تاریخ: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۱۰
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۱۴۲۴۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

منت صندوق توسعه بر سر بورس!

می متالز - دو ماه از زمانی که اعلام شد قرار است یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار تزریق شود، گذشته و آخرین اخبار حاکی از آن است که قرار شده این اقدام در چند فاز صورت بگیرد. البته به نظر می‌رسد رقمی که اعلام شده بیشتر از نظر روانی به بورس کمک خواهد کرد و در مقابل ارزش معاملات بازار ناچیز است.
منت صندوق توسعه بر سر بورس!

به گزارش می متالز، کاهش های پی در پی شاخص بورس مسئولان را بر آن داشت تا تصمیمات مختلفی برای به تعادل رساندن بازار سرمایه اخذ کنند. یکی از این تصمیمات تزریق منابع صندوق توسعه ملی به این بازار بود.

در این راستا، اواخر شهریورماه حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که این سازمان پیگیر نهایی شدن انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار است و بر این موضوع تاکید کرد که اجرای این مصوبه در شرایط فعلی بازار برای بازارگردانی مداوم همه نمادها و افزایش نقدشوندگی بازار اتفاق بسیار خوبی است.

این ماجرا از همان اول مبهم بود و مسئولان در بخش بورس، وزارت اقتصاد و صندوق توسعه ملی یا هیات امنای صندوق توسعه ملی در این رابطه به صراحت صحبت نکردند که قرار است این منابع از کجا و به چه میزان تامین و به بورس تزریق شود و بعد از صدور مجوزها چه روالی در حال طی شدن است و فقط به توافق و حل ابهام و وعده های هر هفته ای برای انتقال منابع بسنده کردند.

تزریق ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بورس

در نهایت محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که سازمان بورس به عنوان متولی بازار از طریق همه مراجع تزریق یک درصد صندوق توسعه ملی را پیگیری کرده و اولین تخصیص منابع به صندوق تثبیت وارد می شود.

البته خدابخش بر تزریق منابع مذکور در چند فاز تاکید کرد و گفت: رقمی که باید در فاز نخست به صندوق تثبیت تزریق شود معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان است.

این مبلغ درحالی در نظر گرفته شده است که یک بررسی اجمالی نشان می دهد معامله روزانه برخی سهم ها ۶۰۰ میلیارد تومان و ارزش صف فروش ها گاهی به ۱۵ هزار میلیارد تومان هم می‌رسد!

در واقع تزریق این میزان منابع جدید به بورس بیشتر تاثیر روانی دارد و باعث می‌شود سهام داران به این باور برسند که از بازار سرمایه حمایت می‌شود. توجه به این نکته ضروری است که این میزان با ارزش معاملات بازار قابل مقایسه نیست. ارزش معاملات بازار در ماه های در تیر و مرداد به ۲۵ هزار میلیارد تومان هم می‌رسید و در حال حاضر بین پنج تا ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

عناوین برگزیده