به گزارش می متالز، علیاکبر کریمی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به ضرورت تلاش بیشتر دولت در سال اخر فعالیت اظهار داشت: در سال پایانی فعالیت دولت نباید شاهد کم شدن یا کاهش تلاش مسئولان و مدیران باشیم بلکه باید تلاش بیشتری صورت گیرد تا تعهدات عقب افتاده جبران شده و تحقق یابد البته متاسفانه استان مرکزی شاهد یک نبود تعادل بین بودجه و درآمد روبرو بوده به طوری که در حوزه تحقق درآمدها رتبه یازدهم و در تخصیص اعتبارات، رتبه بیست و سوم کشور را دارد که به هیچ عنوان وضعیت و روند قابل قبولی نیست.
وی افزود: در استان مرکزی طرح های ملی و بزرگ با رقمهای بیش از 1000 میلیارد تومان وجود ندارد این درحالیست که حتی طرح و پروژههای آبرسانی استان مرکزی به 300 میلیارد تومان میرسد حتی بیمارستان ولیعصر با این میزان طولانی شدن پروژه هم به اتمام نرسیده درحالیکه در استانهای دیگر بعضا شاهد پروژههایی با رقم بودجهای بسیار بالاتر هستیم که اقتتاح و احداث میشود.
کریمی تصریح کرد: استان مرکزی از استانهای نزدیک به پایتخت کشور است اما با مشکلات خاصی روبروست که جای تعجب و پیگیری دارد به طوری که این استان همچنان دارای جادههای خاکی روستایی، دهها مدرسه کانکسی و کمترین سرانه تختهای بیمارستانی است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس اضافه کرد: 23 پروژه هنوز از سفر هیات دولت به استان مرکزی باقی مانده که مهمترین آنها پروژه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک است که با توجه به کمبود تخت بیمارستانی در استان و بیماری کرونا باید مساعدت ویژه در قبال این پروژه صورت گیرد.
کریمی عنوان کرد: در حال حاضر بیماران کرونایی در بیمارستان آیت الله خوانساری که بیمارستان خیرساز است پذیرش میشوند که البته ظرفیت این بیمارستان تکمیل شده و از سویی به دلیل اینکه بیمارستان آیت الله خوانساری بیمارستان تخصصی بیماران سراطانی است باعث اختلال در درمان بیماران سرطانی شده است.
وی خاطرنشان کرد: منابع حاصل از سهم نفت از 2 به 3 درصد افزایش داشته که انتظار بود با این افزایش، شاهد بازنگری در فهرست مناطق محروم باشیم اما تاخیر دولت در بازنگری این فهرست سبب عدم بهرهمندی مناطق محروم از منابع 3 درصد نفت شد و لازم است که تعادل و عدالت در بودجهها محقق شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات استان مرکزی گفت: استان مرکزی در بخش راهسازی 2-3 پروژه دارد که توان استان برای مناسبسازی آنها وجود ندارد و طرح ملی هم قلمداد نمیشود که شامل جاده آهنگران-ساروق-کمیجان، جاده غرب رودخانه قره چای، جاده قره کهریز و محور هزاوه بوده و جزو محورهای پرتردد، پرتصادف و پر تلفات در استان مرکزی است اما به سبب عدم تخصیص اعتبارات، مناسبسازی نشدهاند.
وی افزود: موضوع دیگر مربوط به محور تهران-اندیمشک است که احداث این محور از سمت ساوه، تفرش، آشتیان، فراهان و اراک 30 کیلومتر مسیر را کوتاه و شهرستان های تفرش، آشتیان و فراهان را از بن بست خارج می کند.
کریمی تصریح کرد: 40 روستا و شهرستان فرمهین از پروژه آبرسانی هفتیان، شهر تفرش بهرهمند میشوند که البته این پروژه هنوز به سرانجام نرسیده این درحالی است که وضعیت آبی فرمهین مناسب نیست.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی بیان کرد: در شهرستان تفرش نیز برخی از روستاها هنوز گازرسانی نشده و طرح فاضلاب کمیجان نیز به دلیل عدم امکان تعریف پروژه جدید ملی بلاتکلیف مانده و لازم است که در بودجه سال آینده تصمیم درستی برای این پروژه گرفته شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس با اشاره به وضعیت صنعت استان مرکزی گفت: صنایع استان مرکزی از جمله هپکو، آذرآب و واگن پارس همچنان با مشکلاتی روبرو هستند که با توجه به این مشکلات، نسبت به این حجم دست به دست شدن شرکت بزرگی همچون هپکو انتقاد داریم، این درحالی بوده که در طول 5 سال گذشته حقوق کارگران این شرکت از محل تسهیلات بانکی پرداخت شده ولی کاری در جهت رونق تولید صورت نگرفته و در حال حاضر نیز با وجود واگذاری به تامین اجتماعی، نگرانیهایی در این مورد وجود دارد.
کریمی ادامه داد: متاسفانه استان با کمبود شدید عرضه مسکن روبرو است که همین امر سبب افزایش نجومی قیمت مسکن در سطح شهرهای استان به ویژه کلانشهر اراک شده به طوری که این شهر در طول 15 سال گذشته افزایش شدید قیمت را داشته و در حال حاضر یکی از گرانقیمت ترین شهرهای کشور است که شرایط سختی را برای مردم مخصوصا اقشار محروم به وجود آورده است.