به گزارش می متالز، کاوه حاجی علی اکبری گفـت: طبق مصوبه هیات وزیران در اسفند ۹۷ مقرر شد، کارخانه سیمان ری به مدت ۳۰ سال برای راه اندازی موزه صنعت سیمان و کاربریهای گردشگری، فرهنگی و اجتماعی به صورت پشتیبان در اختیار شهرداری تهران قرار گیرد و فعالیت اصلی موزه صنعت سیمان و موزه صنعت است تا با مشارکت بخش خصوصی صورت گیرد.
وی ادامه داد: باید یک مجموعه از کاربریهای جذاب اجتماعی و گردشگری در این مکان ایجاد شود که امکان درآمد و خودگردانی را حداقل داشته باشد و قرار شد که ایده اصلی برای بازآفرینی و انطباق این مجموعه از طریق یک مسابقه بین المللی جذب و تعیین شود. اردیبهشت ماه چنین مسابقهای برگزار شد و ۹۰ شرکت ایرانی و خارجی در آن شرکت کردند.
حاجی علی اکبری تصریح کرد: بعد از سه ماه ۵۰ اثر از شرکت کنندگان به دبیرخانه ارسال شد و مورد داوری قرار گرفت و برگزیدگان انتخاب شدند، ولی از آن جایی که این مجموعه ثبت میراث است و به عنوان اثر ملی مشخص شده ما باید حد یک مداخله را انجام دهیم.
توجه به اسناد فرادست به ویژه مصوبه هیات وزیران و توجه به جایگاهی که کارخانه سیمان ری در ارتباط با بقیه عناصر فرهنگی و تاریخی در پیرامون خودش مثل دژ و تپه رشکان، چشمه علی و برج طغرل دارد، از جمله معیارها بود و با توجه به معیارهای محیط زیست، مفهوم جدیدی از کار ایجاد شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران افزود: از جمله معیارهایی که هیات داوران این طرحها را برگزیدند و انتخاب کردند؛ در چند گروه مورد ارزیابی قرار گرفت، گروه اول موزه و نمایشگاهی برای صنعت معرفی کرده بودند، گروه دوم مکانی برای شتاب دهندهها و شرکتهای دانش بنیان پیشنهاد داشتند و گروه سوم تمرکز بر روی پایداری و محیط زیست و گروه چهارم گروهی متفرقه که ایدهها و طرحهای خود را به این مسابقه معرفی کرده بودند.
حاجی علی اکبری خاطرنشان کرد: داوری در سه مرحله صورت گرفت که از ۵۰ طرح، ۱۴ طرح و از ۱۴ طرح هم ۵ طرح و در مرحله آخر طرحهای اول، دوم و سوم منتخب شدند و به نفر اول ۲۰۰ میلیون تومان، به نفر دوم ۱۰۰ میلیون تومان و به نفر سوم ۵۰ میلیون تومان تعلق گرفت.