تاریخ: ۱۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۳۲
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۱۵۱۶۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیامدهای کاهش ارزش دینار عراق بر صادرات ایران

می متالز - عضو هیات‌مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی صادرات ایران به عراق گفت: پیش‌بینی می‌شود در دی ماه نیز وضعیت تجارت ایران با عراق چندان قابل‌قبول نباشد. سیدحمید حسینی در مورد میزان تجارت ایران و عراق در سال جاری گفت: در ۸ ماه ابتدای امسال ۵ میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار و در ۹ ماه ابتدای امسال نیز ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار صادرات به کشور عراق داشته‌ایم.
پیامدهای کاهش ارزش دینار عراق بر صادرات ایران

به گزارش می متالز، عضو هیات‌مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: بر این اساس در ۹ ماه ابتدای امسال متوسط صادرات ایران به عراق ۶۵۰ میلیون دلار بوده است در حالی که در سال گذشته متوسط میزان صادرات ایران به عراق حدود ۷۵۰ میلیون دلار بود. وی بیان کرد: بنابراین صادرات ایران به عراق در سال جاری به‌طور متوسط ماهانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار نسبت به سال گذشته کاهش داشته و در مجموع ۱۵ درصد صادرات ما به عراق کاهش یافته است. حسینی ادامه داد: البته صادرات ایران به عراق از نظر حجمی کاهش نیافته، اما نوع کالاهای صادراتی تغییر کرده است، به‌طوری که صادرات کالاهای صنعتی ما به این کشور کمتر شده، اما صادرات کالاهای معدنی و کشاورزی ما بیشتر شده است. وی افزود: همچنین ارزش گمرکی بسیاری از کالاهای صادراتی در یک سال گذشته کاهش یافته و ارزش دلاری صادرات نیز کاهش یافته است. وی با بیان اینکه میزان صادرات ایران در آذرماه امسال به عراق حدود ۵۷۰ میلیون دلار بوده است، گفت: میزان صادرات در این ماه از متوسط ماهانه صادرات در سال جاری نیز کمتر شده است در حالی که هر سال در نیمه دوم وضعیت صادرات بهتر از نیمه اول سال بود. حسینی عنوان کرد: با توجه به تعطیلات سال نو میلادی پیش‌بینی می‌شود در دی ماه نیز صادرات ما به این کشور چندان قابل قبول نباشد.

وی به محدودیت تردد بازرگانان بین دو کشور اشاره کرد و گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا اخیرا وضعیت برای تردد بازرگانان در حال بهبود بود که به دلیل شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا این محدودیت‌ها دوباره به حالت سختگیرانه تبدیل شده که قطعا چندان خوشایند امر تجارت نیست. البته محدودیت و ممنوعیت برای حمل و نقل کالا و به عبارتی صادرات وجود ندارد‌. حسینی گفت: مشکلات اقتصادی عراق و کاهش ۲۳ درصدی ارزش پول ملی این کشور نیز می‌تواند در وضعیت مصرف کالاهای مختلف تاثیرگذار باشد، به‌طوری که پیش‌بینی می‌شود، مصرف کالاهای لوکس در عراق کاهش یابد و همین موضوع می‌تواند باعث کاهش صادرات کالاهای تجملاتی و لوکس ما به این کشور شود. وی گفت: با کاهش ارزش پول ملی در عراق به دلیل سیاست‌های این کشور؛ تجار عراقی در خرید کالاهای صادراتی ایرانی خواستار اعمال تخفیفات هستند، در حالی که چنین امکانی برای تجار ایرانی وجود ندارد و لذا با این شرایط ممکن است در بازارهای رقابتی شرایط برای صادرات محصولات کشاورزی ما سخت شود. وی با بیان اینکه امیدواریم در دی ماه کمیسیون مشترک بازرگانی ایران و عراق تشکیل شود، بیان کرد: در حالی که مسوولان و مقامات کشورهای رقیب صادراتی ما به عراق دائما در حال برگزاری نشست‌های بازرگانی و تجاری مشترک با مسوولان و مقامات عراقی هستند، اما مسوولان ما بیشتر درگیر مسائل داخلی‌اند. وی افزود: با برگزاری کمیسیون مذکور بعد از حدود ۶ سال که البته امید می‌رود به دلیل مسائل ناشی از کرونا به تعویق نیفتد می‌توان مسائل مختلف در زمینه حمل و نقل، ترانزیت، استاندارد و تعرفه‌های گمرکی، طلب پیمانکاران ایرانی از دولت عراق را مطرح و در چارچوب مشخص مسائل را حل کرد.

عناوین برگزیده