تاریخ: ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۰
بازدید: ۲۱۲
کد خبر: ۱۳۱۴۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
روند صعودی واردات فولاد خام امارات متحده عربی

پتانسیل افزایش صادرات فولاد خام ایران به امارات

می متالز - دوبی دارای پروژه‌های بزرگی مانند World Expo در سال 2020 است که تقاضا برای فولاد را بالا خواهد برد. سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در پروژه‌های نفت و گاز نیز بیانگر تقاضای بالای فولاد در این کشور است.
پتانسیل افزایش صادرات فولاد خام ایران به امارات

به گزارش می متالز، شرکت فولاد امارات در سال 1998 با هدف پاسخ به رشد تقاضا برای تولید محصولات فولادی به‌خصوص فولاد ساختمانی در امارات متحده عربی ایجاد شد. این شرکت که در موصافح (شهر صنعتی ابوظبی) قرار دارد، ابتدا با استفاده از شمش وارداتی،‌ محصولات نورد شده تولید می‌کرد. ظرفیت اولیه این واحد نورد، سالانه 500 هزار تن بود که در مدت یک دهه به یک مجتمع فولادسازی یکپارچه تبدیل شد. در ژوئن 2006، شرکت امارات استیل فاز نخست طرح توسعه خود را آغاز و در ژوئن 2009 آن را افتتاح کرد. فاز دوم طرح توسعه این شرکت نیز در ژوئن 2008 آغاز شد.

نمودار 1 حجم واردات فولاد خام به امارات طی سال‌های 2012 تا 2016 را نشان می‌دهد. طی این سال‌ها میزان واردات به امارات حدود 3.5 برابر شده و از 366 هزار تن در سال 2012 به یک میلیون و 250 هزار تن در سال 2016 رسیده است. به گزارش «فلزات آنلاین» استراتژی فولاد امارات، تولید فولادهای خاص و کیفی مانند فولادهای مورد استفاده در تأسیسات هسته‌ای و انرژی‌های نو است و این کشور سعی در تولید گریدهای خاص فولاد برای دستیابی به ارزش افزوده بیشتر دارد.  تنها فولادساز منطقه که فولادهای ساختمانی و میلگرد آجدار مرغوب کیوکلاس برای طرح‌های انرژی هسته‌ای امارات تولید می‌کند، شرکت فولاد امارات است.

قطر به‌عنوان اصلی‌ترین شریک تجاری امارات طی این سال‌ها به‌طور متوسط 43 درصد از نیاز بازار امارات را تأمین کرده و سال‌هاست که سالانه به‌طور میانگین حدود 350 هزار تن فولاد خام به امارات صادر کرده است. ایران نیز در طی این سال‌ها به‌طور میانگین سالانه 155 هزار تن فولاد خام به امارات صادر کرده است که حدود 19 درصد از تقاضای وارداتی امارات را تشکیل می‌دهد. البته در سال 2016 سهم ایران از بازار امارات با صادرات حدود 326 هزار تن نزدیک به 26 درصد رسید که بعد از قطر با 35 درصد سهم، در رتبه دوم تأمین‌کنندگان بازار فولاد خام امارات قرار داشت.

کشورهای چین و اوکراین هر کدام در طی سال‌های 2012 تا 2016 حدود 9 درصد از بازار فولاد خام امارات را در اختیار داشته‌اند. عمان نیز در بازار فولاد خام امارات سهم 19 درصدی داشته است.

با توجه به روند صعودی واردات فولاد امارات متحده عربی و با توجه روند ساخت‌و‌ساز و پروزه‌های آتی کشور امارات و افزایش سرانه مصرف فولاد در این کشور که در گزارش‌های قبلی  بررسی شده، پیش‌بینی می‌شود که تقاضای مصرف فولاد در این کشور روند افزایشی داشته باشد. با توجه به میزان تولید کشور امارات، نیاز آتی این کشور به واردات فولاد خام محتمل است. بنابراین ایران در حال حاضر با در دست داشتن 26 درصد از این بازار، پتانسیل افزایش صادرات به این کشور را دارد و می‌تواند با فراهم کردن شرایط برای تجار در مسیر افزایش صادرات به این کشور گام بردارد و سهم کشورهایی مانند چین و اوکراین را در اختیار خود بگیرد.

عناوین برگزیده