به گزارش می متالز، بخش مهمی از صنایع غیر نفتی امارات، برنامههای توسعه صنعت فولاد آن است بهطوری که با تولید 3.15 میلیون تن فولاد خام در سال 2016، این کشور سهم 10 درصدی در صنعت فولاد خاورمیانه داشت. تولید فولاد خام امارت متحده عربی از سال 2010 تا 2016 با سرعت رشد مرکب سالانه 36 درصد از 500 هزارتن به بیش از 3 میلیون تن افزایش یافت و طبق پیشبینیها انتظار میرود حجم تولید با سرعت مشابه ادامه داشته باشد. «فلزات آنلاین» در این گزارش روند تولید فولاد خام در امارات را بررسی میکند.
برگزاری پروژههای بزرگی مانند Word Expo سال 2020 در کشور امارات و شهر دبی، تقاضا برای فولاد را در جریان ساخت و ساز افزایش داده است. سرمایهگذاریهای صورت گرفته در پروژههای نفت و گاز نیز بیانگر تقاضای بالای فولاد و تنوع مصرف این کالای صنعتی در امارات متحده عربی است. امارات علاوه بر پروژههای ساختمانی که در راستای توسعه گردشگری احداث کرده یا در حال احداث است، پروژههای متنوع توسعه زیرساخت مانند توسعه شبکه ریلی و تولید انرژیهای نو و انرژی هستهای را در دست اقدام دارد که همگی رشد مصرف فولاد در این کشور را نوید میدهند. نمودار شماره 1 روند تولید فولاد خام کشور امارات را در مقایسه با کل تولید خاورمیانه نشان میدهد. بررسی نمودار حکایت از آن دارد که امارات متحده عربی بهطور میانگین 10درصد از تولید فولاد خام خاورمیانه را انجام داده است. همچنین با صرف نظر کردن از کاهش اندک تولید در سال 2014، روند تولید فولاد خام طی 7 سال اخیر در این کشور صعودی بوده است؛ تنها طی سالهای 2014-2013 مقداری کاهش اتفاق افتاد و علت آن، رسیدن تعدادی از واحدها به مرحله بازسازی بود که اندکی از میزان تولید کاسته و در مقابل بر میزان صادرات آهن اسفنجی این کشور افزوده شد. البته در سالهای بعد کاهش تولید جبران شد و روند صعودی خود را ادامه داده است.
از سال 2010 که بهرهبرداری از پروژههای توسعه شرکت «فولاد امارات» آغاز شد و این شرکت به یک مجتمع بزرگ فولاد تبدیل و جهشی در تولید فولاد امارات ثبت شد. از این سال به بعد، روند رو به رشد تولید این کشور ادامه دارد. هم اکنون امارات جایگاه سوم تولید فولاد خام را در خاورمیانه، بعد از ایران و عربستان سعودی در اختیار دارد. میزان تولید فولاد خام ایران در سال 2016 حدود 18 میلیون تن و تولید عربستان 5 میلیون و 500 هزار تن بود. روش تولید فولاد خام در امارات مانند سایر کشورهای خلیج فارس بر پایه احیای مستقیم و استفاده از آهن اسفنجی شکل گرفته است. تکنولوژی تولید فولاد خام امارات عمدتا به صورت ریختهگری پیوسته است و 100 درصد تولید با استفاده از کوره های الکتریکی (EF) انجام میشود.
امارات در تولید آهن اسفنجی نیز همانند فولاد خام در منطقه خاورمیانه بعد از ایران و عربستان قرار دارد؛ بهطوری که طی سال 2016 میزان تولید آهن اسفنجی امارات حدود 3 میلیون و 500 هزار تن گزارش شده است که عمده آن به مصرف صنایع تولید فولاد خام این کشور میرسد و درصد بسیار کمی صرف صادرات شده است.