به گزارش می متالز، مهدی کرباسیان روز سه شنبه 15 اسفند 1396 پس از نشست هم اندیشی همکاریهای معدنی ایمیدرو و اروپا در محل سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اظهار داشت: اجرای پروژه های مختلف در زمینه، فولاد، مس، طلا، زغالسنگ و غیره به عنوان یک اولویت بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی مورد تاکید است.
وی افزود: امروز سازمان ایمیدرو میزبان 15 نفر از سفیران و رایزنان بازرگانی کشورهای اروپایی بود و اطلاعات کاملی در زمینه فرصت های سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی به آنها ارایه شد.
کرباسیان خاطرنشان ساخت: بر اساس سیاست دولت تدبیر و امید تعاملات بین المللی به منظور همکاری و سرمایه گذاری مشترک در دستور کار قرار دارد.
وی یادآور شد: اجرای پروژه ها در قالب سرمایه گذاری و باز پرداخت از محل محصول (بی.او.تی) و یا تامین مالی (فاینانس) از جمله روشهای مورد استقبال ایران است که به دیپلمات های حاضر در این نشست معرفی شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو توضیح داد: امروز بهره برداری از معادن ایران در سطح صورت می گیرد و ذخایر زیادی در عمق وجود دارد که به دلیل نداشتن فناوریهای لازم تاکنون در این بخش فعالیت چندانی صورت نگرفته است.
وی گفت: سازمان ایمیدرو با همکاری زمین شناسی فعالیت وسیعی را در دولت یازدهم در وسعت 250 هزار کیلومترمربع به مورد اجرا گذاشته تا نسبت به اکتشاف ذخایر جدید اقدام کند و تاکنون اطلاعات مقدماتی مربوط به 180 هزار کیلومتر مربع گردآوری شده است.
کرباسیان پیرامون هفت طرح استانی فولاد هم گفت: امسال بخش تولید آهن اسفنجی فولاد شادگان (خوزستان)، نی ریز (فارس) و میانه (آذربایجان شرقی) افتتاح شد و فولاد سبزوار (خراسان رضوی) هم آماده است.
وی اضافه کرد: سال آینده بهره برداری از آهن اسفنجی 2 واحد فولاد سازی (بافت - کرمان) (قائنات- خراسان جنوبی) افتتاح می شود و تا پایان 1397 هم بخش فولاد سازی سپید دشت (چهارمحال و بختیاری) مورد بهره برداری قرار می گیرد.
هفت طرح فولاد استانی از سال 1385 به مورد اجرا گذاشته شد که بدلیل مشکلات مالی سالها متوقف ماند، اما در دولت یازدهم از نیمه 1392 به شکل جدی دنبال شد و اکنون واحدهای احیا این کارخانه ها تکمیل شده و بخش فولاد سازی نیز بتدریج تا سال 99- 1398 مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در نشست هم اندیشی همکاریهای معدنی ایمیدرو و اروپا، سفیران و رایزنان بازرگانی از جمله کشورهای بلغارستان، اسپانیا، پرتغال، کرواسی، ایتالیا، هلند، رومانی، فرانسه ،صربستان و آلمان حضور داشتند.
در 10 ماهه سال 96 بر اساس آمار گمرک افزون بر 53.3 میلیون تن محصولات معدن و صنایع معدنی کشور به ارزش بیش از 7.5 میلیارد دلار صادر شد.
پیش از این اعلام شد: میزان ذخایر معدنی شناسایی شده کشور حدود 60 میلیارد تن است که از این رقم بالغ بر 40 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است.
ارزش ذخایر معدنی شناسایی شده کشورمان افزون بر 770 میلیارد دلار برآورد شده است.