تاریخ: ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۱۰
بازدید: ۳۴۵
کد خبر: ۲۲۶۸۹۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین مطرح کرد:

«صندوق سرمایه‌گذاری وقف»؛ احیاکننده سنتی نیکو

«صندوق سرمایه‌گذاری وقف»؛ احیاکننده سنتی نیکو
‌می‌متالز - دارایی واقف با «صندوق سرمایه‌گذاری وقف»، برخلاف وقف سنتی، از چرخه اقتصادی خارج نمی‌شود و هر سرمایه‌گذاری حتی با کمترین میزان دارایی می‌تواند به این امر نیکو بپردازد.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین با اشاره به تصویب تاسیس «صندوق سرمایه‌گذاری وقف» درباره ضرورت این طرح در بازار سرمایه گفت: از آنجایی که با وقف یک دارایی، آن دارایی از چرخه اقتصادی حذف می‌شود، طرحی در نظر گرفته شد تا هم با پول کمتر بتوان عمل وقف را انجام داد و هم اینکه پولی که وقف می‌شود، وارد چرخه اقتصادی شود و برای کل اقتصاد نیز منفعت ایجاد کند و نیات واقف را نیز پوشش دهد.

سلمان خادم‌المله با اشاره به جایگاه بالای وقف در اسلام اظهار کرد: وقف همواره در حوزه املاک و مستغلات رواج داشته است؛ اما در شرایط کنونی و با توجه به تغییر وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت املاک و مستغلات، موضوع وقف کم‌رنگ شده و کمتر به آن پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد: در وقف سنتی همزمان با وقف یک دارایی و جاری شدن صیغه وقف، اصل دارایی از مالکیت واقف خارج و به عنوان یک دارایی وقفی درنظر گرفته می‌شود، اما در صندوق سرمایه‌گذاری وقف با کمترین میزان دارایی حتی با هزار تومان، عمل وقفی انجام و دارایی وارد چرخه اقتصادی می‌شود.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین با اشاره به شروط کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار برای صندوق سرمایه‌گذاری وقف، گفت: «شرط غلبه» از مهم‌ترین شرایط این کمیته است. به بیانی دیگر، سهم‌هایی می‌توانند موضوع وقف باشند که دارایی ثابت آن شرکت نسبت به کل دارایی‌هایش، بیش از ۶۰ درصد باشد. دارایی‌های ثابت نیز شامل زمین، ساختمان، تجهیزات، ماشین‌آلات و سایر مواردی می‌شود که در ترازنامه شرکت در سرفصل دارایی‎های ثابت عنوان شده است.

وی مکانیزم صندوق سرمایه‌گذاری وقف را مدنظر قرار داد و تصریح کرد: واقف به ازای پولی که به این صندوق پرداخت می‌کند، واحد یا واحد‌هایی را خریداری می‌کند. با خرید واحد‌های صندوق، پول از مالکیت فرد خلع و وقف‌نامه‌ای به نام فرد صادر می‌شود. مدیر صندوق نیز به نیابت از واقف، سهم‎هایی را می‌خرد و از منافع حاصل از آن، به نیات موردنظر واقف می‌پردازد.

خادم‌المله با اشاره به ارکان صندوق سرمایه‌گذاری وقف ابراز داشت: در این نوع از صندوق‌ها همچون سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، دو رکن اجرایی و نظارتی حضور دارند. متولی و مدیر صندوق از جمله ارکان اجرایی هستند و رکن نظارتی صندوق نیز بر فرایند صندوق از خرید واحد تا پوشش نیت واقف نظارت دارد.

وی از صندوق سرمایه‌گذاری آستان قدس رضوی و صندوق سرمایه‌گذاری ستاد عتبات عالیات به عنوان نخستین نمونه‌های در شرف تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری وقف یاد کرد و گفت: برای ستاد عتبات عالیات به دلیل شرایط ویژه این ستاد، صندوق ویژه‌ای در دست طراحی است. بخشی از این صندوق، صندوق وقف و بخش دیگر، صندوق حبس سهام است.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین ادامه داد: در صندوق حبس سهام، سرمایه‌گذار منافع یک سهم را برای مدت زمان مشخصی وقف نیت خود می‌کند و پس از اتمام آن دوره، منافع سهم به خود سرمایه‌گذار بازمی‌گردد. درحالی‌که در صندوق وقف، دارایی وقف شده دیگر به سرمایه‌گذار بازنمی‌گردد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده