تاریخ: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۳:۲۶
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۲۲۸۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیر امور سهام، سرمایه‌گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس ایران:

بررسی و مقایسه اطلاعات فنی و اقتصادی فلزات پایه، از آینده روشن فلز سرخ حکایت می‌کند

می متالز - «بهروز رحمتی» گفت: به‌عنوان یک کارشناس بازار سرمایه در حوزه فلزات اساسی، چشم‌انداز هیچ فلزی را مثل مس، مثبت نمی‌بینیم. هم دلایل اقتصادی و هم دلایل فنی بر این مدعا صحه می‌گذارند.
بررسی و مقایسه اطلاعات فنی و اقتصادی فلزات پایه، از آینده روشن فلز سرخ حکایت می‌کند

به گزارش می متالز به نقل از مس پرس، مدیر امور سهام، سرمایه‌گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که پایین بودن خطر جایگزینی فلز سرخ و نزولی بودن میانگین عیار کانی معدنی مس دو دلیل فنی مهم برای روشن بودن آینده این فلز است، گفت: مس دارای دو خاصیت مهم تحت عنوان خواص هدایت الکتریکی و حرارتی است که تنها دو فلز نقره و طلا توان مشابهی برای هدایت جریان الکتریکی و گرما دارند. به بیان دیگر خطر جایگزینی برای فلز مس بسیار بسیار اندک است؛ یعنی این‌که مس تقریباً با هیچ فلز دیگری قابل جابه‌جایی نیست مگر این‌که روزی قیمت نقره و طلا به حد مس برسد که احتمال این اتفاق نزدیک به صفر است.
وی افزود: معنای اقتصادی این موضوع آن است که با بیشتر شدن کاربردهای انرژی الکتریکی در زندگی بشر، تقاضا برای مس هم افزایش خواهد یافت.
رحمتی ادامه داد: از سوی دیگر عیار کانی استخراجی از معادن مس در دو دهه اخیر روندی نزولی داشته است که این به معنای سخت‌تر شدن عرضه است که با بالاتر رفتن تقاضا منجر به بالا رفتن قیمت و رونق بازار مس می‌شود.
وی کم نوسان بودن بازار مس را دلیل اقتصادی اصلی برای آینده مثبت این فلز دانست و گفت: در طول 12 سال گذشته میانگین قیمت مس در حدود 6800 دلار در تن بوده و به‌رغم همه بحران‌های اقتصادی بازار این فلز پایین‌ترین فلکچویشن را داشته است.
مدیر امور سهام، سرمایه‌گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به این‌که یکی از پارامترهای کلان برای جذب سرمایه به حوزه صنعت و معدن، داشتن تصویری روشن از چشم‌انداز آتی این بازار است، گفت: متأسفانه در بازار سهام ایران عمده شرکت‌های بزرگ شفاف‌سازی مناسبی نسبت به معرفی پتانسیل‌های منحصربه‌فرد و غیرقابل انکار مرتبط با جذابیت سرمایه‌گذاری و میزان بازدهی بسیار بالای حوزه معدنی ارائه نمی‌دهند و این باعث می‌شود سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند وارد این حوزه شوند امکان تحلیل ریسک بازار را نداشته باشند. به همین  دلیل لازم است شرکت‌های بزرگ با شفاف‌سازی بیشتر و با ارائه اطلاعات فنی و اقتصادی بیشتر و ملموس به سرمایه‌گذار کمک کنند.
وی ادامه داد: برای مثال در حوزه مس که به اعتقاد بنده بهترین حوزه برای سرمایه‌گذاری در میان فلزات اساسی است، بعد از گذشت حدود چهار دهه  از آغاز فعالیت صنعت مس کشور به‌اندازه کافی اطلاعات شایسته و قابل‌اتکا بر اساس استانداردهای بین‌المللی که سرمایه‌گذاران علاقه‌مند بتوانند بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند، ارائه نشده است. این در حالی است که ورود نقدینگی از بازارهایی که سرمایه‌گذاری در آنها مولد نیست و نمی‌توانند پتانسیل قابل‌توجهی را از حالت بالقوه به بالفعل دربیاورد مثل حوزه ارز، طلا، سکه و... به سرمایه‌گذاری‌های مولد مانند حوزه معدنی بسیار اهمیت دارد.
رحمتی تصریح کرد: روش تأمین مالی ازطریق بازار سرمایه در شرایط فعلی سیاسی و اقتصادی کشور بهترین و سهل‌الوصول‌ترین روش برای تأمین مالی پروژه‌های معدنی و صنعتی است. اگر بتوانیم براساس استانداردهای بین‌المللی اطلاعات شفافی را به سرمایه‌گذاران ارائه کنیم، حتی کسانی که با ورود به بازارهایی مثل ارز و سکه آن‌ها را  هرازگاهی متلاطم می‌کنند، قطعاً ترغیب می‌شوند تا با سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی مثل صنعت و معدن هم بازدهی پایداری به دست بیاورند و هم باعث ایجاد برکاتی مثل رشد اقتصادی و اشتغال پایدار شوند.
وی در پایان تأکید کرد: عموماً رتبه‌های شفافیت شرکت ملی صنایع مس ایران در سال‌های اخیر صعودی بوده است؛ اما هنوز باید اطلاعات کامل‌تری در ارتباط با پتانسیل‌های صنعت مس، قیمت تمام‌شده محصول، پیش‌بینی بازار آینده صنعت مس و... به سرمایه‌گذاران ارائه شود. مس از پتانسیل بسیار بالایی برای جذب سرمایه برخوردار است و بازدهی که نصیب سهامدارانش کرده است نه در ایران که در کل دنیا در میان فلزات اساسی منحصربه‌فرد است و در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.

منبع: مس پرس
عناوین برگزیده