تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۵۷
بازدید: ۳۴۶
کد خبر: ۱۲۴۹۹
در چهاردهمین کنفرانس ملی روز مهندسی صورت گرفت؛

معرفی فولاد مبارکه به عنوان واحد برتر تحقیق و توسعه

می متالز - چهاردهمین کنفرانس ملی روز مهندسی با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس خانۀ صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، مدیـــــرعامل شـــــرکت شـــهرکهای صنعتی استان و جمعی از سازمانها و تشــکل های فـــعال در حــــوزه های مختـــلف صنـــعتی، خــــدماتی و فنـــی مهندسی برگزار و با توجه به عملکرد ارزشــــمند فـــولادمــــبارکه در حــــوزۀ تحقیق و توسعه در سال ۱۳۹۵ از دکتر بهرام سبحانی با اهدای لوح تقدیر و تندیس تجلیل شد.
معرفی فولاد مبارکه به عنوان واحد برتر تحقیق و توسعه

به گزارش می متالز، در این مراسم دکتر سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکۀ اصفهان که یکی از سخنرانان اصلی این کنفرانس بود، در سخنانی بر نقش مهندسان در توسعۀ کشور تأکید و تصریح کرد: زندگی بشر با علم مهندسی عجین شده است؛ ولی ما بیشتر کاربر علوم مهندسی هستیم تا تولیدکنندۀ آن؛ ازاین رو امیدوارم در ادامه با استفاده از علوم فراگیری شدۀ مهندسی در دانشگاه ها، به عنوان تولیدکنندۀ تکنولوژی نیز در خدمت بشریت باشیم و همانطور که کشور ما همیشه مرکز علم بوده است، یک روز هم مرکز تولید فنآوری در همۀ زمینه ها برای خدمت به بشریت باشد.

مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: تمام اختراعات، بناهای تاریخی، صنایع لوازم خانگی و خودرو و علوم پزشکی و ژنتیکی همگی دســـتاوردهای مهندسی در طول تاریخ اند. امروزه علم مهندسی آنچنان گسترده شده است که نمیتوان محدودیتی برای آن مشخص کرد و آنقدر در زندگی مردم ریشه دوانده است که کمتر میتوان گفت که در آن علم مهندسی به کار نرفته باشد.

دکتر سبحانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر ما استفاده کنندۀ فنآوری هستیم و کمتر از متخصصان خود در امور مهندسی بهره می بریم، گفت: مهندسانی که باید از نبوغ آنان در تولید کشور بهره برد، امروز در پست های مدیریت محدود شده اند. این ضایعه ای است که در بخش مهندسی وجود دارد و یکی از پیام های چنین همایش هایی این است که پاسخگوی انتظارات مردم از جامعۀ مهندسی باشد و اینکه متوجه باشیم ما به عنوان یک مهندس چقدر می توانیم در تولید و اقتصاد کشور سهیم باشیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر وجود نیروی خلاق و وجود زمینۀ فراگیری علوم مهندسی در دانشگاه های کشور گفت: باید به فلسفۀ ساخت و تولید تکنولوژی ها توجه داشته باشیم و در جهت کاربردی کردن علم که از ضروریات است تلاش کنیم.

وی در همین راستا اظهار امیدواری کرد: شرایطی نهادینه شود که در دانشگاه های کشور جوانان به کمتر چیزی که فکر کنند نمره باشد و بیشتر توجه خود را معطوف به یادگیری مفاهیم و مطالب کنند.

سبحانی بابیان اینکه فولاد مبارکه جزئی از صنعت فولاد کشور است، رویکرد مهندسان فولاد مبارکه را مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: بدون شک فعالیت این عزیزان در موفقیت های این شرکت تأثیرگذار بوده است.

در این کنفرانس، اسرافیل احمدیه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز پیدایش نظام های مختلف مهندسی را تشریح کرد و گفت: در ابتدا نظام مهندسی ساختمان شکل گرفت و در ادامه نظام مهندسی معدن پا به عرصه گذاشت و نهایتا نظام مهندسی کشاورزی نیز اضافه شد و هم اکنون نظام مهندسی صنایع مطرح شده که همواره جای خالی آن نیز محسوس بوده است. باید در این زمینه بستر مناسب در وزارتخانه های ما پیش بینی شود تا بتوانیم با بهره گیری از تکنولوژی های نو راه مهندسی صنایع را در داخل کشور و خارج از کشور هموار کنیم.

وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر ۲۲۰۰ واحد صنعتی در کشور وجود دارد که در این میان استان اصفهان جزو استان های شاخص و ردیف اول کشور به شمار می آید، افزود: زنجیرۀ فولاد کشور، به ویژه در استان اصفهان، در جایگاه خوبی قرار دارد. ضمن اینکه در زنجیرۀ صنایع نساجی نیز با قیمت پایین تر میتوان فرصتهای شغلی زیادی در کشور ایجاد کرد.

احمدیه به نقش مهم واحدهای تحقیق و توسعه در شرکت ها نیز اشاره کرد و گفت: هرچه در تحقیق و توسعه بیشتر سرمایه گذاری کنیم، در ادامۀ راه دچار مشکلات کمتری خواهیم شد؛ زیرا اگر صنعتی دچار رکود شود و نتواند خود را با پیشرفت و نوسازی، بازسازی و فنآوری جدید مسلح کند، قطعا نابود خواهد شد که در اینجا نقش مهندسان بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: مهندسی فرایندی است که در آن فکر و ایده تبدیل به طرح و سپس اجرا شود تا سرانجام به تولید برسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به اینکه اخیرا مقالات بر اساس نیاز و مشکلات در نظر گرفته می شوند، افزود: در این رهگذر علاوه بر رفع مشکلات، به کیفی سازی محصولات و سازگاری با محیط زیست و کاهش مصرف آب توجه شده و خوشبختانه در این زمینه موفقیت هایی نیز در بخش صنعت کسب شده است.

در ادامۀ این مراسم برکتین رئیس خانۀ صنعت و معدن و تجارت نیز گفت: نگاه مهندسی یعنی نگاهی که معادلات پرمجهولی را با منطق، تفکر و آنالیز حل می کند.

وی خاطرنشان کرد: در این راه اگر بخواهیم کاری برای جامعه انجام دهیم، باید از رفتار و تفکر خود شروع کنیم و بنگاه های خودمان را با تفکری جامع نگر در سطحی قرار دهیم که با استفاده از اطلاعات واقعی و آنالیز شرایط جدید بتوانیم بهتر از دیروز عمل کنیم.

گفتنی است چهاردهمین کنفرانس ملی روز مهندسی با شعار «تفکر مهندسی، راهبرد رشد و توسعۀ پایدار» با هدف تجلیل از مهندسان و شرکتهای مهندسی برتر و تجلیل از شرکتهای برتر تحقیق و توسعه و همچنین برگزاری آیین رونمایی از تمبر اختصاصی کنفرانس ملی روز مهندسی در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ در سالن همایش‌های سیتی سنتر اصفهان برگزار شد.

عناوین برگزیده