می تواند تاثیر بگذارد.

نرخ رسمی ۴۷ ارز در بانک مرکزی

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۹ ارز افزایش و ۹ واحد پولی کاهش یافت؛ همچنین نرخ دلار و ۸ ارز دیگر نیز ثابت ماند.

بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «پنجشنبه یکم خرداد ۹۹» بدون تغییر نسبت به روز قبل ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با کاعش ۲۵۹ ریالی به قیمت ۵۱ هزار و ۲۴۱ ریال و هر یورو نیز با افزایش ۹۲ ریالی به قیمت ۴۶ هزار و ۴۱ ریال اعلام شد.

افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۳ هزار و ۴۶۰ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۳۷۱ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۲۲۴ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۱۷۶ ریال، روپیه هند ۵۵۵ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۵ هزار و ۹۹۱ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۱۷۲ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۲۰ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۴۲۰ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۴ ریال و دلار کانادا ۳۰ هزار و ۱۳۵ ریال قیمت خورد.

از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۵ هزار و ۷۲۲ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۳۳۴ ریال، لیر ترکیه ۶ هزار و ۱۹۰ ریال، روبل روسیه ۵۸۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۲۵ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۷ هزار و ۵۵۵ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۲۹ هزار و ۶۷۹ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۴۵ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۴۸ ریال، کیات میانمار ۳۰ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۵۲۶ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۶۹۱ ریال، دینار لیبی ۲۹ هزار و ۶۷۲ ریال، یوان چین ۵ هزار و ۹۱۲ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۱ هزار و ۹۷۶ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۶۵۵ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۴ هزار و ۱۳۱ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹  یال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۱۴۱ ریال، لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۱۱۸ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۵۴  ریال، افغانی افغانستان ۵۴۸ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۵۸ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۹۷ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۹۴ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۶ ریال ارزش‌گذاری شد.

عناوین برگزیده