تاریخ: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۲۹
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۱۳۳۲۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس هیات عامل ایمیدرو:

بدهی ۴ هزار میلیاردی به دولت را پرداختیم

می متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه بدهی ۴ هزار میلیاردی به دولت پرداخت شده است، گفت: منابع حاصل از خصوصی‌سازی به ایمیدرو بازنگشته است.
بدهی ۴ هزار میلیاردی به دولت را پرداختیم

بدهی ۴ هزار میلیاردی به دولت را پرداختیم

به گزارش می متالز، خداداد غریب‌پور در مجمع عمومی عادی ایمیدرو اظهار داشت: توانستیم بدهی ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی خود به دولت را که از سال ۸۹ تا ۹۷ انباشت شده بود را بپردازیم و بدهی ایمیدرو به دولت تا پایان سال ۹۸ به خزانه واریز شد.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو افزود: ابن در حالی است که منابع حاصل از خصوصی‌سازی به ایمیدرو بازنگشته است.

وی با اشاره به مشکل معادن کوچک برای دستیابی به فرآوری و ماشین‌آلات و …، گفت: صندوق بیمه فعالیت های معدنی باید بیشتر فعال شود؛ منابع این صندوق در سال ۹۷ مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۸ به ۳۵۰ و امسال به ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. برای سال آینده نیز در نظر داریم منابع صندوق را به یکهزار میلیارد تومان برسانیم.

غریب‌پور ادامه داد: این صندوق از طریق تشکیل کنسرسیوم با بانک‌ها، منابع ارزان‌قیمت در اختیار معادن می‌گذارد.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو گفت: همچنین بخش خصوصی با تشکیل کنسرسیومی اقدامات مربوط به اکتشاف را انجام می‌دهد.

غریب‌پور در ادامه با بیان اینکه ۱,۷۰۰ میلیارد تومان از بخش خصوصی منابع جذب کردیم، اظهار داشت: یکی از مشکلات عدم تناسب حق‌السهم دریافتی و حقوق دولتی است. ما به عنوان یک نهاد صنعتی و دولتی باید پولی را روی منابعی که از دولت می‌گیریم بگذاریم و به دولت بدهیم. این مساله درست نیست. میزان حقوق دولتی به طرز فزاینده‌ای بالا می‌رود.

وی با اشاره به تهاتر، گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان تهاتر کردیم که البته ایمیدرو مدیریت کرد و بازیگران ۵ ضلع بودند که به دلیل شرایط تحریم اطلاعات بیشتری نمی‌توانم ارائه کنم.

غریب‌پور افزود: در سال ۹۸ به میزان ۳.۵ میلیارد دلار صادرات و ۳.۲ میلیارد دلار واردات داشتیم.

وی ادامه داد: پارسال ۱۵۰ معدن کوچک و متوسط بخش خصوصی فعال شد و امسال در نظر داریم ۲۰۰ معدن را فعال کنیم. همچنین پارسال ۵۰۰ میلیون دلار بومی‌سازی کردیم و امسال نیز در برنامه داریم که ۵۰۰ میلیون دلار بومی‌سازی کنیم که از این طریق یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی ناشی از بومی سازی و توسعه توان تولید داخل صورت می‌گیرد.

 

تعریف ۴.۸ میلیارد دلار و ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه معدنی در سال گذشته

وی افزود: سال گذشته از محل سود شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی ۴.۸ میلیارد یورو و ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شد و این سیاست تداوم دارد.

غریب پور در مورد معادن سنگ تزئینی و نما، تصریح کرد: اکنون در این بخش ۹۰۰ معدن غیرفعال وجود دارد و تلاش می شود با آسیب شناسی در ارتباط با مشکلات این بخش از معادن، بتوانیم یک تحرکی به این بخش بدهیم. ایمیدرو آموزش بخش خصوصی و کمک به اکتشاف و پژوهش را در دستور کار قرار داده و قصد هدایت سرمایه ها به این بخش از طریق تشکل ها را دارد.

وی افزود: ایران باوجود اینکه همواره در بین پنج تولید کننده شاخص سنگ تزئینی و نما در جهان جای دارد و تولید سالیانه ۱۲ تا ۱۴ میلیون تن، اما ارزش صادرات این بخش حدود ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار در سال برآورد می شود.

رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: فعالسازی بخش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی دستور کار جدید ایمیدرو است که در این ارتباط بازارچه ای در اصفهان راه اندازی شده و در سرخس نیز فعال شده و بازارچه مشهد نیز در شرف انجام است که انتظار می رود در مدت پنج تا ۶ سال ۱۵ هزار شغل ایجاد شود.

وی گفت: در برنامه فعالسازی کارخانه هپکو (تولید کننده ماشین آلات راهسازی و سنگین) اکنون ۴۰ میلیون یورو قرار داد آماده است که در زمینه ساخت دستگاه های معدن کاری و … همکاری خواهیم کرد.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت