تاریخ: ۰۵ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۰۶
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۱۳۸۸۵۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

لزوم تضمین سازمان بورس بر از بین نرفتن منابع خرد مردم

می متالز - یک عضو کمیسیون عمران مجلس معتقد است که سازمان بورس باید ضمانت کند که در صورت تنش‌های شدید، منابع خرد مردم از میان نرود و در این خصوص گفت: علت ریزش سهام در مردادماه، نبود هماهنگی بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد بود.
لزوم تضمین سازمان بورس بر از بین نرفتن منابع خرد مردم

لزوم تضمین سازمان بورس بر از بین نرفتن منابع خرد مردم

به گزارش می متالز، مجتبی یوسفی در نشست علنی امروز (دوشنبه پنجم آبان ماه) و بعد از گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص بررسی وضعیت بازار سهام و عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت اقتصاد گفت: جمعیت حدود ۲۰ میلیون نفری در بازار سرمایه با در باغ سبزی که نشان داده شد، وارد بازار بورس شدند. قرار بود شفافیت در بازار بورس وجود داشته ‌و به جمع‌آوری منابع خرد مردم کمک کند که بر اساس نظر کارشناسان ۷۰ درصد سرمایه‌های تازه وارد به این بازار متعلق به افرادی است که تنها حدود ۱۰ میلیون تومان بوده است که به دنبالش گاهی نزدیک به ۴۵۰ هزار واحد شاخص رشد کرد.

وی با انتقاد از نبود شفافیت در سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت‌های کارگزاری گفت: گفته شده ۱۳  هزار میلیارد سهام عدالت فروخته شده اما این حق مردم به چه قیمتی فروخته شده است؟ خریداران، شرکت‌های واسطه‌ای و دلالان چه کسانی بوده‌اند؟ لذا در اینجا عدم شفافیت ‌و برنامه‌ریزی مناسب در بازار بورس مشهود است. با توجه به این وضعیت باید هر چه سریعتر شفافیت در ساختار سازمان بورس حاکم شود و همچنین دسته‌بندی شرکت‌ها به  دسته‌های کم ریسک و پر ریسک صورت گیرد و به مردم آموزش داده شود نه اینکه با کارهای تبلیغاتی وارد بورس شوند و بدون آموزش گرفتار دلالان مدرن در بازار بورس شوند.

کسی بر فضای مجازی نظارت ندارد

این نماینده مجلس با اشاره به صحبت‌های رئیس سازمان بورس درباره عرضه اولیه بیان کرد: گفته شد که در بحث عرضه اولیه یعنی برای شرکت‌های جدید از ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیدیم‌ آیا واقعا این‌طور است؟

یوسفی با انتقاد از نبود هماهنگی بین مسوولان دولتی گفت: اتفاقی که در مردادماه رخ داد یعنی نبود هماهنگی بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد که باعث ریزش سهام شد. همچنین نبود شفافیت در فضای مجازی یعنی برخی کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی بازار را جهت‌دهی کرد و کسی هم نظارت نداشت.

وی در جمع‌بندی با تاکید بر لزوم شفافیت در بورس گفت: باید به سمت شفافیت در بورس حرکت کرد، همچنین منابع مالی خرد مردم به تولید برسد تا کسب‌وکار و ارزش پول ملی بالا برود، همچنین صندوق تثبیت و صندوق توسعه وارد عمل شوند تا با ایجاد نوسانات بار مالی به دولت تحمیل نشود، باید بورس ضمانت کند که در تنش‌های شدید منابع خرد مردم از بین نرود.

عناوین برگزیده