به گزارش می متالز، هرچند با آغاز روند واکسیناسیون عمومی چشمانداز اقتصادی آمریکا بهتر از گذشته بهنظر میرسد اما کسری بودجه شدید دولت و وادار شدن بانک مرکزی آمریکا به تزریق سنگین نقدینگی احتمالا به آن معنا خواهد بود که کار دلار برای احیا دشوار خواهد بود.
ارزش دلار در سال ۲۰۲۰ در مقابل بسیاری از ارزهای مهم به یکی از کمترین سطوح خود در چند سال اخیر رسید و با روی کار آمدن جنت یلن بهعنوان وزیر خزانهداری آمریکا این سوال مطرح میشود که روند نزولی دلار تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد.
در سال ۲۰۲۰ تمام تلاش دولت، کنگره و بانک مرکزی آمریکا در آن بود که بتوانند جلوی کاهش بیش از پیش قدرت خرید شهروندان آمریکایی را بگیرند و روند احیای اقتصاد و بازگشت شرایط به وضعیت قبل از آغاز کرونا را فراهم کنند.
دلار طی سال ۲۰۲۰ بیش از ۵/ ۵ درصد ارزش خود مقابل شش ارز مهم جهانی را از دست داد و دلار در برابر اشتیاق بانک مرکزی آمریکا به تزریق هرچه بیشتر نقدینگی بیدفاع ماند. افزایش نگرانی از پیامدهای تزریق وسیع نقدینگی باعث شد نوسان در بازار ارز تشدید و دلار به عقب رانده شود.
کیت جوکس، مدیر بخش ارزی در بانک سوسیت ژنرال فرانسه گفت: به زبان ساده دلیل اصلی ریزش دلار این بود که نمیشد قیمت دلار را در سطح قبلی که از نظر بازار بسیار بالا بود حفظ کرد. دلار هنوز هم بهنظر بیش از چیزی که واقعا میارزد در بازار قیمت دارد و بنابراین پیشبینی من آن است که باید منتظر کاهش بیشتر ارزش آن مقابل ارزهای مهم باشیم.
پس از روی کار آمدن دولت بایدن و وعده دموکراتها به افزایش مخارج برای احیای اقتصاد، بسیاری از کارشناسان ارزی هشدار دادهاند که این روند به معنای ریزش بیشتر ارزش دلار خواهد بود.
بانک مرکزی و دولت آمریکا اکنون در مجموع چیزی حدود شش تریلیون دلار به اشکال مختلف به اقتصاد تزریق کردهاند و در سناریوی بدبینانه پیشبینی میشود دلار یک پنجم دیگر از ارزش خود مقابل ارزهای مهم را تا پایان امسال از دست بدهد.