تاریخ: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۴۹
بازدید: ۱۳۰۰
کد خبر: ۲۲۱۱۶۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نگاهی به سودآوری «سیمان غدیر»: دو عرضه اولیه چه میزان سودآوری برای سیمان غدیر دارند؟

نگاهی به سودآوری «سیمان غدیر»: دو عرضه اولیه چه میزان سودآوری برای سیمان غدیر دارند؟
‌می‌متالز - عضو هیات مدیره هلدینگ سیمان غدیر و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر از عرضه اولیه دو نماد زیرمجموعه هلدینگ سیمان غدیر خبر داد و به تشریح وضعیت سودآوری این هلدینگ و نحوه مدیریت و سیاست‌های اخذ شده برای کاهش آسیب ناشی از قطعی برق پرداخت.

به گزارش می‌متالز، سعید خانی پور، درباره عرضه هلدینگ سیمان غدیر در بازار سرمایه گفت: هلدینگ سیمان غدیر با نماد «سغدیر» از سال گذشته آمادگی لازم برای ورود به بازار سرمایه را دارد. در حال حاضر این نماد در بازار سرمایه درج نماد شده است و موضوعات فنی و کارشناسی آن نیز با سازمان بورس به خوبی پیش رفت. با این حال به دلیل اختلالاتی که در بازار سرمایه پیش آمد، سازمان بورس پیشنهاد داد تا در شرایط بهتری، این نماد عرضه اولیه شود.

وی با بیان اینکه هلدینگ سیمان غدیر، سهام ارزنده‌ای دارند، تاکید کرد: با توجه به بهبود بازار در مدت اخیر، امیدواریم طی مرداد و شهریور سال جاری این هلدینگ وارد بازار سرمایه شود.

سودآوری «سغدیر» ادامه دار است

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر با اشاره به اهمیت عرضه اولیه شرکت سیمان سفید شرق بر سودآوری هلدینگ سیمان غدیر، گفت: شرکت سیمان سفید شرق به عنوان یک شرکت ۱۰۰ درصدی متعلق به شرکت سیمان شرق در مراحل پایانی اقدامات جهت عرضه سهام است. پیش بینی می‌شود که این نماد نیز تا مرداد ماه در بازار سرمایه درج نماد شده و پیش از شهریور ماه به مراحل نهایی رسیده و در بازار سرمایه عرضه شود. عرضه اولیه این شرکت تاثیرات مثبت خوبی خواهد داشت و امیدواریم با این سودآوری‌ها طرح‌های خود در سیمان شرق را اجرا کنیم.

خانی پور این سودآوری را زنجیر وار دانست و گفت: در انتهای این سودآوری هلدینگ سرمایه گذاری غدیر وجود دارد. خوشبختانه در پرتفوری هلدینگ سرمایه گذاری غدیر، شرکت‌های ارزنده خوبی دیده می‌شوند که هلدینگ سیمان غدیر یکی از آنهاست. البته بازار سرمایه هنوز میزان ارزندگی این هلدینگ و شرکت‌های تابعه آن را کشف نکرده است و امیدواریم به زودی این ارزندگی در بازار سرمایه دیده شود. وی یاد آوری نمود، در سال گذشته بعد از سال‌ها عدم تقسیم سود، شرکت سرمایه گذاری غدیر آثار مثبت اقدامات را در صورت‌های مالی تلفیقی خود شاهد بود. شرکت‌های سیمان شرق، سفیدشرق، سپاهان، دشتستان، منددشتی و کردستان از شرکت‌های اصلی گروه سیمان غدیر بوده که در هرکدام شرکت‌های تابعه‌ای در حوزه‌های تولیدی، خدماتی، بازرگانی و حمل و نقل می‌باشند.

وی معتقد است که اگر شرکت‌های ارزنده غیر بورسی نماد «وغدیر» در بازار سرمایه عرضه شوند، این نماد رشد چشم گیری در بازار سرمایه خواهد داشت.

تشکیل نگاهی جدید در حوزه بازار‌های مالی برای هلدینگ سیمان غدیر

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر در خصوص ماهیت شرکت سرمایه گذاری آذر تصریح کرد: طی دو سال اخیر، شرکت سرمایه گذاری آذر با توجه به توسعه هلدینگ سیمان غدیر و برنامه عرضه آن در بورس، به پیشنهاد این هلدینگ، به عنوان یک نهاد در صنعت سیمان به صورت تخصصی فعالیت می‌کند. در این مدت مدیریت بر بازارگردانی و حمایت از سهام و مسائل اقتصادی هلدینگ سیمان را در اختیار داشته است در ادامه نیز با تصمیمات اخذ شده در شرکت سرمایه گذاری غدیر در حال حاضر به عنوان یکی از نهاد مالی گروه مالی غدیر فعالیت می‌کند.

خانی پور یادآوری کرد: پس از اعمال تغییرات مدیریتی در شرکت سرمایه گذاری غدیر، نگاه جدیدتری در حوزه بازار‌های مالی شکل گرفته است و شاهد شکل جدید از حضور گروه سرمایه گذاری غدیر در بازار‌های مالی هستیم.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر مدیریت بر بازارگردانی و مدیریت سهام هلدینگ سیمان غدیر بر عهده ماست. با توجه به ریزش یک سال اخیر در بازار سرمایه، اقدامات و صرف منابع زیادیی انجام شد تا بتوان جایگاه شرکت‌های بورسی شرکت‌های سیمانی غدیر را در بازار حفظ کرد و به نظرم فارغ از اتفاقات مثبت که بصورت عمومی در بازار رخ داد، اهالی بازار سرمایه به جایگاه مناسب گروه سیمانی غدیر بیش از پیش پی برده اند. ضمن اینکه این حمایت بصورت مستمر از سوی نهاد حقوقی اصلی گروه انجام خواهد یافت و سهامداران محترم می‌توانند از این بابت احساس امنیت کنند.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر تاکید کرد: سود آوری پایدار و فزاینده شرکت‌های سیمانی غدیر ادامه دار بوده و از این حیث به جرات در زمره کم ریسک‌ترین شرکت‌های سیمانی کشور قرار دارند.

خانی پور درباره روند سودآوری هلدینگ سیمان غدیر در بازار سرمایه توضیح داد: از دو سه سال گذشته تا به امروز، روند سودآوری هلدینگ سیمان غدیرو شرکت‌های تابعه، با شتاب بیشتری پیش می‌رود. اصلاح ساختار قیمت تمام شده در شرکت‌های تابعه، بهینه سازی محصولات و منطقه‌ای شدن فروش محصولات از اقدامات این هلدینگ در راستای افزایش سودآوری است. در سنوات گذشته با توجه به اختلالاتی که در بازار وجود داشت، شرکت‌های زیرمجموعه با توجه به اینکه بسیار پایین‌تر از ظرفیت‌های خود به تولید اشتغال داشتند، مجبور می‌شدند با تخفیف‌های بالایی محصولات خود را به فروش برسانند که مستقیم بر سودآوری شرکت‌ها اثر مستقیم داشت.

وی افزود: با توجه به وضعیت فروش سیمان، بر ان شدیم تا به سمت افزایش کیفیت فروش خود برویم و همه شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ سیمان غدیر، بازار‌های لوکال و محلی خود را به حداکثر میزان رساندند و در نتیجه بهبود نرخ فروش و کاهش سوبسید حمل درآمد‌ها افزایش پیدا کرد. ضمن اینکه وجود شرکت‌های حمل و نقل تخصصی در کنار شرکت‌های سیمانی گروه کمک شایانی به این موضوع کرد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر با بیان اینکه افزایش کیفیت محصولات سیمان در هلدینگ سیمان غدیر افزایش یافت؛ اضافه کرد: مشتریان بیشتری به دلیل همین افزایش کیفیت جذب شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ سیمان شدند و بازار با اقبال بیشتری همراه شد. با این حال نوسانات تولیدی یکی از مشکلات مشتریان بود، زیرا با بروز مشکلات، سیمان در بازار کم شده و مصرف کننده نهایی لازم داشت تا به صورت مداوم سیمان خود را دریافت کند.

خانی پور ادامه داد: در همین راستا سیاست‌های مدیریت فروش و تولید را با استقرار واحد‌های مهندسی فروش بازنگری و اصلاح نموده و این موضوع موجب استفاده از ظرفیت‌های تولیدی خالی شد. در حال حاضر هلدینگ سیمان غدیر، از میانگین ظرفیت اسمی صنعت سیمان بالاتر است و شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ سیمان غدیر با حداکثر ظرفیت عملیاتی خود در مدار تولید قرار دارند

وی به سایر اقدامات اصلاحی در گروه سیمان غدیر طی سه سال گذشته اشاره داشته و مواردی از جمله اصلاح ساختار مالی شرکت‌های گروه، بهینه سازی نرخ تامین مالی، مدیریت دارایی‌ها و … را به عنوان اقدامات مهم در این گروه عنوان نمود. عدم وجود تسهیلات ارزی ساختار بدهی مناسب و کم ریسک نیز از جمله مزیت‌های گروه سیمان غدیر می‌باشد. این اقدامات باعث شد تا شرکت‌های تابعه هلدینگ و در نهایت خود شرکت اصلی پس از سال‌ها زیان انباشته و عدم تقسیم سود در مجامع سال گذشته با تقسیم سود مناسب همراه بوده و این روند با شتاب بیشتری در سال جاری و سال‌های بعد ادامه خواهد یافت. این موضوع آثار مثبت مستقیمی بر شرکت سرمایه گذاری غدیر به عنوان سهامدار اصلی شرکت خواهد داشت.

سیاست‌های مدیریتی می‌تواند آثار مخرب خاموشی‌ها را کاهش دهد

عضو هیات مدیره هلدینگ سیمان غدیر درباره سیاست‌های مدیریتی برای کاهش آثار مخرب خاموشی ها، تشریح کرد: به برکت افزایش کیفیت تولید و ارتقای سطح موجودی‌های استراتژیک، شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ توانستند کلینکر‌های لازم را در دسترس خود داشته باشند و بخشی از وقفه‌های تولیدی سیمان را جبران کنند.

خانی پور تاکید کرد: واقعیت این است که طرح‌های توسعه‌ای باید بر اساس تقاضای موثر آتی بالا تنظیم شود؛ کمااینکه در سنوات گذشته نیز چنین روندی را در شاهد بودیم. البته صنعت سیمان چندان پیچیدگی در طرح‌های توسعه‌ای خود ندارد و احداث یک واحد سیمانی، سختی چندانی ندارد و تنها مسئله آن وجود سرمایه گذاری لازم است.

وی با بیان اینکه امروز صنعت سیمان، آثار توسعه‌های بدون برنامه ریزی دقیق را که طی حدود ۱۰ سال گذشته رخ داد، مشاهده می‌کند، گفت: برنامه‌ای که هلدینگ سیمان غدیر دنبال می‌کند بر اساس افزایش کیفیت و بهره وری در تولید سیمان است. با توجه به شرایط اقتصادی آتی در کشور، به نظر می‌رسد طرح‌های توسعه‌ای سیمان به لحاظ کمی از توجیه لازم برخوردار نباشند کما اینکه تا دو الی سه سال آتی حدود ۵میلیون تن ظرفیت جدید به صنعت اضافه خواهد شد

عضو هیات مدیره هلدینگ سیمان غدیر در این خصوص ادامه داد: به همین منظور، هلدینگ سیمان غدیر در حال تمرکز و برنامه ریزی رو چند مبحث می‌باشد. یکی از این موضوعات افزایش بهره وری تولید و کیفیت آن است. سیمان غدیر در نظر دارد تا با سرمایه گذاری بر طرح‌های افزایش کیفیت و بهینه سازی تولید، میزان تولید را افزایش داده و کیفیت فروش را به تبع آن ارتقا دهد.

خانی پور درباره چالش‌های تامین انرژی بیان کرد: در سال‌های اخیر، کمبود‌های تامین انرژی، اهمیت آن را پررنگ‌تر کرد؛ بنابراین سیمان غدیر تلاش دارد تا میزان مصرف انرژی را بهینه کرده و پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای خود را برای تامین انرژی‌های نو و تجدید پذیر طراحی کرده است تا بتواند از این طریق، از وقفه‌های تولیدی جلوگیری کند. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک این امر رخ دهد.

وی با اشاره به ضروت تکمیل زنجیره‌های تامین، ساخت و فروش محصولات، تصریح کرد: صنعت سیمان به عنوان یک صنعت سنتی در کشور، محصولات محدود و کم تنوعی را دارد. می‌توان گفت صنعت سیمان در حال حاضر محدود به تولید انواع سیمان تیپ و کلنیکر (که عمدتا صادراتی است) می‌باشد؛ این در حالی است که تفکر شرکت‌ها و هلدینگ‌های پیش رو در دنیا به سمت راه حل‌های جدید حرکت می‌کند و نیاز است که صنعت سیمان نیز زنجیره تامین خود را تکمیل کند. در نهایت هلدینگ سمیان غدیر با هدف دسترسی بهتر به منابع تولید، محصولات جدیدی را در صنایع بالادستی وپایین دستی ارائه خواهد کرد. امیدواریم در فصول آینده، نتایج مثبت آن دیده شده و ارزش افزوده خوبی عاید شرکت‌ها و ذینفعان آن‌ها شود.

هلدینگ سیمان غدیر هیچ ریسکی ندارد

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر درباره سود‌های سال‌های گذشته هلدینگ سیمان غدیر گفت: بسیاری از شرکت‌های زیرمجموعه این هلدینگ طرح‌های توسعه‌ای داشتند و همین امر باعث می‌شد تا هلدینگ سیمان غدیر، نتواند سود‌های نقدی خوبی را میان سهامداران تقسیم کند، ولی سرعت تبدیل زیان به سود طی سه سال گذشته از مهمترین اتفاقات رخ داده در شرکت‌های تابعه این هلدینگ می‌باشد.

خانی پور با تاکید بر اینکه فعالان بازار نگاه متفاوتی به ارزشگذاری‌ها و تحلیل‌های هلدینگ سیمان غدیر داشته باشند، بیان کرد: سال مالی هلدینگ سیمان غدیر، منتهی به ۳۱ شهریور است؛ بنابراین مجمع این هلدینگ حدودا آبان ماه برگزار می‌شود. با توجه به فعالیت‌های این هلدینگ انتظار می‌رود که EPS‌هایی خوبی داشته باشیم و سود خوبی را به سهامداران تقدیم کنیم. با توجه به اینکه در حال حاضر این هلدینگ ریسک جدی و هیچ گونه وام ارزی در گروه خود ندارد، می‌توان گفت که ساختار مالی آن بهینه است. همچنین پرتفوی بهینه شده‌ای دارد و شرایط تولید خود را نیز به پایداری حداکثری رسانده است؛ بنابراین به فعالان بازار توصیه می‌شود تا روند تغییرات این گروه را بصورت مستمر زیر نظر داشته باشند

وی افزود: بخش عمده نیاز‌های مالی گروه سیمان غدیر، طی دو سال اخیر توسط عملیات شرکت تامین شد. همچنین با اصلاحات پرتفوی سرمایه گذاری‌ها در سال گذشته، بهینه سازی‌های لازم در ساختار پورتفو انجام شده است.

صادرات سیمان به ۲۳ کشور دنیا

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آذر با اشاره به وضعیت صادرات هلدینگ سیمان غدیر، گفت: صادرات در سه سال گذشته با توجه به مشکلاتی که صنعت با آن روبرو بود، توانست کمک خوبی برای شرکت‌های زیرمجموعه باشد. هلدینگ سیمان غدیر سال گذشته توانست بالاترین نسبت صادرات به ظرفیت را به نسبت بقیه هلدینگ‌های صنعت سیمان کسب کند و حدوداً بیش از ۲۵ درصد محصولات خود را صادر کند.

خانی پور با اشاره به اهمیت موقعیت‌های جغرافیایی در صادرات سیمان افزود: موقعیت جغرافیایی ما بسیار مهم است، زیرا به ترتیب می‌توان بازار‌های صادراتی شرق، شمال شرق و بخشی از شمال و غرب کشور را پوشش داد. جنوب کشور نیز یکی از مبادی خروجی مهم برای صادرات سیمان و کلینکر است و توانستیم بازار‌های صادراتی کشور‌های حاشیه خلیج فارس و کشور‌های دوردستی مانند بازار‌های صادراتی آفریقا و اروپا و شرق دور را را هدف قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هلدینگ سیمان به ۲۳ کشور دنیا صادرات دارد، گفت: در حال حاضر سیمان و کلنکر به کشور‌های مختلفی صادر می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ما، سیمان سفید است که به عنوان بهترین و معروف‌ترین برند ایرانی شناخته شده است. به عنوان مثال در بازار هندوستان و روسیه، سیمان سفید شرق تنها دارنده استاندارد مورد نظر دو کشور می‌باشد

عضو هیات مدیره هلدینگ سیمان غدیر با بیان اینکه صادرات ارزآوری خوبی برای هلدینگ داشت، ادامه داد: در بازار‌های غربی مانند سوریه، تنها شرکت سیمان سفید شرق به عنوان شرکت ایرانی حضور دارد. در حال حاضر تقاضای خوبی در بازار‌های صادراتی داریم و توانسته ایم در کنار سود آوری مناسب، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.

خانی پور با بیان اینکه بازار افغانستان نیز بازار مهمی برای صنعت سیمان است، یادآوری کرد: در رنکینگ صادرات سیمان، رتبه دوم را افغانستان دارد. مسئولان باید توجه داشته باشند که هر وقفه‌ای که در ایفای تعهدات صادراتی رخ دهد، این محصولات به بازار داخلی سرریز می‌شود و مشکلات داخلی به وجود خواهد آورد. امیدوارم که تبعات سیاسی افغانستان را به هر ترتیب سیاستمداران بتوانند مدیریت کنند که آثار اقتصادیش به شکل منفی در کشور بروز نکند. البته در شرکت سیمان شرق برنامه ریزی‌های مناسبی در جهت جایگزینی احتمالی بازار افغانستان انجام شده که از آن می‌توان به بازار‌ها حوزه CIS خصوصا توسعه صادرات به کشور‌های ازبکستان، ترکمنستان و قزاقستان نام برد.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت