به گزارش می متالز، در این سطح جدید از تعادل بازار، ویژگیهای ذیل به وضوح قابل رویت است: ۱- انتظار میرود از هیجانات بازار کاسته شده و تمرکز سرمایه از حرکت کلی بازار، یعنی خرید در روند مثبت یا فروش در روند منفی، به سمت سرمایهگذاری میان مدت در داراییهای مالی با بنیه تحلیل بنیادی قوی منعطف شده است. ۲- ارزش بالای معاملات روزانه نشاندهنده پذیرش سطح فعلی بهعنوان سطح مبنای قابل اتکا است. ۳- مبانی اصلی تحلیلها اعم از نرخ ارز و آینده آن، بازار جهانی کامودیتی و تغییرات آن و همچنین سیاستهای دولتی در بازار بهصورت روزانه رصد شده و در تحلیل ارزش اوراق بهادار اعمال میشود.
با نگاهی تحلیلی به جریان نقدینگی بازار بهعنوان یک شاخص اصلی، در پنج ماه ابتدای سال ۱۳۹۹، جریان نقدی سرمایهگذاران حقوقی در بازار بهصورت خالص معادل ۱۲۱ هزار میلیارد تومان، خروج نقدینگی بوده است. این روند در ماه ششم تا هشتم به ۳۱ هزار میلیارد تومان خالص جریان نقدی ورودی سرمایهگذاران حقوقی تبدیل شده و از ماه نهم تا کنون با وجود افزایش چشمگیر در ارزش معاملات روزانه بازار، به کمتر از یک هزار میلیارد تومان جریان خالص خروجی تبدیل شده است. این مساله نشاندهنده ارزشمند بودن داراییهای مالی بازار به قیمتهای کنونی از دید سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی بازار بوده که سطح فعلی بازار را مستحکم میکند. بهطور خلاصه با عملیات صورت گرفته در بازار طی دو ماه گذشته، عدد شاخص بین ۱.۴۰۰.۰۰۰ تا ۱.۵۰۰.۰۰۰ واحد بهعنوان یک سطح تعادلی مورد تثبیت قرار گرفته است.
در دی ماه تا کنون ارزش معاملات حداقل ۱۴ و حداکثر ۷/ ۱۷ هزار میلیارد تومانی را تجربه کرده که با قیمت فعلی اوراق بهادار سرانه خرید حقیقی ۱۳.۰۰۰، سرانه فروش حقیقی ۹.۴۰۰، سرانه خرید حقوقی ۸۱۴.۰۰۰ و سرانه فروش حقوقی ۶۳۰.۰۰۰ سهمی را در بازار رقم زده است که این اعداد در کفه سهامداران حقیقی بازار رشد مناسبی داشته است. سرجمع خالص خروج نقدینگی حقیقی از اوراق و صندوقهای درآمدثابت در دی ماه ۶۵ میلیارد تومان بوده که در روزهای اخیر به خالص ورودی معادل با ۱۶۱ میلیارد تومان تغییر مسیر داده است. این امر میتواند نشاندهنده اجتناب پول حقیقی از درگیری با نوسانات باشد و قطعا در فضای رشدی بازار مجددا به اوراق سرمایهای تغییر مسیر خواهد داد. درخصوص هفته پیش رو پیشبینی میشود صنایع تحت تمرکز بازار شامل فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی و پتروشیمی باشد.برهمین اساس با توجه به حجم معاملات به مراتب سنگین در سهام شرکتهای پالایشی، سوددهی عملیات کرکینگ این شرکتها و همچنین سناریوی حمایت از داراییهای پایه صندوق پالایشی یکم، به نظر میرسد شاهد اقبال مناسبی در سهام شرکتهای این صنعت هم باشیم. در صورت تداوم ارزش معاملات بازار در ارقام دی ماه تا کنون، گام بعدی تثبیت بازار میتواند در اعداد بین ۱.۵۰۰.۰۰۰ تا ۱.۶۰۰.۰۰۰ در شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران باشد. این پتانسیل در وضعیت فعلی معاملات به وضوح قابل رویت بوده و چرخش بالای معاملات، تایید هر دو دسته سهامداران حقیقی و حقوقی را در این خصوص به همراه دارد. دو رخداد میتواند بر آینده میان مدت بازار اثر گذار باشد؛ وضعیت بازارهای جهانی کامودیتی با تمرکز بر پیشرفت درمان پاندمی کرونا و وضعیت توافقات بینالمللی درخصوص تحریمهای کشور.