تاریخ: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۴۴
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۱۴۵۲۴۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
تشریح تبعات شیوه‌نامه دستوری دولت توسط فولاد خراسان

فخاس: شیوه‌نامه ابلاغ‌شده از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهور، باعث کاهش قیمت سهام فولادی در دو روز گذشته شد/با تعلل وزارت صمت، بارهای صادراتی مدت‌ها در مرز معطل می‌ماند

می متالز - شرکت فولاد خراسان (نماد بورسی فخاس) در نامه‌ای به مدیرعامل ایمیدرو اثرات مخرب شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد که توسط معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ شده است را تشریح کرده است. در این نامه صراحتاً عنوان شده است که اعلام مفاد این شیوه‌نامه باعث کاهش قیمت سهام شرکت‌های فولادی در دو روز اخیر شده است. در این نامه به صراحت به تبعات سیاست‌گذاری دستوری قیمت فولاد و خسارت‌های فراوان واردشده به صادرکنندگان به دلیل معطل ماندن بارهای صادراتی در مرزها و تعلل وزارت صمت اشاره شده است.
فخاس: شیوه‌نامه ابلاغ‌شده از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهور، باعث کاهش قیمت سهام فولادی در دو روز گذشته شد/با تعلل وزارت صمت، بارهای صادراتی مدت‌ها در مرز معطل می‌ماند

به گزارش می متالز، شرکت فولاد خراسان (نماد بورسی فخاس) در نامه‌ای به مدیرعامل ایمیدرو اثرات مخرب شیوه‌نامه جدید تنظیم بازار فولاد که توسط معاون اقتصادی رئیس جمهور ابلاغ شده است را تشریح کرده است. در این نامه صراحتاً عنوان شده است که اعلام مفاد این شیوه‌نامه باعث کاهش قیمت سهام شرکت‌های فولادی در دو روز اخیر شده است. در این نامه به صراحت به تبعات سیاست‌گذاری دستوری قیمت فولاد و خسارت‌های فراوان واردشده به صادرکنندگان به دلیل معطل ماندن بارهای صادراتی در مرزها و تعلل وزارت صمت اشاره شده است.

در نامه فولاد خراسان آمده است: «وزارت صمت، ساز و کار مناسب و کاربردی لازم برای انجام این حجم از نظارت را در اختیار ندارد. در حال حاضر بخش عمده بارهای صادراتی مدت‌های مدیدی در مرزها معطل می ماند تا اینکه به تأیید وزارت صمت برسد که متاسفانه در این خصوص خسارت های فراوانی به صادرکنندگان وارد آمده و وزارت فوق، اقدامی در خصوص افزایش سرعت تأییدها انجام نداده است».

در بخشی دیگر از این نامه آمده است: «مبنای کارشناسی پیشنهاد قیمت پایه ۸۰٪ قیمت صادراتی چیست؟ آیا غیر از این است که در شرایط فعلی که قیمت های شمش CIS حدود ۴۵۰ دلار است یک رانت ۹۰ دلاری را نصیب تولید کنندگان میلگرد می نماید؟ عواقب این امر همان عواقبی است که در سالهای ۹۷ و ۹۸ تجربه گردید و شمش آهنی که می توانست با قیمت ۴۰۰ دلار از کشور صادر شود تبدیل به میلگرد گردید و با قیمت ۳۵۰ تا ۳۶۰ دلار از کشور صادر شد! که موجبات وضع تعرفه های سنگین کشورهای همسایه را فراهم آورد».

فخاس در نامه خود نوشته است: «همواره سیاست دولت در خصوص مداخله در قیمت های بازار با شکست مواجه شده است و همچنان اصرار به این کار دارد. نمونه این شکست طرح معروف به مابه التفاوت قیمت شمش است که همچنان پرونده های آن از سال ۹۷ مفتوح بوده و مشکلات عدیده ای را برای تولیدکنندگان شمش ایجاد نموده است».

یکی از ضعف‌های شیوه‌نامه دستوری دولت که فولاد خراسان به آن پرداخته است، این است: «کاهش ۵ درصدی قیمت پایه در صورت عدم معامله در بورس می تواند موجبات تبانی شرکت های ثبت شده در بهین یاب را به دنبال داشته باشد که این موضوع در سالهای قبل نیز تجربه گردید بطوری که شرکتهای فوق با هماهنگی قبلی اقدام به نخریدن شمش می نمایند تا بتوانند قیمت ها را در عرضه بعدی کاهش دهند».

فخاس صراحتاً اعلام کرده است: «کاهش مبنای تعیین قیمت شمش و میلگرد به ۸۰ درصد قیمت منطقه CIS با تسعیر نرخ نیما و کاهش ۵ درصد قیمت پایه آن در صورت عدم معامله ۵۰ درصد محصولات عرضه شده در ۳ عرضه متوالی در شرایط رکود بازار موجب کاهش درآمد شرکت خواهد شد… اعلام مفاد شیوه نامه مزبور موجبات کاهش قیمت سهام شرکتهای فولادی در بورس اوراق بهادار را در دو روز گذشته بدنبال داشته است».

تصویر این نامه بسیار مهم را ببینید:

منبع: چیلان
عناوین برگزیده