تاریخ: ۱۴ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۱۱
بازدید: ۳۹۶
کد خبر: ۱۵۲۴۷۸
سرویس خبر : انرژی

تأثیر ویروس جدید کرونا بر چشم‌انداز نفت در سال ۲۰۲۱

می متالز - شیوع نوع جدید ویروس کرونا که به کرونای انگلیسی لقب گرفت، چشم‌انداز نفت در سال ۲۰۲۱ را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بعدی به نظر می رسد قیمت نفت در سال میلادی جدید با بهبود چندانی روبرو شود.
تأثیر ویروس جدید کرونا بر چشم‌انداز نفت در سال ۲۰۲۱

به گزارش می متالز، بررسی ها نشان می دهد بعید است قیمت‌های نفت در سال ۲۰۲۱ با بهبود چندانی روبه‌رو باشد، زیرا شیوع نوع جدید ویروس کرونا و محدودیت‌های مسافرتی ناشی از آن، تقاضای سوخت را تضعیف می‌کند.

بر اساس نظرسنجی از ۳۹ اقتصاددان و تحلیلگر در نیمه دوم دسامبر ۲۰۲۰ پیش‌بینی شده است که قیمت نفت خام برنت در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین ​​۵۰ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه باشد.

این رقم در مقایسه با نظرسنجی ماه گذشته بیشتر است. در بررسی ماه گذشته برآورد شده بود میانگین قیمت نفت در سال ​​۲۰۲۱، ۴۹ دلار و ۳۵ سنت برای هر بشکه باشد.

انتظار می‌رود میانگین قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا در سال ۲۰۲۱، ۴۷ دلار و ۴۵ سنت برای هر بشکه باشد.

این رقم نیز نسبت به برآورد ماه نوامبر بیشتر است. در ماه نوامبر برآورد شده بود که میانگین قیمت این شاخص نفت خام در سال ۲۰۲۱، ۴۶ دلار و ۴۰ سنت برای هر بشکه باشد.

نوع جدید ویروس کرونا که ماه دسامبر در انگلیس کشف شد، خطر اعمال محدودیت‌های جدید برای مهار ویروس کرونا را افزایش می‌دهد که در کنار واکسیناسیون مرحله‌ای ممکن است افزایش بیشتر قیمت را محدود کند.

به گفته تحلیلگران، بهبود تقاضای نفت به‌ سرعت استفاده از واکسن‌های تولیدشده برای مقابله با ویروس بستگی دارد و برخی انتظار دارند که پیش از اواخر سال ۲۰۲۲ یا سال ۲۰۲۳ امکان بازگشت تقاضا به سطح پیش از همه‌گیری ویروس کرونا وجود نداشته باشد.

۲۳ کشور عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در دوازدهمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس که ۱۳ آذرماه از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، بر سر افزایش تولید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه‌ای برای ژانویه سال ۲۰۲۱ به اجماع رسیدند و تصمیم گرفتند برای تعیین مقدار تسهیل کاهش تولید (افزایش تولید) ماهانه بر اساس شرایط بازارهای جهانی نفت نشست برگزار کنند.

اعضای ائتلاف اوپک پلاس چهارم ژانویه (۱۵ دی‌ماه) برای بررسی سیاست‌های نفتی گرد هم می‌آیند.

کارستن فریچ، تحلیلگر کومرزبانک آلمان در این باره گفت: اگر اوپک پلاس سریع کاهش تولید را تسهیل کند،  خطر عقب‌نشینی قیمت وجود دارد، اما اگر خیلی محتاطانه برخورد کند (و قیمت‌ها به‌طور قابل توجهی افزایش یابد)، شکافی ایجاد می‌شود و تولید نفت شیل ایالات متحده آمریکا می‌تواند دوباره افزایش یابد.

قیمت نفت خام برنت و دبلیوتی‌آی امسال بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است، اگرچه قیمت شاخص برنت از ماه آوریل که به پایین‌ترین سطح خود در ۲۰ سال گذشته یعنی ۱۵ دلار و ۹۸ سنت برای هر بشکه رسیده بود تاکنون بیش از سه برابر شده است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین