تاریخ: ۰۸ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۱۹
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۱۳۳۵۰۹
سرویس خبر : محیط زیست
رویکرد جدید وزارت میراث فرهنگی و گردشگری؛

تنوع‌بخشی گردشگری به بخش معدن و عشایر گسترش می‌یابد

می متالز - معاون گردشگری کشور با اشاره به تنوع‌بخشی به محصولات گردشگری گفت: ایران علاوه بر گردشگری تاریخی و طبیعی در گردشگری سلامت، کشاورزی، معدن و عشایری نیز جذابیت دارد و به موازات تنوع‌بخشی به محصولات گردشگری، این بخش‌ها در حال توسعه است.
تنوع‌بخشی گردشگری به بخش معدن و عشایر گسترش می‌یابد

به گزارش می متالز، ولی تیموری به مناسبت روز جهانی گردشگری در وبینار گردشگری در ایران؛ فوریت‌های کووید- ۱۹، فرصت‌ها و چالش‌ها که توسط رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت گردشگری ایران در سه سال اخیر پیش از شیوع ویروس کرونا برگزار شد، گفت: ایران در سال  ۲۰۱۸ میلادی با میزبانی از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگرخارجی، ۵۲ درصد در جذب گردشگر خارجی نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد داشته و با این میزان رشد در سال ۲۰۱۸ در رتبه دوم رشد سریع گردشگری در جهان قرار گرفته است. در حالی‌که به رغم شیوع ویروس کرونا در ۲ ماه پایانی سال ۲۰۱۹ در این سال نیز، ایران با ۱۱درصد رشد نسبت به سال گذشته میلادی، ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر خارجی جذب کرده است.
تیموری افزود: در گام نخست همزیستی حوزه گردشگری با کرونا، شیوه‌نامه‌های سفرهای ایمن با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به هتل‌ها و دیگر نهادهای ذیربط ابلاغ و اجرا شد که در نتیجه، سفرهای داخلی در ایران به شکل مسئولانه و ایمن نمایش داده شده است. همچنین با همکاری وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امورخارجه و راه‌وشهرسازی در جمهوری اسلامی ایران، شیوه‌نامه‌های سفرهای خارجی نیز تدوین و جهت ارزیابی به ستاد کل مبارزه با کرونا ارائه شده است که پس از تصویب نهایی، اجرایی خواهد شد.


 وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی  با اشاره به ارتباط عمیق ناشی از ریشه‌های مشترک تاریخی میان مردم ایران و ایتالیا، ایرانیان را دوستدار گردشگران خونگرم ایتالیایی معرفی و نسبت به حضور هرچه زودتر گردشگران ایتالیایی در ایران ابراز امیدواری کرد و افزود: طی دو دهه فعالیت در این حوزه تاکنون با گردشگری مواجه نشده‌ام که ناخرسند ایران را ترک کند. ایران برای گردشگران ایتالیایی نیز بسیار جذاب است و ما به میزان گردشگرپذیری؛ گردشگرفرست هم هستیم.  
همچنین تیموری با یادآوری شعار امسال سازمان جهانی گردشگری به مناسبت روز جهانی گردشگری؛ یعنی گردشگری و توسعه روستایی، از توافق برای برگزاری اجلاس جهانی سازمان گردشگری در منطقه «اورامانات» خبر داد که به واسطه شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده است و تصمیم به برگزاری این اجلاس را نشانگر اهمیت منطقه در گردشگری روستایی ایران دانست.
وی با اشاره به حضور کارشناسانی از یونسکو در اورامانات از در جریان بودن ارزیابی‌های این کارشناسان جهت ثبت نام این منطقه در فهرست جهانی یونسکو و برگزاری نشستی طی هفته آینده با حضور این کارشناسان خبر داد که به موضوع توسعه گردشگری پایدار در منطقه اورامانات اختصاص خواهد داشت.
معاون گردشگری در خاتمه، با تأکید بر توجه ویژه وزارت میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری به  موضوع تنوع‌بخشی به محصولات گردشگری تاکید کرد و گفت: ایران علاوه بر گردشگری تاریخی و طبیعی در گردشگری سلامت، کشاورزی، معدن، و عشایری نیز جذابیت دارد و به موازات تنوع بخشی به محصولات گردشگری، زیرساخت‌های گردشگری در ایران نیز در حال توسعه است که در حوزه بوم‌گردی، تغییر کاربری برخی ابنیه به اقامتگاه‌های  بوم‌گردی نمونه‌ای از آن است که خلاء وجود اقامتگاه در این مناطق را جبران می‌کند و مجموع این اقدامات، توزیع زمانی و جغرافیایی گردشگری کشور را متناسب می‌سازد.

 

ریشه های تاریخی مشترک و ایجاد جذابیت میان گردشگران


همچنین در این وبینار محمد تقی امینی، رایزن فرهنگی  ایران در ایتالیا، گفت: دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا از حیث جاذبه های تاریخی و طبیعی گردشگری در رتبه های نخست جهان جای گرفته و ریشه های تاریخی مشترک متقابلا این جایگاه را برای گردشگران هر دو کشور تقویت کرده است؛ به نحوی که در گذشته‌ای نه چندان دور، در یک دوره زمانی ایران در جایگاه نخستین مقصد خارج از اتحادیه اروپا برای گردشگران ایتالیایی جای داشته است.
وی افزود: شبکه مناسبات دو کشور در این حوزه، بسیار فراتر از تبادل گردشگر در جریان است و مشارکت در کاوش‌های باستان شناسی، مرمت آثار باستانی، همکاری‌های موزه‌ای و دانشگاهی، اعطاء فرصت‌های مطالعاتی متقابل و همکاری‌های تحقیقاتی و برگزاری همایش‌های مشترک و غیره در این حوزه را نیز فرا می‌گیرد که در سند برنامه اجرایی همکاری‌های فرهنگی دو کشور مفاد آن تصریح شده و بر اساس تفاهم‌نامه میان طرفین ذیربط با هماهنگی و پیگیری رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا، در جریان است.
امینی ادامه داد: رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا علاوه بر این مستقلا همایش‌های دانشگاهی و نمایشگاه‌های پرشماری را در این حوزه برگزار کرده است و با طراحی و راه‌اندازی جامع‌ترین و بزرگ‌ترین پایگاه ایران‌شناسی ایتالیایی زبان به نشانی   بانک جامعی به زبان ایتالیایی از اطلاعات گردشگری ایران برای گردشگران ایتالیایی ایجاد کرده است.


ظرفیت‌های گردشگری ایران بیشمار است


سخنران پایانی این وبینار پروفسور چرتی استاد ایران‌شناسی دانشگاه ساپینزا شهر رم گفت: گردشگران ایتالیایی غالبا از معروف‌ترین مقاصد گردشگری ایران بازدید می‌کنند که از قبل با نام آن‌ها آشنا هستند. ظرفیت‌های گردشگری ایران بی شمار است و آن را می‌توان بسیار بیشتر از این مقاصد معروف، ارزیابی کرد.
 وی با ارائهگزارشی از فعالیت‌های خود در حوزه  کاوش‌ها و تحقیقات باستان‌شناسی در ایران که با همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته؛ طرح پیشنهادی خود در خصوص بوم‌گردی استان کرمانشاه را معرفی کرد و افزود: طبق این طرح پیشنهادی گروه‌های گردشگری کوچک‌تر از گروه‌های گردشگری معمول با صرف زمانی طولانی‌تر از سفرهای کلاسیک به ایران از مقاصد گردشگری کمتر شناخته شده در استان کرمانشاه بازدید خواهند کرد و به موازات آن با میراث معنوی این استان نیز آشنا می‌شوند.
چرتی پس از معرفی اجمالی فعالیت‌های تحقیقاتی دپارتمان‌های تخصصی دانشگاه ساپینزا شهر رم در حوزه گردشگری پایدار و آموزش متخصصان این حوزه برای همکاری با متخصصان دیگر کشورها در تکمیل توضیحات خود در خصوص طرح بوم‌گردی استان کرمانشاه با ارائه فهرستی از میراث‌فرهنگی مادی و معنوی این استان، هدف این طرح را تنظیم سفر گردشگری مطابق  شیوه نامه بهداشتی سفر در شرایط ویروس کرونا توسط گروهی در منطقه‌ای کوچک معرفی کرد که توأمان از میراث‌فرهنگی مادی و معنوی استان بازدید خواهند کرد و ارزی که وارد می‌شود در همان منطقه صرف خواهد شد.

عناوین برگزیده